reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Pediatrzy teoretycznie sa przeciwni dopajaniu. Tak w teori to nie potrzebne. Ale ja dzis Mlodej dalam po karmieniu chwile wode to wypila 100 ml i wkoncu spokojnie usnela... Ja sie nie wczuwam az tak bardzo w te zalecenia pediatrow, tak normalnie nie dopajam ale jezeli widze ze Mloda marudzinska to bede dawac wode

reklama
A ja sie tylko pochwale, ze moj to sie przewrocil dzisiaj kilka razy z brzuszka na plecki i odwrotnie, tylko ze w jedna strone, lewa. Musialam go zatrzymywac, bo kocyk sie konczyl, hehehehe

Juz mi zasnal, w koncu, a jadl co godzinke, moze troche dluzej pospi w nocy....

witajcie :)
dzisiaj udalo mi sie w malego wlac 20 ml wody, sam niestety butli nie chcial ciagnac ale jak mu ze smoka nalecialo do buzi to juz przelknal
maly zaczyna ciagnac palucha, wtedy mu go wycia i daje smoka, ale boje sie ze jak juz wyczail tego palucha to mu wpadnie to w nalog

a ja pochwaliłam córke, ze taka doskonale grzeczna, musiała przeczytać i stwierdziła, że ona rządzi, a nie mama ;P w sklepie sie obudziła i narobiła takiego rabanu, że ludzie sie od zakupów odwracali.

za to zaskoczyła mnie przy kapieli, uśmiech od ucha do ucha i nawet przy wycieraniu nic nie mówiła.

juz od jakiegos czasu wszystki żuje, ale wczoraj i dziś przechodzi samą siebie! potrzymam ją na rekach pare minut i mogę wykręcać koszulkę. próbuje też gryźć mnie ;)

no i tak sie rwie do siadania, że szok! sama jak leży unosi się dość wysoko!! ale chyba za wczesnie ją sadzać??
teraz z tatusiem będą oglądać mecz ;) a mama ma wolne, hehe ;P

a mówilam, ze Olcia powiedziała wczoraj "TA"?? M. był wniebowzięty ;P

moniskabe jak p0dajesz ten zageszczacz ? odciagasz pokarm? moje dziecko tez bardzo ulewa nawet wymiotuje mlekiem, lekarka kazała ja układac pod katem 30 stopni by sie nie zakrztusiła

reklama
Ale tu pustki :-(

Ja się obijam, miałam dzisiaj tyle zrobić, ale mi się nie chciało.
Szymon śpi już prawie godzinę. Strasznie kochane z niego dziecko, pomimo upału był dzisiaj bardzo pogodny:-)

Miałam dzisiaj dylemat, w co go ubrać na noc. Chciałam najpierw założyć samo body z krótkim rękawem, ale stwierdziłam, że jak się odkopie, to będzie mu zimno i włożyłam jeszcze półśpiochy. Przykryłam flanelową pieluszką (ja sama lubię być przykryta jak śpię, może on też lubi;-)). Mam w pokoju 25 stopni. Mam nadzieję, że nie przesadziłam, bo w dzień był tylko w bodziaku.

Do góry