reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie,
Ja właśnie po wizycie w szpitalu i ........nic:baffled: Położna powiedziała mi, że jest już postep bo rozwarcie mam na 1,5 palca WOW! To jest jeszcze nic, powiedziała mi, ze w czwartek po południu mam się przyjąć do szpitala, bo wieczorem będziemy rodzic:confused: Pytam sie jej jak to mozliwe, a ona mi dała nastepujące zalecenie na czwartek:
1. Ok 11.00 intensywny 2 godz. spacer lub basen
2. Wypić cudowny napój: 2 łyżki oleju rycynowego, 2 łyżki masła orzechowego, 330 ml wina musujacego i uzupełnić to Kubusiem do 1/2 l i wszystko zmiksować i wypić do 40 min.
3. Ok. 17-18 izba przyjęć
i co Wy na to? mam to od połoznej, która przyniosła mi ten przepis od swoich koleżanek z gabinetu. Te kobiety chyba wiedzą co robią:tak::tak::tak:
na razie mnie to bawi, ale sama świadomość jak będę się czuła po takim napoju już nie:sorry2:
Może, któraś z Was spróbuje, ja w każdym razie czekam do czwartku, chyba że wczesniej dam radę urodzić w inny sposób.

no jak to da efekt to też będę próbować, na spacery godzinne chodzę codziennie ale eliksir wygląda zabójczo.

reklama
Witajcie,
Ja właśnie po wizycie w szpitalu i ........nic:baffled: Położna powiedziała mi, że jest już postep bo rozwarcie mam na 1,5 palca WOW! To jest jeszcze nic, powiedziała mi, ze w czwartek po południu mam się przyjąć do szpitala, bo wieczorem będziemy rodzic:confused: Pytam sie jej jak to mozliwe, a ona mi dała nastepujące zalecenie na czwartek:
2. Wypić cudowny napój: 2 łyżki oleju rycynowego, 2 łyżki masła orzechowego, 330 ml wina musujacego i uzupełnić to Kubusiem do 1/2 l i wszystko zmiksować i wypić do 40 min.
i co Wy na to? mam to od połoznej, która przyniosła mi ten przepis od swoich koleżanek z gabinetu. Te kobiety chyba wiedzą co robią:tak::tak::tak:
na razie mnie to bawi, ale sama świadomość jak będę się czuła po takim napoju już nie:sorry2:
Może, któraś z Was spróbuje, ja w każdym razie czekam do czwartku, chyba że wczesniej dam radę urodzić w inny sposób.

:-):-):-)
ciekawe jak to bedzie smakowac...

Witajcie,

hahaha niezły przepis...Masło orzechowe? :D ale to drogie jest hehe... może sylviontko wypróbuje :-D aczkolwiek cos jej dzis nie widać - może już urodziła??

tak sie zastanwiam czy czasem te polozne nie robia sobie zartow...:shocked2:

taki eliksir pewnie zadziala przeczyszczajaco, nie wystarczy czopek lub lewatywa...

ja po pobycie w szpitalu juz wiem ze mnie to nie ominie, tylko zostawiaja wybor pacjentce:-D:-D:-D czopki sa ponoc lepsze w uzyciu ale lewatywa szybsza:-D

A propos wagi. ja jestem słusznej postury kobieta i ważę 95 kg przy wzroście 176 cm. Głównie poszło mi w nogi-uda. Brzuch mam nieduzy. Ale wiecie ja przy mojej pierwszej ciązy przytyłam 10 kg, a zrzuciłam 22 kg, takze efekt karmienia piersią i diety był niesamowity. Nistety minęło 5 lat, troszkę się człowiek zaniedbał i wszystko poszło na marne:baffled: Ale teraz przy dwójce dzieci może będzie to łatwiej utrzymać;-)

Co do ubranek dla dziecka do szpitala, to przygotowałam:
- body długi rękaw
- śpiochy
- cieplejszy kaftanik
- cienką bawełnianą czapeczkę i grubszą welurową
- niedrapki
- pajacyk polarkowy, ale cienki
- rożek
- kocyk akrylowy
Fotelika raczej nie biorę, bo nie mam sumienia wkładać takiej malizny do niego. te co juz mają dzieciaczki na pewno wiedzą, jak to maleństwo na poczatku "tonie" w tym foteliku. Godne polecenia jest podłozenie pod plecki złożonej pieluch, bądź cienkiego kocyka, to robi sie wtedy bardziej płasko (tak woziłam na początku córcię).

Witajcie :-)

Ja chcę już wiosnę:no: Straszna dziś pogoda, nic mi się nie chce...
Dobrze, że wieczorem mam wizytę, to przynajmniej się gdzieś ruszę.

Pisałam wczoraj, że nie mam rozstępów i co? Patrzę, a dziś 4 małe się pokazały. Nosz kurde:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

oooo pyszności:-D:-D:-D

hahaha niezły przepis...Masło orzechowe? :D ale to drogie jest hehe... może sylviontko wypróbuje :-D aczkolwiek cos jej dzis nie widać - może już urodziła??

Wiesz co na razie kupiłam tylko olej rycynowy to jakieś 5 zł, bo tak szampan, którego na sylwestra nie wypilismy- to wino musujące, soki Kubuś pijam na co dzień, a masło orzechowe je moja córka, wiec inwestować dużo nie muszę:tak::tak::tak:
Jeszcze mój mąż powiedział mi, że jak to dobrze na mnie podziała, to on tez wykona sobie taki zabieg, bo właśnie zaczął się odchudzać, a raz na jakiś czas trzeba oczyścić organizm z toksyn:-)

reklama
Do góry