reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Co do opowieści Lady Karen o szpitalu, to mnie nic nie zadziwiło. Zwykła polska rzeczywistość. Miałam okazję bywać już w wielu szpitalach na odwiedzinach. Przez ostatnie dwa lata, co chwilę ktoś z rodziny niestety lądowal w szpitalu i wiem, ża gdyby nie nasze dożywianie, to by chyba umarł z głodu:baffled:. Także na to jestem przygotowana i moja rodzinka także;-).
Lady- obyś nie musiała tam długo przebywać. Smutne informacje mogę zdołować.:-(

Moja mama 3 lata temu miała prawo zwolnić kobietę po upływie 0,5 roku po powrocie z wychowowczego. Na szczęście dla niej, osoba w zastępstwie zrezygnowała z pracy. Tyle wiem na ten temat, może dowiem się więcej;-) Ja patrzę na te przywileje ciężarnych trochę z innej strony. Gdyby kobiety w ciąży miały zbyt duże prawa, to pracodawca bał by się zatrudniać młode mężatki oraz kobiety w wieku rozrodczym. Niestety takie osoby są ciężarem dla firmy. Dlatego ustawodawca nie może z tym przesadzić, bo niestety zbyt duże prawa w rzeczywistości odwrócą się przeciwko nam. Także się nie dziwię, że kobiety zarabiają mniej. Przy małym dziecku niestety ciągle lądujemy na L4. Mężczyźni są bardziej dyspozycyjni, w Polsce jeszcze przez wiele lat się to nie zmieni. W takiej kulturze żyjemy. Dziecko w większości przypadków zostaje w domu z mamą a nie z tatą:happy2:. Mężczyzna jest poprostu dla pracodawcy "bezpieczniejszym " pracownikiem.

missiiss- dobrze, że się już wszystko wyjaśniło z tymi bólami i że dzidziuś się dobrze rozwija:-)

reklama
Zgadzam się :tak: U nas w firmie jest teraz tyle dziewczyn na macierzyńskim, że na prawdę jest to kłopotliwe. Co z tego, że można zatrudnić kogoś na zastępstwo, jak ten ktoś będzie zielony i się do niczego nie przyda...

Dokładnie:tak: A co zrobić jak wszystkie wrócą z macierzyńskiego:baffled:.. Poza tym znaleźć kogoś na kilka miesięcy graniczy z cudem, każdy szuka pracy na dłużej.

no i rodzinnego daja tyle tez co kot naplakal o ile w ogole sie miescisz w granicach przyznania macierzynskiego. ja sie tylko teraz ciesze ze na l4 mi placa normalne 100% a nie jakas srednia z miesiecy pracy bo bym o wiele mniej dostawala...
a z macierzynskiem jak to wlasciwie jest:confused: placa tez 100% jakie byly zarobki w firmie czy mniej bo juz zglupialam:confused:
bardzo bym chciala popracowac jeszcze w tej firmie bo pracuje z mezem on jest moim kierownikiem ale nie wiem czy dyro i gora sie zgodza. zawsze to jak pracuje po 12 godzin to polowe miesiaca praktycznie mam wolne wiec i dzieckiem na zmiane moglibysmy sie zajmowac i nianki zadnej nie trzebabylo by szukac. zloba nie zalatwiam teraz bo nie wiem jak dlugo bede mieszkala w opolu kto wie moze za rok sie przeprowadze do wroclawia albo juz wlasne mieszkanie pod wro kupimy i znajde tez nowa prace:tak:

reklama
Do góry