reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
O matko :( o jakich pysznościach rozmawiacie. Ja mam diete cukrzycową i wlasciwie nei wiem co moge jesc wiec caly dzienny posiłek to kanapki z wędliną drobiową bo to dostawałam w szpitalu i miałam dobre wyniki cukru. poza tym zjadłabym cokolwiek dobrego, mąż je pizze i jadł pierożki a ja nie wiem co mi wolno.

justyna z tego co mi wiadomo, to nic prawie nie można jeść a wiem z tąd bo moja siostra miala w 2 ciąży
tez lubię rybkę po grecku ale nie chce mi się robić :-D Kaczuszka podziel się przepisem na słatkę :tak::-)

Ostatnia edycja:
Justina84 a szukałas na necie jakiejs diety dla cukrzyków moja mama miała taką normalną wiec z tego co pamiętam wszystko chude wędlina,mięso,raczej gotowane potrawy,warzywa dużo pomidorów mówiła że jej obnirzają cukier i surówki jadła ich mnustwo unikała słodkich owoców jak już to grapefruita sobie zjadła no i słodycze nic a nic,cukru też nic
Nika81 rybke zrobiła siostra mnie też by sie nie chciało hi hi:-)

Znalazłam tabele indeksów glikemicznych, ale tam są wypisane dane produkty, a co mi po tym jak nie wiem jaki jest indeks glikemiczny danej potrawy!!! Jak narazie to dlamnie czarna magia ta cukrzyca ciązowa!!! Nie moge się doczekać wizyty u diabetologa!

Hej kobietki:-)
Wreszcie jestem!Jupiii:-) Wczesniej nie mialam dojscia do kompa bo z mezem wzielismy sie za remont , zeby nasze malenstwo mialo jakis kacik;-) dopiero wczoraj zakonczyl sie balagan choc jeszcze troszke mam do porobienia.
A tutaj jak zawsze ciekawe tematy , napewno sie wiele wydazylo wiec musze to nadrobic.
A odnosnie zachcianek to niestety jestem na diecie bezcukrowej i bezsolnej:-( jem tylko warzywa i produkty pelnoziarniste , masakra
Tydzien temu bylam w szpitalu i okazuje sie , ze drugi ginekolog stwierdzil ze moj synek wyglada mu na coreczke:-) hehe ciekawe co z tego bedzie.

reklama
dzieki , fajnie byloby miec corcie ale moze nastepnym razem bo bedzie troszke poszkodowana.Tescie kupili nam wszystko dla malenstwa i wszystko jest blekitne.Nawet lozeszko lacznie z poscielami a i pokoik zrobilismy w podobnych odcieniach:-( tragedia.Ale stwierdzilismy ze narazie nie bedziemy juz niczego kupowac dopiero jak malenstwo sie urodzi i bedziemy pewni co kryje miedzy nozkami:-)jak narazie lompkow mamy nadmiar na pierwsze 3 miesiace.Najwyzej bedzie ubierana na niebiesko;-)

Do góry