reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Avanti po prostu Ci laktacja zmalała i maluszek się nie najadł a zmęczyl ciągnięciem cyca. Zawsze mozesz spróbowac przystawiać go częściej i laktacja powróci. Podczas swoich problemów dużo czytalam na necie i były dziewczyny co po 2-3 tygodnie nie karmiły i im laktacja powracała!! ja myslałam ze wtedy juz sie nie da odratowac ale jak widac można tylko trzeba wysiłky na to poświecic.
Widzę że Ci szybko tez waga zleciała!! a ile mialas razem?kurde ja malo jjem dosyc i lekko strawnie a nadal przede mną jak nic 13,5 kg z 27-28 :-( boże co tu zrobić z tą wagą? Jak zleciało po porodzie 15 tak teraz nic:-( jestem zalamana:-(

Kitki znając życie to go ktoś porzucił:-( juz nei wiadomo co lepsze, czy błakanie czy schronisko:shocked2:

Sara dzięki za polecenie karuzelki-faktycznie bardzo fajna:-) mały od razu się zainteresowal , a że lubi bardzo słuchac muzyki i jak mu śpiewa to przy pierwszym podejsciu karuzelka go uśpiła:-) dobrze ze są teraz takei wynalazki:-)

A ja dopiero ide sprzatac bo maly wczesniej pospał tylko 30 minut od 6 rano!!:no: wiec zanim sie zdazyłam zabrac za sprzatanie to on juz nie spał:no: masakra..

reklama
Dziewczynki jak tam u Was z dietka teraz?Trzymacie czy juz jecie wszystko?
Ja mam jeszcze 6 kg do zrzucenia ,brzuszek sie ladnie wchlania wiec jest o.k ale biodra mam wciaz szersze,tzn .4cm mam wiecej niz przed ciaza.W pierwszej ciazy wrocilam do mojej figury po 8 miesiacach ale wtedy duzo wiecej przytylam.Najciezej zrzucic te ostatnie kilogramy kurcze:baffled:.
Przyzwyczailam sie ze maly spi w nocy i jak zrobi jakas pobudke to musze odespac pozniej po poludniu.
Milego dzionka

Witam.
Dawno się nie odzywałam, ale przy dwójce dzieci ciężko coś napisać:tak: staram się co jakiś czas zajrzeć tu i coś poczytać,ale i tak mam spore zaległości.
Przede wszystkim gratulacje dla Kruszynki, mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie ok. i niedługo będziesz chwaliła się na forum swoim dzieciaczkiem.
Ostatnio Sandra ma na buzi sporo małych krosteczek i przez to policzka ma w dotyku szorstkie. Nie mam pojęcia co to możne być.Mam nadzieje, e nie skaza białkowa, bo żyję głownie na nabiale:angry::no:. Jutro wybieramy się na szczepienie, więc mam nadzieję, że się to wyjaśni.
Odnośnie wagi,to ja mam jeszcze sporo do zrzucenia. W pierwszym miesiącu zleciało 10 kiloi waga stanęła w miejscu :angry:.

Witam

madzik ja też jestem załamana swoją wagą:-( jeszcze nie wróciłam do formy po pierwsej ciąży bo po pierwszej zostało mi 20 kg a teraz niby 3,5kg więc chciałabym schudnąć jakieś 16kg - ale w cuda nie wieże a diet sie boje bo łatwo o efekt jo-jo:-(

Bylismy na kontroli bioderek i wszystko o.k.:tak: nastepna akontrola za 6 tygodni tylko nie moge sie dodzwonić żeby się zarejestrować:-(

Madzik ja w ciąży prztytłam 21kg z czego po porodzie zleciało 11kg w domu już 6kg i zostało 4kg których nie mogę zgubić :-:)angry: i one są na brzuchu bo dalej jest duży i się nie chce wchłaniać:wściekła/y::no:
Julia dobrze że usg dobrze wyszło :tak:
Nili mojego Alanka też ostatnio wysypało i miał pełno krostek takich czerwonych nie ładnie to wyglądało i kupiłam Olinatum do kąpieli i krem Olinatum soft i krosteczki zeszły po 3dniach :tak::happy2: także może spróbuj tego :tak:
M*R ja też się rozeszłam w bioderkach ale naszczęście wchodzę już w swoje jeansy z przed ciąży :-D

Witajcie!
My jestesmy po kontrolnym badaniu sluchu Alexa i na szczescie wyszlo , ze ma bardzo dobry sluch...kamien z serca:-)

Waga juz sie nie przejmuje , bo wiem ze to kwestia czasu.Z 20kg. ktore przybralam w ciazy zostalo 5 , ale tez od jakiegos czasu waga stoi i nie chce sie ruszyc w dol , oby tylko nie poszla w gore;-) hehe Cwicze jak mam czas , wiec raczej b.rzadko. Mam straszna skore na brzuchu i gigantyczne bodra:-) Ale maz sie smieje i mowi , ze jak na swoje lata i dwa porody to i tak super wygladam;-) komplemenciarz.
Nie warto sie przejmowac , moja przyjaciolka schudla dopiero po 2 latach po porodzie , wiec mysle ze jak nie teraz to za 2 lata bede znow mogla wejsc w stare ciuszki:-) hehe

Witajcie dziewczyny.
Kruszynka serdeczne gratulacje trzymam kciuki .
Volcan super że Alex ma dobry słuch i na pewno szybciej się zmieścisz w ciuchy niż za 2 lata .
Ja też w bioderkach się rozeszłam zle w pierwszej ciąży teraz to raczej nie bo w spodnie wchodzę bez problemu .
Wiecie co jak tak dalej będzie to zostanę jedną z nielicznych karmiących cycem wy będziecie już sztuki zgrabne a ja nie będę mogła przejść na żadną dietę i wrócę do pracy taka duża choć niby zostało mi 2 kg ale brzusio taki nie sprężysty .

Mam pytanie odnośnie rozstępów czego używacie bo mi w aptece pani powiedziała że jak karmie to mogę tylko krem dla matek karmących z firmyPHARMACERIS ja mam z tego próbkę do biustu dostałam w szpitalu . Ten krem nie jest aż taki drogi bo kosztuje 40zł za 200 ml może któraś was ma taki krem albo słyszała czy jest dobry a może urzywacie czegoś innego ja mam takie duże rozstępy i nadal czerwone .:-:)-:)-(
Mikołaj ma 14 szczepienie a ja nadal nie wiem jaką szczepionką go zaszzczepić , a 15 mamy bioderka czy wy pieluszkujecie dzieciaczki bo ja tego nie robię

Volcan gratuluję badania słuchu Maluszka:-) Pewnie kamień spadł Wam z serducha!!!
Mi pozostało jeszcze 10kg do zrzucenia żeby ważyć tyle co przed ciążą. Ale pocieszające jest to że te 12kg to spadło nawet nie wiem kiedy czyli ogólnie pozytywnie:-) Staram się jak mogę żeby utrzymać karmienie, ale mojego mleczka jak na lekarstwo. Zeby Gabulka głodna nie była i nie płakała tak rozpaczliwie dokarmiam sztucznym mleczkiem po każdym moim karmieniu.

Pożalę się Wam trochę - chyba przechodzę poważny kryzys w związku. Ciągle się kłócimy. Może przez to Gabrysia też taka nerwowa. Nie ma dnia żebym nie płakała. Możliwe że brak mleczka też jest spowodowany nerwami. A ty błędne koło się zamyka, bo mąż i teściowa wywierają na mnie straszną presję jeśli chodzi o karmienie. Nie mogę się nawet uspokoić!

Kasiulka ja nie pieluszkuję szeroko Gabrysi chociaż zastanawiałam się nad tym ;USG mamy dopiero 26 maja.
Tego kremu na rozstępy Pharmaceris używałam w ciąży i nie mam żadnej kreseczki. Oprócz piersi ale tu przy nawale mlecznym na początku laktacji skóra nie nadazała z rozciąganiem i kilka rozstępów się pojawiło ale takie mało widoczne. Tak więc ten krem z całą pewnością polecam.

reklama
Karolka no przykra sprawa że się nie dogadujecie może zmęczenie też daje swoje a jak nie będziesz mogła karmić to nie będziesz i nikt cię do tego nie zmusi a jak chcesz nadal karmić to prubój i sie nie poddawaj fajnie jest mówić facetowi o karmieniu jak nie ma o tym zielonego pojęcia . Ja Niko karmiłam 10 msc i mój był zły ze nie karmię więcej ale mały był wtedy hory i sam odrzucił więc po 3 dniach juz mu nie dałam , a Mikołaj a chcę karmić do czasu aż pójdę do pracy no i karmienie nocne może potem zachowam .
Jeżeli mówisz że ten krem jest dobry to go kupię dziękuję.

Do góry