reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

alescie sie rozpisaly - jak zwykle :-D

Co do glukozy to odradzam sprobujcie najpierw ze zwykal woda bo po co przyzwyczajac do slodkiego. Ja starszemu podalam kilka razy z glukoza ale potem sama doszlam do wniosk uze bez sensu - dalam zwykelj wody i pil. Adasiowi glukozy nawet nei probowalam dosypywac do wody bo po co?
Heratke daje na trawienie i rumiankowa (ta rzadziej) ale glownie to jednak wode - potrafi za jednym posiedzeniem wypic ponad 100ml :-) No i przynajmniej sie nie meczy tez przy robieniu kupy

reklama
Ionka ja juz sie doczekac nie moge jak mu zaczne wprowadzac nowosci ;-) Ja jednak bede kupowac sloiczki w polskim sklepie. No wiadomo, ze gotowac tez bede, ale jak wroce do pracy to sobie tego troche nie wyobrazam :sorry2: Tym bardziej, ze od wrzesnia ide jeszcze na studia... Wiec w ogole bedzie zawrot glowy.

oj, ja tez będe kupowac słoiczki, ale jakies takie nietypowe dania, typu królik itp. samej marchewki nie będę!

hej dziewczyny, czy forum sie zmienilo??? czy kilka tematow zlozylo sie w jeden??
polapac sie teraz w niczym nie moge....

Ionka - chyba faktycznie to przez upał, wieczorem już temperatura była normalna. Oczywiście mamuśka spanikowała:-)
Dzisiaj znowu będzie upał, więc wybieram się z Szymkiem za chwilkę do ogrodu, poleży sobie w cieniu. On oczywiście woli spacer, bo im większe wyboje, tym lepiej mu się śpi:-D

Zapomniałam się przywitać. Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki.

Cześć marcówki.Dawno mnie tu nie było...jakoś tak wypadło.Moja Mycha 17stego skończy 3 miesiące a już dzisiaj podałam jej pierwszą marcheweczke ze słoiczka i nową herbatkę malinowo-różaną.Nic się złego nie działo:tak:Twardzielka.Jest kochana i wszystko co podam przyjmuje,czy to sama woda czy herbatka,czy samo mleko czy z odrobinką kleiku.Rośnie jak na drożdżach,rozwija się-więc nie mam powodów do zmartwień.Buziaki.

kurcze nie za wczesnie? moj juz ma ponad 3 misiace, ale ja jednak wole poczekac troszke.

Wama tak, Karolcia polaczyla kilka tematow.

Witajcie:-)

Kolejny upalny dzień, można się roztopić. Na termometrze mam 41 stopni, ale w słońcu, chociaż podejrzewam, że w cieniu jest niewiele mniej. Zastanawiam się nad zostawieniem Kuby w samej pieluszce:dry:

Co do glukozy, to ja raz czy dwa dałam, bo wiem, że położne w szpitalu dawały, ale potem przestałam, bo czytałam o tym negatywnym wpływie. A Kuba chętnie pije samą wodę, z czego wnioskuję, że naprawdę chce mu się pić. Gdzieś czytałam, żeby dawać niedosładzane herbatki, bo dziecko pije dla samego smaku, a nie z pragnienia.
I niemowlęta najlepiej czują słodki smak, dlatego nasze mleko jest słodkie:tak:

cześć,
mój wczoraj mial szczepinie i zgrabniulek waży 5800 :) przybrał w mies. 600g
..ale skwar dzis będzie , ja jade na grilla juz wsztystko uszykowałam aż ślinka cieknie :)))

Witajcie!
Zazdroszcze Wam tego sloneczka!!!U nas kolejny dzien z deszczem i temp max 14 stopni...bbbrrrrr....Chociaz jak u mnie bylo cieplo, u Was lalo....

Candy tez mi slinka cieknie jak tylko piszesz o grillu....Smacznego i udanego dnia!

Fiolkowa ja malego w samej pieluszce zostawialam jak bylo 39 stopni u mnie, a ten sie tylko cieszyl i wierzgal nozkami...

Myszencja a Twoja mala bardzo ladnie przybiera, nie wiem czemu tak sie martwisz....

Co do glukozy, to ja zaczelam dodawac, bo maly nie chcial pic samej herbatki, dopiero jak dodalam -zalapal. Ale tez trzeba byc sensownym i nie dawac za duzo-tak tylko....Mnie i moja siostre moja mama poila herbatka i woda z glukoza i nie mialysmy nigdy problemow z zebami lub zapalu na slodkosci(chociaz wtedy nie bylo tez duzego wyboru)....Rzeczywiscie trzeba uwazyc, zeby dziecka nie przyzwyczaic, ale tak jest do wszystkiego....

reklama
kurcze dziewczyny, ale mam porazke. W domu temperatura wynosi 28 stopni :szok: siedze w samym staniku i gaciach, rolety opuszczone, okna zamknietem wiatrak chodzi na opor i co ? zaraz sie usmaze.
Pawelek wlasnie lezy w samej pieluszce, bo w body z krotkim rekawem bylo mu chyba za goraca, bo cale plecy mial gorace.

Do góry