reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

chyba z tego wszystkiego sie zdrzemne.

Tabasia o to chodz ze my mozemy uwazac na kontakty z ludzmi ale moje dzieci w szkole raczej marne szanse na separowanie ich.Tymbardziej ze wiem ze w ich szkole napewno jest ta grypa.I wiem ze niektore dzieci od nich ciezko przechodzily ja w szpitalu.Mojej kolezanki corcia nadszczescie tylko lekko bez wymiotow i biegunki.Inne mialy gozej.Moje maluchy tez duzo witamin jedza i pija soki i herbatke z cytryna,ale tez czesto cos lapia.Dlatego jestem w strachu.

reklama
U mnie bedzie synek na 100%. chyba jestem w mniejszosci :)
Super! :-)
Dobrze, ze chociaz kilka nas bedzie, co by doswiadczenia i rady wymieniac po urodzeniu ;-)
Alex dal czadu przez pol godziny i teraz sie powoli uspokaja. A jak mi jeszcze bedzie dokuczal to zaczne spacerowac, bo wtedy maluchy sie kolysza w brzuchach, uspokajaja i ida spac hihi :tak:

mnie tam, nic nie piecze poki co, ale jak w poprzendiej ciazy miewalam zgage to Rennie i Maalox pomagaly :tak:
Jednoczesnie proponuje zeby nie zakladac coraz to nowych watkow bo za chwile bedziemy ich mialy multum... :eek:Jest o ile dorbze pramietam watek zwiazany z dolegliwosciami ciazowymi i moze tam moznaby sie radzic jak sobei z dolegliwosciami poradzic :tak:

hej dziewczynki! :-)

Siusiak jak nic! :-p

gratuluję! :-D

Kobiety w ciazy sa w podwyzszonej grupie ryzyka niestety. U nas wprowadzaja szczepionki i bede miala obowiazek z niej skorzystac. Ale mam nadzieje, ze mozna odmowic.

Tabasia- u mnie w pracy od dobrych paru tygodni mówili mi, żebym się koniecznie zaszczepiła na swine flu, bo w ciąży jestem i powinnam iść od razu.
ja im grzecznie, że uważam to za głupotę.
oni dalej swoje.
a dziś laska z pracy mówi do mnie: a czytałaś sobotnie wydanie gazety (nie pamiętam tytułu)?
okazało się, że był opisany przypadek kobiety w ciąży, która właśnie dostałą szczepionkę i LEŻY W SZPITALU W STANIE KRYTYCZNYM.
także ja nie zamierzam się nie nic szczepić, szczególnie w ciąży!!

U mnie bedzie synek na 100%. chyba jestem w mniejszosci :)

gratuluję, chłopcy wychodzą z ukrycia :-)

spać mi się chce okrutnie, chyba idę do łóżka :-)

Tabasia gratuluje syneczka :-)

madzia84 witamy w naszym gronie :tak: życze powodzenia oby wszystkie problemy przemineły :tak: napewno będzie dobrze, trzymam kiuki

peperka gratuluje :-) super

Wogóle to witam wieczorkiem wszystkie mamuśki, troszke ochłonełam już po wczorajszym usg, dzisiaj kupiłam pierwsze typowo dziewczęce ubranko :tak: różowiutki pajacyk :-)

a propos szczpeionek to tak sie mowi ze kobiety w ciazy powinny sie szczpeic w peirwszej kolejnosci na grype (zwykla) jak sa juz po I trymestrze no i poniewaz co rok usie szczepie to spytalam lekarza czy moge ale powiedzial ,zen ie radzi - badan na kobeitach ciezarnych nie robia (nie wolno) i tak naprawde to nie wiadomo jak ta szczepionka wplywa na nia no i na dziecko przede wszystkim.. :no:

Nie nadrobie tego co dzis napisalyscie bo nie mam czasu, ale gratuluej wszystkich nowych siusiakow i nie tylko ;-)

Dobrej nocy :-)

P.S. Marzy mi sie botwinka... :sorry::laugh2:

reklama
Do góry