reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

a ja mam tylko parę ciuszków różowych i takich typowo dziewczęcych reszta to taka uniwersalna albo dla chłopca hihi a co tam błękit też jest piękny na razie nie kupowałam grubszych rzeczy czekam na kolejne usg no i na męża będziemy wspólnie robić zakupy i albo będą to kolorki pod płeć albo uniwersalne po prostu :-)

reklama
Miroslava mialam tylko obciazenie 75 i wyszlo mi 193 po 2 godzinach a po godzinie mowili ze ich ten wynik nie interesuje.
zakupiłam książkę o diecie dla cukrzyków i wlasnie pisza ze krejpfruty obnizaja poziom cukru a diabetolog mi mowila ze nie ma nieslodkich owocow i nic mi nie wolno. Dieta o niskim indeksie glikemicznym to dieta South Beach - czyli plaz południowych, jest swietna i ja stosowałam w sesji ze 2 miesiace.. ale trzeba na nia miec jednak czas.

volcan - miło że jesteś znów z nami - co do dzici, to rzeczywiście ciekawe, bo najczęstsze pomyłki usg są w odwrotną stronę że siusialki nagle wyrastają ha ha ;-)

sałatka niemiecka - to z gotowanych ziemniaków, ogórków konserwowych, czerwonej cebuli, musztardy francuskiej i majonezu

a teraz coś co znalazłam - dla mam przedszkolaków, ale nie tylko bo z naszymi dzidziami brzuszkowymi też może im się przytrafić w przedszkolu....
Smog.pl - NAJSTRASZNIEJSZY szkolny teatrzyk świata!

Volcan, miło Cię znowu "widzieć" :tak:
Ale się tu apetycznie zrobiło :-D
A ja znów lekko zmartwiona, bo od rana dzidzi nie czuję. Przepisowo po kolacji położyłam się, czekałam... i nic. Wiem, że takie dni się mogły zdarzać wcześniej, ale w 24 tygodniu? Ponoć dziecko najaktywniejsze między 24 a 28 tygodniem. Martwię się :-( Jak do rana nic się nie zdarzy czeka mnie telefon do ginki do szpitala.

Dziewczyny ale mi smaka na rozne potrawy narobilyscie:-)
Cos w tym jest,bo ja dzis kilka godzin przegladalam ksiazki kucharskie,do tego nie moglam sie zdecydowac czy chce zrobic cos na ostro czy na slodko az...zasnelam przy ich czytaniu i nie zrobilam nic bo niedawno sie obudzilam:sorry:
Jutro wpada kumpela i wymyslilam ciasteczka owsiane,to tak pod moje zaparcia,coby blonnik byl...:-)
Volcan dobrze ze odezwalas sie na forum.Nasza corcia jak okaze sie synkiem to te rozowosci chyba sprzedam w komisie lub na allegro-ale nie ma ich za wiele na szczescie.
Kaczuszka mmm salatka brzmi pysznie,ja bym ja chyba jednak jeszcze urozmaicila o chrzan (jestem fanka chrzanu) i moze kosteczke szynki:tak:
Vinniki nie martw sie,dzidzia na pewno da o sobie znac.

kaczuszka , ja wlasnie sie zdziwilam , ale ginek w szpitalu stwierdzil ze czasem takie pomylki sie zdazaja gdy pepowina owinie sie i jest miedzy nozkami.Zobaczymy co faktycznie bedzie;-)narazie to moj piekny przezywa wielki dramat bo juz nastawil sie na synka i wkoncu pozwolilam mu wybrac imie...wybral Alex;-) wiec moze bedzie Alexa ;-) hahaha
Vinniki , ,,Nie martw sie" latwo powiedziec.Ja wlasnie z powodu brakow ruchow w zeszlym tygodniu znalazlam sie na badaniach w szpitalu...na szczescie moje nerwy byly niepotrzebne.Wiec jesli do jutra rana nie poczujesz dzidzi , dzwon do ginki i dla pewnosci i wlasnego spokoju psychicznego jedz na usg.Trzymaj sie i daj jutro znac...oczywiscie ze wszystko jest bardzo dobrze:-)
Buziaki kochane i milych snow:-) do jutra.

Sara, Volcan, dzięki za pocieszenie... Dzidziuś dalej cicho, oczywiście z nerwów nie zasnę i robi się błędne koło, bo pewnie to moje zdenerwowanie też dobrze dziecku nie robi...
Ciasteczka owsiane, mniam... Uwielbiam, a to dobry pomysł na ciążę, bo rzeczywiście błonnika sporo... Pomyślę o zrobieniu jutro.
Volcan, czy chłopczyk czy dziewczynka będzie dobrze - albo będziesz mieć parkę :-), co zawsze jest fajnie, albo będziesz obserwować rozkwit braterskiej miłości między braćmi - co też jest piękne. Ja mam płeć potwierdzoną trzykrotnie i w sumie przez dwóch różnych lekarzy, więc na 100% wiem, że synek.

Dziewczyny wy tak mówicie "będziecie mieć parkę" a mi to się kojarzy z posiadaniem zwierząt gotowych do rozrodu w celu zarobkowym :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Vinniki, rzeczywiście jeśli przez noc nie poczujesz ruchów lepiej to sprawdź u lekarza, nie ma się co niepokoić, a jeśli by się okazało, że coś jest nie tak to szybko zareagujesz :happy:
ja dziś po 21 zjadłam kolację typowo obiadową - ryż z warzywami z patelni i z piersią kurczaka, pychaa
a teraz "siusiu, paciorek i spać" więc mówię dobranoc. :-)

witam, przeczytałam już tyle stron, że nie pamiętam o czym było ;-)

Magialenna dział zamknięty jakoś nie zdał egzaminu i mało kto z niego korzysta :-) A brzuszki są w tym dziale Nasze teściki, zdjęcia USG a potem brzuszki ;), do niego dostęp nie jest niczym blokowany. :happy:
magda, czemj tak mówisz? wątek https://www.babyboom.pl/forum/marcowe-mamy09-f264/brzuchatki-19320/index7.html jest całkiem uczęszczany :tak:
kaczuszka, ten mały wcale nie wyglądał na przerażonego, tylko na bardzo przejętego - może taki emocjonalnie trochę nadpobudliwy dzieciak ;-)

ja byłam dzisiaj u ginki, wszystko ok, serduszko bije - 6 stycznia zrobimy usg, będziemy wtedy ważyć maleństwo :tak:

reklama
Vinniki mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i synek nocą da ci wycisk żebys więcej już tych złych mysli nie miała
Sara27 czasmi wystarczy poczytać lub popatrzeć i już człowiek najedzony :-D
volcan naszym moderatorem jest modroklejka ona też zgłasza nas do zamkniętego napisz jej na priva swoja chęć a ona już to załatwi ;-);-);-)

Do góry