reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
witam nowa mamę :)
ja swoje daję przytulankę, ściska sobie ją, przytula się do niej i zaraz zasypia. jedyne, co ja muszę robić, to przekładać jej głowę na prawą stronę, bo zawsze śpi skierowana w lewo.

My zaczęliśmy używać smoczków 3 z aventu, ale używamy też 2. Bałam się, że z tych 3 zbyt szybko poleci, ale jest dobrze. Natomiast kiedyś próbowaliśmy 3 - przepływowych i w najwolniejszej pozycji ciekło strasznie, Szymek nie nadążał. No ale to było ponad miesiąc temu, chcieliśmy wprowadzić Bebilon Comfort ze względu na problemy z brzuszkiem, a on jest bardziej gęsty.
Na szczęście z brzuszkiem jest już ok:-)

nie jestem na biezaca to nie wiem :)poruszany byl juz temat typu spacerowka ?czy juz mozna czy jeszcze nie?
Bo maz mowi ze raczej nie :/ja nie chce jej sadzac bo za mala tak tylko na w pol lezaca chyba mozna czy jak ?
wole zapytac moze mamy co juz dzieci starsze maja ?

jezu - przystawiac co godzine to jakas masakra jak dla mnie... nie zazdroszcze Wam... Moj z butli ciagnie jak zloto - zarowno mleko jak i wode (i herbatki tez) - ciesze sie ze lubi wode :-)

Co do kontroli bioderek to wszystko Adas mial ok, ale lekarz kazal przyjsc do rutynowej kontroli jak bedzie mial pol roku - ze starszym synkiem tez tak bylo o ile dorbze pamietam.

tez byly przeboje mialam tylko aventa i nie chciala pic ,chciala ale jakos jej nie pasowalo i sie wsciekala i gdzies kiedys dla reklamy przyslali z NUK i podpasowal wiec kupilismy butle i smoczki nuka i jest ok tez mamy juz 2 :)

Witaj Anula28
Też słyszałam, że z tą położną to się pozmieniało. Do mojej znajomej to już przychodziła jak ona była w 28 tygodniu ciąży. Ja podejrzewam, że do mnie to już nie przyjdzie, bo ma za dużo maluchów, w ogóle była u mnie chyba tylko 4 razy

lekarka moja polecila podawac malej wode troszke poslodzona i mloda to uwielbia :) cukier dobry dla rozwoju mozgu :)
delikatnie oslodzona :)zeby nie bylo ze dziecko cukrem karmie

My byliśmy na kontroli bioderek tydzień temu, było usg, wszystko w porządku, a mimo to lekarz kazał pieluchować. Profilaktyka. Wkurzyłam się, bo ciepło jest, a mały w dwóch flanelowych pieluchach??? A jak u Was? Też każą pieluchować, gdy jest ok?

U nas też było wszystko ok, lekarz powiedział, że nie muszę pieluchować, mogę jak chcę na noc a w dzień na brzuszku jak najwięcej kłaść. A w książeczce w zaleceniach też wpisał, żeby pieluchować. To było 1,5 miesiąca temu, ja nie pielu****e. Jeszcze raz pójdziemy na usg kontrolne pod koniec czerwca, więc nie zamierzam męczyć niepotrzebnie dziecka:-)

reklama
Dzięki za miłe powitanie:) Mój śpi z pieluchą na buzi inaczej nie uśnie choćby nie wiem co.A położna była tylko trzy razy i nic nie mówiła że się jeszcze pojawi.

Do góry