reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ja też mam podobne dolegliwości jak wy. Mi dochodzi jeszcze ból przy oddawaniu moczu taki, że aż cały brzuszek mnie boli a szczególnie okolice jajników. Czuje też kłucie w dole brzucha i w ogóle boli jak za dużo biegam. Jestem już na L4 o byłam w szpitalu w 11 tc i biore cały czas Duphaston więc czuje się "zabezpieczona":) Za tydzień mam wizytę zaplanowaną u lekarza ale nie wiem czy nie przejść się do niego już jutro...ehh

Dziewczyny czy ktoras ma przepis na dobry bigosik,ja nigdy nie gotowalam,a moj M lubi i chce mu ugotowac.Wiem ze to nie ten watek ale tu najwiekszy ruch

Jeszcze ja na dobranoc :)

jejku jak sie ciesze jutro przychodzi malarz i bedzie malowal :) potem w piatek kupimy wykladzine i wylozymy na gorze ,potem do ikkei po meble dla dziecka :) szafa ,komoda do przewijania i lozeczko i wtedy popiore ciuszki i w koncu poskladam do szafy jupiiiiiiiii:))

A teraz ide do wanny poplywac i moze jeszcze troszke poprasuje :)

spijcie i snijcie o milych rzeczach

aha,dziękuję. na przeciwciała o ile się nie mylę nie musze bo mam dodatnią grupę krwi. Czyli te wszystkie cytologie i inne badania co są w karcie ciąży dopiero później. Ok. Dziękuję bardzo.

wydaje mi się, że jednak morfologię i mocz powinnaś co miesiąc robić. w ciąży szybko wszystko się zmienia i w kilka tygodni możesz mieć anemię.
jak ci nie będzie chciał dać skierowania, to rób sama - to nie kosztuje dużo. jak będziesz miała dobre wyniki to ok, ale jak złe to od razy pokażesz lekarzowi.

Ja chodzę do NFZ co około 3 tygodnie. Ale powiedział, że mam przychodzić jak tylko coś będzie mnie niepokoić. Teraz mam za tydzień na 21 paźdz.Miałam już robione usg 2 razy. Pierwszy raz w 9 tc a drugie w 12 tc jak byłam w szpitalu. Teraz jak pójde na wizyte zapytam o nastepne usg i badania krwi oraz moczu. :-)

Ja mam wizyty co 3 tygodnie :tak: to chyba wystarczająco. Teraz mam wizyte 26 października chyba będzie dokładniejsze usg bo gin powiedziała że dokładnie wszystko pomierzymy :-)

reklama
Kurcze jak dawno mnie nie było, tyle się wydarzyło przez ten czas na forum musze wszystko nadrobić :-)
Gratuluje wszystkim mamusiom dziewczynek u nas najrawdopodobniej będzie chłopczyk chociaż za 2 tyg lekarz to potwierdzi :tak:
Najgorsze jest to że narobiłam sobie chęci na te łazanki :-) a tu już późno i składników nie ma. Jutro z rana śmigam do sklepu i wypróbuje przepis :-D

Do góry