reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Nadrabiam Was i jakoś końca nie widać.

Ja skończyłam dziś 38 tydzień i marzę, zeby remont już mi się skończył, bo chyba najwyższa pora się spakować :tak:

Dostalam magnez i mam brac 3 razy dziennie ,od wczoraj plamie na brazowo i brzuch mnie boli ,pospalam to nie czulam teraz zas boli i ciagnie .Mowili ze jak cos to do szpitala :/rozwarcie jest male wiec moze potrwac takze lepiej ile mozna bede w domu a jak nie wytrzymam to pojde .boli mnie glowa i czuje ze na nic nie mam sily .Ech juz niech bedzie po .martwi mnie to ze mam tak duzotych wod :/
Jak lezałam w szpitalu to jedna kobitka tez miała malo wód ale jeśli nie kazali Ci zostać w szpitalu itd to nie masz sie czym martwić. Ona miała tak przy kazdej ciązy. A to byla jej 5 ciąza i 5 poród ;-)
Jak Marti urodzi to bedzie rowny miesiac przed terminem. Z tego co widzialam to marti8 miala termin na 14 marca:tak:

Jejcia :) ja chce za dwa tygodnie :-p
Jeśli ja mogę to ja poproszę tak koło 6-7 marca bo M ma od 8 urlop 2 tygodnie:-) Kiedy odstawiasz leki? Czujesz sie lepiej tzn w kwestii brzuszka i skurczy po Fenku? Bo ja ostatnio nie widze róznicy. Mam wrażenie że tylko leżenie pomaga:sorry:

Witajce!!!
Znowu zima:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zasypało nas, nie da się wyjechać z garażu:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i niedzielne walentynki spędzimy sami w domku:tak::tak::tak::tak::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:, a nie jak zwykle u rodziców:nerd::nerd:

Iza bez komentarza:no::no::no::no::no::no::no:

marti trzymam kciuki:tak::tak::tak::tak:

Nadrabiam Was i jakoś końca nie widać.

Ja skończyłam dziś 38 tydzień i marzę, zeby remont już mi się skończył, bo chyba najwyższa pora się spakować :tak:
jejcia!!!!!!!!!!!!!!! ta to ma szczescie 39 zacznie !!!!:szok::szok::szok:

Jak lezałam w szpitalu to jedna kobitka tez miała malo wód ale jeśli nie kazali Ci zostać w szpitalu itd to nie masz sie czym martwić. Ona miała tak przy kazdej ciązy. A to byla jej 5 ciąza i 5 poród ;-)

Jeśli ja mogę to ja poproszę tak koło 6-7 marca bo M ma od 8 urlop 2 tygodnie:-) Kiedy odstawiasz leki? Czujesz sie lepiej tzn w kwestii brzuszka i skurczy po Fenku? Bo ja ostatnio nie widze róznicy. Mam wrażenie że tylko leżenie pomaga:sorry:
- wiesz co...wsumie zadna rewelacja....:eek:skurcze sa ale rzadko i nie bolesne ale brzuch boli nadal masakryznie ze ruszac sie nie da. No a co do odstawienia to nic mi nie mówila, cos tam tylko mowila zebym 2 tygodnie wytrzymala. Teraz w czwartek mam wizytke wiec sie zapytam kiedy mam odstawic.

jejcia!!!!!!!!!!!!!!! ta to ma szczescie 39 zacznie !!!!:szok::szok::szok:

- wiesz co...wsumie zadna rewelacja....:eek:skurcze sa ale rzadko i nie bolesne ale brzuch boli nadal masakryznie ze ruszac sie nie da. No a co do odstawienia to nic mi nie mówila, cos tam tylko mowila zebym 2 tygodnie wytrzymala. Teraz w czwartek mam wizytke wiec sie zapytam kiedy mam odstawic.

ahaa ja wizytke mam 3 marca ale mam dzwonic jakby coś. Już powiem Ci że np nospy nie buore tyle ile wcześniej tylko doraźnie i Relanium w ciągu dnia też nie biore. Chce zeby organizm mi sie oczyścił z tych świństw no i Franuś też. Ja mam odstawić pod koniec 37tc. Zobaczymy. To by akurat wypadło na poczatek marca wiec mi na reke bo wtedy chciałabym urodzić. Franek i tak jest duży. To już bedzie 9 miesiąc wiec luzik. Bo ja mam 4 sem i ostatni studiów i zajęcia juz zaczynamy od konca lutego i trudno bedzie mi pozniej to nadrobić. Tylko nie biezcie mnie za jakąs wyrodna matke, która tylko o swoich studiach myśli hehe Franuś jest najważniejszy. Jejku juz chciałabym całować jego stópki..mmm:zawstydzona/y::-)

Hejka :-)
Co do walentynek - dla nas dzien jak codzien. My kochamy sie caly rok. Zrobilismy sobie przyjemnosc rafaello, teraz M na miasto wyskoczyl, a mi sie nie chce nigdzie ruszac :-p Zrobie pozniej obiadek i tak zleci :-)
Marti na porodowce :szok: Szok normalnie!!!
Ja spalam do 3 w nocy, pozniej odwiozlam naszego przyjaciela, jak wrocilismy to siedzielismy z M i gadalismy do 5:30 :-D No i efekt byl taki, ze wstalismy w poludnie :-D
Zaraz sie zabieram za reszte porzadkow :tak:

to prawda z tym chowaniem sie po katach.. ja nie wiem kiedy nawet mam powiedziec o tym znieczuleniu, prawde mowiac to wszystko to wyglada jak "z wielkiej łaski".. dla mnie poród był trauma i to miedzy innymi przez lekarzy i połozne..wkurza mnie ich podejscie ..mowie ze z bólu zaraz zemdleje, ze nie dam rady to z głupia mina mowiły ze przesadzam ze tyle rodzi kobiet itd..a potem jak zemdlałam to panika..dziecko z woda w płuckach itd..no ale przeciez "przesadzałam":/// i teraz sie naprawde boje:confused2: a do pierwszego tez szłam twardo :laugh2:
Wspolczuje Wam dziewczyny z tym znieczuleniem!!!
W Irlandii jest bezplatne i tak jak kiedys pisalam dostepne w KAZDYM MOMENCIE. Nikt laski nie robi, wystarczy, ze raz powiesz, a oni juz z igla leca!

Ja mam taki plan, zeby wziac gdzies przy 4-5cm, ale zobaczymy czy wytrzymam :sorry: Bez ZZO nie rodze! :-D

ahaa ja wizytke mam 3 marca ale mam dzwonic jakby coś. Już powiem Ci że np nospy nie buore tyle ile wcześniej tylko doraźnie i Relanium w ciągu dnia też nie biore. Chce zeby organizm mi sie oczyścił z tych świństw no i Franuś też. Ja mam odstawić pod koniec 37tc. Zobaczymy. To by akurat wypadło na poczatek marca wiec mi na reke bo wtedy chciałabym urodzić. Franek i tak jest duży. To już bedzie 9 miesiąc wiec luzik. Bo ja mam 4 sem i ostatni studiów i zajęcia juz zaczynamy od konca lutego i trudno bedzie mi pozniej to nadrobić. Tylko nie biezcie mnie za jakąs wyrodna matke, która tylko o swoich studiach myśli hehe Franuś jest najważniejszy. Jejku juz chciałabym całować jego stópki..mmm:zawstydzona/y::-)

Tylko wiesz u mnie to druga ciaza w krotkim odstepie czasu i doktorka powiedziala ze przez to ja ta tak mam a z reguly drugie to i szybsze i lzejsze porody. a tak swoją drogą to mi sie zdaje ze cos jest nie tak. Bo ciagle mam mokrą wkladke. I to normalnie jakby jakas woda. No i do tego takiego czegos gestego żółtego jak budyń. Niewiem co to.. Oby do czwartku.:crazy:

jejcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! następna!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szok :) trzymam kciukasy

reklama
czarnuszka ja też ostatnio tak mam, nawet się zastanawiłam czy to nie czop, no ale to jest bez krwi , ale strasznie dużo tej zółto białej wydzieliny, ja fenek i isoptin mam brać jeszcze ntydzień

Do góry