reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej,
Powiedzcie mi dlaczego o 7 rano wszystko przestaje mnie bolec, a sen mam jak dziecko?!?!?! :-D
Zaraz musze spadac odebrac sterylizator ze sklepu, reszte poscieli i kupie tam przy okazji biustonosz do karmienia :tak:
A pozniej do roboty!!!!!!!!! Tzn. porzadkow :sorry:

No i w poniedzialek trzeba jechac odebrac moje wyniki najbardziej sie boje Sterptococus to czytalam w necie ze to grozna bakteria i ze robia CC jak sie ją ma :(:-:)crazy:
Czarnuszka paciorkowca sie leczy, dlatego robia teraz ten wymaz, zeby jak wyjdzie pozytywny pozbyc sie go do porodu :tak:
Nawet jak go masz, to tutaj w Irlandii np. rodzisz naturalnie, ale daja Ci antybiotyk, zeby sie dzidzia nie zarazila.

Neska dam znac napewno, ale nie wiem czy dzis czy dopiero w pon, takze jakbym sie nie odezwala dzis juz to bez cisnienia :) jakby sie cos dzialo to napisze Ci smska:) a jak nie to znaczy ze wszystko ok
Agus trzymaj sie!!! Moze to faktycznie nic powaznego. No bo na Ciebie to jeszcze duzo, duzo za wczesnie... ;-)

Biedna Myszencja... Ale wierze, ze bedzie dobrze :tak:
No i jeszcze Marti w szpitalu...
Rybka, oby sie szybko poprawilo Mateuszkowi!!!

reklama
No własnie Tabasia, stanowczo za wczesnie heheh juz sie zastanawiam czy nie poczekac do poniedzialku z tą wizytą, ale kurcze bede sie stresowac przez weekend....w sumie powiedzial ze mozna podjechac i zbadac...sama nie wiem co robic./..

Dodzwonilam sie do mojego gina, powiedzial ze jesli nie mam zadnuych innych objawów, i czuje ruchy to mam sie nie stresowac i przayjsc do niego w poniedzialek..takze poczekam.

Agus, jedź dziś :tak: pewnie okaże się, że to nic takiego, ale po co się stresować? :tak:

no i dzień dobry :-)

dziś pobiłam swój rekord chodzenia do toalety :confused2: i jeszcze w nocy miałam schizę, że mała się nie rusza, pewnie pępowiną sie owinęła itp :eek:
głupia jestem, wiem :zawstydzona/y:

wczoraj dostałam od M. taką specjalną poduszkę i powiem Wam, że nic mnie nie bolało w nocy, żadne biodra nic :-) także prognozy są optymistyczne ;-)

mam nadzieję, że dziewczyny w szpitalach mają się dobrze! :tak:

Witajcie:-)

Ale miałam koszmarną noc a właściwie wogle jej nie miałam bo M wróciał z parcy o 24 i tak mnie rozbudział że spać nie moglam prawie do 4:wściekła/y: tak sie chichaliśmy bo on też pobudzony po warickim dniu w pracy że cos mnie tak zabolało w dole brzucha...tzn jakym miała zakwasy, ale tylko gdy się śmiałam coś takiego czułam, tak brzuch sie napinał jak cholera.... miałyście coś takiego:confused:

Agus27 nie strasz mnie bo mamy podobne terminy i jak pomysle że my z konca marca zaczniemy się rozpoakowywać to :szok::szok::szok:

AgMich wielkie dzięki za info od Rybki...niech sie trzyma , a Mateuszek niech dodaje jej sił:-)

A ja dzis w planach sprzatnako...pranie już sie robi;-)

Bry!!
Miałam kiepska nockę- Luśka budziła się z płaczem i sen przychodził trudno, P był na nocce więc klapa! Dziś mam jeszcze gości- Koleżanka która dołączyła do październikóweczek:-)!

Dziewczyny powiedzcie mi bo chyba juz jakas głupia jestem w tej ciazy,ale gdzie lutówki umieszczają fotki maluszków??? bo nie moge znalesc cholerka....​
Zdjęcia maluszków- kilkanascie są w rozpakowanych śnieżynkach-lodóweczkach:tak:
To ładnie Ty w końcu już jesteś w 38 tygodniu :szok: Ściskaj nogi mocno :-D

Niom jestem i szczerze mówiąc to ja już mogę jechac i się rozpakowywać!!!!!:-p

Miłego dnia dziewczynki!

Witajcie :)

Ja dziś od rana marudzę, bo tak mnie strasznie bolą pachwiny, że ledwo się poruszam.
Na szczęście M nie ma, więc nikt nie słyszy tego mojego marudzenia.

AGUS27, skoro lekarz mówi, że można poczekać do poniedziałku, to zrób jak Ci wygodniej. Chociaż znając siebie, to ja bym panikowała i jechała już;-)

Czarnuszka paciorkowca sie leczy, dlatego robia teraz ten wymaz, zeby jak wyjdzie pozytywny pozbyc sie go do porodu :tak:
Nawet jak go masz, to tutaj w Irlandii np. rodzisz naturalnie, ale daja Ci antybiotyk, zeby sie dzidzia nie zarazila.
Dokładnie, u nas też tak jest. Ja idę robić te badania w poniedziałek i lekarz już mówił - specjalnie się robi w 34-35 tc, żeby w razie czego przeleczyć przed porodem. A później to zaświadczenie trzeba mieć ze sobą do porodu, bo jak się nie ma, to na wszelki wypadek podają dożylnie antybiotyk.

Ja też w zeszłym tygodniu miałam badanie na paciorkowca ( 2 wymazy) i wszystko oki- ( płaciłam w szpitalu 18 zł )trzeba to zrobić bo inaczej zarazimy maluszka podczas porodu!

Dobra laski ja uciekam, bede w poniedzialek, nie jade dzis na IP, chyba ze cos sie bedzie działo, narazie odpukac nic wiec poczekam tak jak lekarz radził. Miłego weekendu brzuszki :****

reklama
Ja juz po zakupach :-)
Teraz biore sie za porzadki :tak:
Ale dzis piekny dzien, wiosna achhh :-)

wczoraj dostałam od M. taką specjalną poduszkę i powiem Wam, że nic mnie nie bolało w nocy, żadne biodra nic :-) także prognozy są optymistyczne ;-)
Tez myslalam o tej poduszce... Ale w koncu poprzestalam na zwyklej...

Do góry