reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

e_kord zróweczka dla Malusiej!
polka jak palec? jeśli wciąż bardzo boli to może trzeba by goprześwietlić?

Witajcie:-) Nocka tyle o ile....tzn mieliśmy przerwę ok 1,5h - Franko trochę nie spał i się wiercił potwornie, a trochę na śpiocha kładł się na mnie, ciągnął za włosy, koszulkę, nos...eh....A po godzinie okazało się, że ma mokre całe plecy i trzeba było się przewinąć....Dziś u nas nie pada, ale i tak na spacer wyjść się nie da przy tych zaspach.
Miłego dnia Wam życzę:-)

reklama
M.wracał z pracy 25km prawie 3godz. szok normalnie :( w ogóle ulic nie odśnieżyli, tiry się normalnie przewracały a mój M.miał letnie opony :( dzwoniłam dziesiątki razy bo miałam czarne wizje. No a mnie ten 4palec wsadzili w szyne ale ja ją chyba zdejmę :( bo nie będę mogła normalnie funkcjonować. M.jeździ na 5rano do pracy, więc dzieci muszę sama uszykować do szkoły i przedszkola. Teść ich odwiezie na szczęście ale ja potem sama z Franko :( a on nie usiedzi w miejscu. Palec boli jak cholera, nie życzę Wam tego. Ja wole rodzic dzieci :) na prawdę!!! Franula większość czasu spędza stojąc i przesuwając się przy meblach. Czemu dzieci nie mogą leżeć do roku a potem od razu pięknie chodzić :) hehe Boję się że w któryś dzień głowę rozbije. Co do charczenia, u nas było to samo, pomogły dopiero inhalacje z pulmicortu :( była obawa że to pseudokrup albo właśnie początek astmy :( ale jest ok!!!
o ja, ty mnie nie strasz ja jutro do Kalisza jade mam nadzieje ze nie bedzie sypac sniegiem, mam tam byc na 10, i myslalam wyjechac tak ok 7.30, wczoraj wracalam z Bydgoszczy przez całą droge mi sypal snineg i jechalam dosc wolno bo tak między 60-80km/h, w miejscowościach 50-60 no i wcale jakos specjalnie dluzej nie jechalam niz jak bym jezdzila tak kolo 100-110 na trasie w miejscowosciach to wiadomo trzeba zwolnic, W poznaniu sie tylko na korki zalapalam, ale gdyby nie to to calkiem szybko mi sie przyjechalo

witajcie, my tez juz na nogach, kiedy ja sie wyspie???, marze o tym zeby pospac do 10 chociazby :p

pawel sobie pelza, tez jeszcze nie raczkuje,w sumie to nie wiem czy bedzie, bo pozycja jest itp ale on nie chyba nie ma potrzeby, wieksza potrzeba stania:sorry2:

n&h nie dostalismy zadnych zalecen co do smarowania, dopiero 10 mamy wizyte to sie moze czegos dowiem, jak narazie nie smaruje niczym, kapie w emolium i to wystarcza, no i ten elocom, a na twarz zwykly krem ochronny, bo na twarzy skora spoko:tak:ale dziekuje:tak:
a ta wioska to Koszęcin;-)moja rodzinna;-)

polka wspolczucia biedulko!! :*

u nas noc bez niespodzianek, spal do 7 slyszalam jakies jeki w nocy ze 2 razy ale mysle sobie poczekam az sie rozkreca, i co i ustawaly, wiec luuuzik:-D

niby pogodnie ale nie wiem czy nie za zimno na spacerek, a chcialam do sklepu skoczyc po platki blyskawiczne i dzem, bo pawelek Autka zajada:-), czyli kroje chleb na kawaleczki, smauje a on sam do dzioba wklada, uroczy widok!!!!:-):-):-)

Witajcie,
Monia ale sie uśmiałam z tego pampersa :) Chyba Pawełek cos za dużo popił hehe...
U nas noc o dziwo tylko 3 pobudki. Pewnie antybiotyk juz zadziałał. Ja trochę się ogarnę, bo zaraz przyjdzie teściowa troche poprzyzwyczajać sie do małej. Zwolnienie mam do jutra, a od czwartku musze iść do pracy, bo imprez mam tyle, ze hoho, a już mi płaczą do telefonu. Eh nigdy na spokojnie nie mozna byc na zwolnieniu, ciagle presja z pracy. Niby wsztyscy przyjaźni itd, ale jak mam co chwile odbierac telefon to wcale mi sie w domu nie chce siedziec.
Zajrze później kochane.
Pa!

Witajcie cieplutko :)
brr ale zimno u nas -10 chyba zima na całego już przyszła. ale za to słoneczko świeci więc może koło południa na mały spacerek wyskoczymy, opatulimy się i troszkę pomrozimy zarazki :)
nocko w porządku raz tylko ratowałam spod koca bo tak się zawinęła że potem nie mogła się odwinąć :)
wiecie już nie mogę się Świąt doczekać, jakoś tak mi już coraz bardziej świątecznie się robi :)

Polka lepiej nie odwijaj tego palucha bo będzie tylko gorzej, zdrówka życzę *)

Monia to dziś test sanek :)

miłego dzionka :)

reklama
Witajcie:)Kochane zdrówka wam i dzieciom:)U nas nie pada juz jest kilkanaście cm sniegu i lekki mróz-2,5:)Saneczki mamy bez oparcia takie długie dla dwójki.Więc sama z małą na sanki nie wyjdę, bo musi synek siedziec i ja opieram ją o niego.Kawałek chociaż ,później młody z tatą zostaje i szaleją w śniegu.Nasze osiedle jest super oświetlone,popołudniem masę rodzin na dworze:)Dobrze,ze nie jestem zmuszona wychodzic.Dzisiaj Andrzejki ,zrobię szybkie mini pączusie na serku waniliowym,takie ostatnie słodkie szaleństwo przed świetami.Miłego dnia:)

Do góry