reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

cześć dziewczyny
właśnie wpierdzieliłam wczorajsze łazanki - pełen talerz i mykam do wanny, bo na 16.45 ma przegląd podwozia u gina:-):-):-)

trzymajcie kciuki, by dzidziol był zdrowy i by pokazał rodzicom, co ma między nóżkami:tak::tak::tak:

buziaki
później wpadnę

no to trzymam kciuki:-):-) ehhh jak mnie skręca z zadrości jak sobie biegacie na usg teraz i dowiadujecie się o płci waszych maluszków:sorry: a ja jeszcze 3 tygodnie muszę wytrzymać... mogłabym iśc już za tydzień, ale się powtrzymam:eek:

reklama
Ja chodzę prywatnie do lekarz i wizyty mam raz w miesiacu, a usg mialam w 13 tyg i nastepne dopiero ok 23 tc. A tak bym chciala znow zobaczyc nasze malenstwo.

jej ale wy sie rozpisujecie :tak: ja nie nadarzam z czytaniem wszystkiego ;-)

wszystkim ktore maja dzisiaj usg zycze by dzidziolki pokazaly sie w calej okazalosci :-)

ja wlasnie obiadek jem makaron z sosem serowo pieczarkowym wzielam zrobilam to co pod reka mialam bo szkoda zebys eie zmarnowalo bo makaron mi zostal o kluskach z serem :tak: i nawet fajne wyszlo tylko miesko by sie przydalo ale nie chcialo mis ie dralowac do sklepu... w ogole kupilam dzisiaj mojemu krabowi na obiadek dwie rybki i jedna spuscilam w umywalce :-D biedna... przez przypadek bo woreczek mi sie wysliznal na szczescie jedna sie zablokowala w woreczku i poszla do kraba a ten jak sie rzucil na nia to dlugo nie pozyla makabra:szok: ale przynajmniej sie najadl dziad jeden i teraz siedzi w sloiku w umywalce bo czekam az ciezkie akwarium maz wyczysci i te kamyczki smierdzace bbrrr nie chce grzebac w jego odchodach w wodzie bbrr:no:
no nic jem dalej i ogladam rozmow w toku ale nic kompletnie ciekawego nie ma

a i kupilam dzisiaj za 6,80 kombinezonik, sweterek i polar dla maluszka:szok: dacie wiare ze tak malo wyszlo na wage?? dechy normalnie :-)

a ja jak bym miala coreczke to bym robila jej kucyki i ladne kokardi bym wiazala na nich zeby slicznie wygladala :) jakas spineczka biedroneczka we wloski i sukienki w falbanki bardzo mis ie podobaja... szkoda ze moja mama dala komus sukieneczke po mnie bo taka sliczna byla i wlasnie wygladalam jak laleczka :-) mi sie bardzo podoba zeby dziewczynki stroic ...:tak:;-)

Pod warunkiem ze bedzie chciala te sukieneczki i spineczki.Moja dopiero teraz sie stroi,bo wczesniej spodniczki zdzierala,a spineczki i kokardki nim druga zapielam pierwsza juzx zdarta byla.Wiec przez jakis czas dalam sobie spokoj i teraz przemiana Stroi sie,przeglada ciagle w lustrze i co chwile mame do sklepu wyciaga.Jedyne co jej zostalo to to ze ciagle wszystko plami.

A ja niedawno wstalam maluchy do szkolz zawiozlam i teraz planuje drzemke bo prawie w nocy wcale nie spalam,a po mala na 11:30 dopiero.

Ja probuje sie zapisac na to usg ale tu dodzwonic sie to graniczy z cudem,probuje juz od piatku,mam nadzieje ze przynajmniej termin bedzie krotki bo moze nie zdaze przed porodem:-D:-D:-D

A u mnie dzis nie lazanki a rosolek i nie wiem co jeszcze,alemam czas do wieczora.

Ostatnio robilam torcik nalesnikowy z pieczarkami i zrobil furore wiec moze powtorze.M bedzie happy

jJa mam wizytę śrdenio raz w miesiącu i na każdej wizycie mam robione usg, więc widzę mojego maluszka i nie martwię się czy wszystko w porządku.Dodam,że pracuję z osobami niepełnosprawnymi i wolę kontrolować maluszka,kiedy tylko mogę.

ja mam wizyty tak co 4-5 tygodni. USG miałam w 13 tyg., w 18 tyg. posłuchałam bicia serduszka, a następne usg mam połówkowe między 20 a 22 tyg. Co miesiąc zleca mi gin morfologię i analizę moczu plus dodatkowe badania, które robi się w zależności od wieku ciąży (narazie miałam oczywiście grupę krwi, WR, glukoza na czczo, a teraz mi jeszcze zlecił TSH). A i jeszcze na najbliższej wizycie zrobi mi cytologię, bo nie pamiętam kiedy miałąm, ale napewno nie wcześniej niż dwa lata temu.

A u mnie dzisiaj na obiadek ziemniaki, kotlecik schabowy i surówka:-) Najadłam się jak nie wiem:-p
A na jutrzejszy obiad nie mam pomysłu... znowu ciągle mi chodzi po głowie twarożek... więc jak mi się nie będzie nic chciało pichcić to mężulkowi usmażę kiełbachę z cebulą i do tego pomidory, a dla siebie zrobię wielką michę twarogu z warzywkami mniam:-p:-p A muszę powiedzieć, że ser biały dostałam na weekendzie od teściowej własnej roboty z eswojej krowy, więc samo zdrowie:tak::tak::tak: a do tego jest pzrepyszny:-) kupne się nie umywają

reklama
co jutro na obiad to chyba odwieczny problem kazdej kobiety moze nie codziennie a czesto ;-) ja jutro zrobie chyba nalesniki z pieczarkami serem zoltym i oliwkami dla meza aja sobie dam papryzke w srodek i bedzie obiadek palce lizac :-) moze rosolek tez zrobie bo osatnio mam ochote z taka mmm marcheweczka dobra ugotowana i taki gorący mniam :-)

a co do dziewczynek i sukieneczek wiadomo ze nic na sile dzieckus ie robic nie bedzie bo po co jeszcze je denerwowac :tak:

ide grzac mezowi papu bo zaraz bedzie w domku :-)

Do góry