Iza jeśli tak będziesz podchodzić do sprawy to urodzisz w domu....nikt nie ma prawa Cię wyśmiac a już na pewno nie na IP...wkońcu nie jesteś doświadczoną matką po 10porodach tylko pierworódką....Ja i tak się dziwię że poczekałaś...No skurcze na razie ustały Dobrze że nie pojechalam na IP bo by mnie tam wyśmiali że z niczym przyjechałam bo prawie by mi przeszły skurczybyki. heh
reklama
kingusia1991
Fanka BB :)
Iza dobrze, że Ci przeszło jak na razie ... ja to bym już chyba panikowała, ale szczerze to bym poszła się wykąpać tak jak czytałam na stronce co robić jak się ma tylko skurcze co jakiś czas...
bo jak wody odchodzą to trzeba od razu do szpitala ;p ...
bo jak wody odchodzą to trzeba od razu do szpitala ;p ...
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Iza jeśli tak będziesz podchodzić do sprawy to urodzisz w domu....nikt nie ma prawa Cię wyśmiac a już na pewno nie na IP...wkońcu nie jesteś doświadczoną matką po 10porodach tylko pierworódką....Ja i tak się dziwię że poczekałaś...
Bo chyba sie bałam że jak pojade to na pewno urodze.. Po prostu sie przestraszyłam że to już i chciałam to odwlec...
Co do wody, to nie szłam się kąpać bo sobie tak pomyślałam że jak mi wody odejdą to nie zauwaze.. :/
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
no tego kochana to nie odwleczesz a skurczybyków nie ma co bagatelizować
Ja to wiem.. Ale spanikowałam i bałam się tam jechać..
moniat84
Witajcie
Mnie położna mówiła, że jeżeli przez dwie godziny skurcze są regularne co 5-10min i trwają ok 1min to dopiero wtedy mam jechać na IP. Nawet jak wody odejdą nie mam panikować, bo podobno mam czas na dojazd do 3 godzin, chyba że wody będą zielone to wtedy trzeba jak najszybciej przyjechać:-)
Kurcze codziennie już ktoś rodzi
Mnie położna mówiła, że jeżeli przez dwie godziny skurcze są regularne co 5-10min i trwają ok 1min to dopiero wtedy mam jechać na IP. Nawet jak wody odejdą nie mam panikować, bo podobno mam czas na dojazd do 3 godzin, chyba że wody będą zielone to wtedy trzeba jak najszybciej przyjechać:-)
Kurcze codziennie już ktoś rodzi
kingusia1991
Iza hehe uwierz mi, że byś zauważyła jak Ci wody odchodzą...
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
E tam, dobrze dziewczyna zrobiła . Skurcze mają być regularne - nie raz co 8 min, raz co 6 a raz co 17, tylko cały czas co 8 minut, potem co 7 i tak dalej. Wiem, że każdy poród jest inny, ale ja cały dzień siedziałam w domu ze skurczami co 8-7 minut, wieczorem pojechałam do szpitala i całą noc łaziłam z tymi skurczami, dopiero rano urodziłam. A bolały jak jasny pieron .Iza jeśli tak będziesz podchodzić do sprawy to urodzisz w domu....nikt nie ma prawa Cię wyśmiac a już na pewno nie na IP...wkońcu nie jesteś doświadczoną matką po 10porodach tylko pierworódką....Ja i tak się dziwię że poczekałaś...
reklama
K
króliczątko
Gość
Bo chyba sie bałam że jak pojade to na pewno urodze.. Po prostu sie przestraszyłam że to już i chciałam to odwlec...
Co do wody, to nie szłam się kąpać bo sobie tak pomyślałam że jak mi wody odejdą to nie zauwaze.. :/
Śmiało możesz prysznicem się polewać jak masz takie skurcze bo poczułabyć jakby ci wody odeszły bo są ciepłe i lecą większym strumieniem niż mocz. Prysznic jest nawetwskazany bo takie fałszywe skurcye woda ucisyz a porodowzch nie zatrzyma.
Dziękuję za zaproszenie