reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam!
Jeszcze wczesnie a wy już tyle popisałyście:szok:!
No i bedziemy miały następne maleństwo na świecie....wysypują się...a ja chcę byc następna!!!!
Adelina ja tez twrado szłam na 1 poród ...potem zmiękłam ! Po 9 godzinach , moja świadomość zaczęła mnie oszukiwać a po przebiciu pęcherza który sam nie pękł przy każdym skurczu odlatywałam i musieli mnie cucić. Skończyło się na 13 godz. porodu a malutką wyciągali z użyciem Vacum:zawstydzona/y:! Teram idę chętnie ale z wielką nadzieją że będzie lżej.:sorry:

reklama
Ja tym razem też się nie dam:angry::angry::angry: Koniec pobłażania. Przecież szpital dostajęrefundację za ZZO ze wskazania medycznego:wściekła/y::wściekła/y: Tylko wiadomo dostaje tyle to kosztuje a nie z 400% przebitką jak to kasowane sa pacjentki. Bo przecież faktyczny koszt znieczulenia to podobo nieco ponad 100 zł

xXxIzuLQaxXx Trzymam kciuki aby w końcu poukładało Ci się w życiu!!

Co do porodu, ja również bardziej się boję niż pierwszego, wtedy nie wiedziałam co mnie czeka, w szpitalu, w którym chcę rodzić znieczulenie 400 zl Mówię, że nie skorzystam, ale nigdy nie mów nigdy. Pierwszy poród trwał 14 h, mam wielką nadzieję, że tym razem będzie krótszy :)

Zaczęłam 37 tydzień!! Mogę legalnie rodzić, ale niech jeszcze posiedzi do marca w brzuszku :)

Mamy niezły czas w rodzeniu pierworodnych:-)!
No kochane PIERWORÓDKI tyle z reguły to trwa!
Ja wolałabym mieć już to z głowy, a raczej z brzucholka bo czuję się jak mamut , taka niedołężna.!!

no nic trzeba być poprostu dobrej mysli dziewczyny ;-)!!
a nagrodą za to wszystko będą nasze maleństwa :tak:

uciekam,
trzeba pokój ogarnąć i siebie :-p

Dostalam magnez i mam brac 3 razy dziennie ,od wczoraj plamie na brazowo i brzuch mnie boli ,pospalam to nie czulam teraz zas boli i ciagnie .Mowili ze jak cos to do szpitala :/rozwarcie jest male wiec moze potrwac takze lepiej ile mozna bede w domu a jak nie wytrzymam to pojde .boli mnie glowa i czuje ze na nic nie mam sily .Ech juz niech bedzie po .martwi mnie to ze mam tak duzotych wod :/

Ja z nim już rozmawiałam.. Tłumaczyłam spokojnie jak bym chciała żeby było.. To wysłuchał, powiedział że się zmieni, a i tak jest tak samo jak było :( Dziś zrobił kolejną wojne.. W końcu poszłam i go spakowałam. Przyznał że zrobiliśmy błąd wychodząc za siebie.. Poszedł nawet, mogłabym rzec, zadowolony.. ;/:(

Kochana i bardzo dobrze zrobilas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jestes mloda piekna i zdrowa i napewno znajdziesz taka osobe ktora oddała by za Ciebie zycie. A ten...poazaluje i zobaczysz ze jeszcze przyleci. Zazdroszcze Ci w tym wypadku rodziców..Bardzo dobrze ze mozesz na nich liczyc. Niczym sie nie denerwuj. Najwazniejsz jest teraz Twoja dzidzia. I dobrze ze sie pozbylas durnia. przez takiego czlowieka za 2 lata była byś wykończona psychicznie i bez znajomych, bez pieniedzy i uzalezniona od Niego. Urodzisz Malutka, pojdziesz do pracy i zobaczysz bedzie Ci lepiej bez niego.

A ja jak mowilam czekoladki od mojego dostalam :) mmmmmm on to wie jak mi sprawic przyjemnosc..

A co do porodu to ja tez licze na lekki. Pierwszy 7 godzin wywolywany. No i ostatnio nawet slyszlalam od babki w labolatorium , ktora pobierala wymaz ze urodze w godzinke :)) Obym tylko zdazyla do szpitala dojechac.

Jejcia:szok: kolejna sie rozpakowuje i to w walentynki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zazdroszcze!!!!!!!!!!!!!!!:szok:;-)

reklama
Pamietaj Izulka ze musisz miec szacunek do siebie..poczytaj sobie historie roznych kobiet, jak teraz kiedy to maja po 40-50 lat zaluja ze wczesniej nie myslaly o sobie, sa wykonczone psychicznie przez ciagle pretensje, bez braku wzajemnego szacunku, pamietaj ze dzieci ktore rosna i widza taki przyklad czesto nieswaidomie go powielaja:(..ty jestes taka młodziutka i niech nikt nie waży sie krasc tobie przyjemnosci z zycia!

Do góry