reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a wiecie że mnie to już nie rusza :)))) wstaję raz w nocy i nad ranem ( a do wc i tak chodzę ) , i w sumie cieszę się że mały zjada mleko bo w dzień nie chce nic mleka, rano zjada kaszkę, potem obiadek, deserek i na noc mleko jedną butlę ( jak ma dobry humor i to różnie ilościowo ) . i gdyby nie te 2 butle jedna w nocy i jedna ok 5 rano martwiłabym się w sumie, że za mało pije mleka. a tak wypije ok 200 ml jednej butli czyli łącznie te pół litra mleka wypija.

reklama
Witajcie!

To sie czuje jak w Polsce, mamy taka sama pogode, mrozno i slonecznie...hehehehe...dobrze, ze nie musze nigdzie jechac samochodem, bo bym sie bala okropnie....Tu niestety z opoznieniem opsypuja drogi, czy chodniki nawet...

Marciaa kobieto, skad Ty masz sily na takie bieganie!Zazdroszcze kondycji....po 5 min bym sie udusila.....

Milego Dzionka!
prawda? ja to samo, a na drugi dzien bym z lozka nie wstala.
Polka wszystkiega naj dla Franusia :-)
ajentka ale bym się wkurzyła :wściekła/y: Dzisiaj ma przyjść inhalator i nie ma bata sprawdzam paczkę
mirosia mój Przemek przestał się domagać nocnych karmień jak miał 2 miechy i był wtedy karmiony piersią. Kurcze dziewczyny współczuje Wam tych nocnych wstawań. Pocieszające jest to, że to minie :-)
e-kord zdrówka
nesia zdrówka dla Oleńki i M
ta, minie... ciekawe kiedy...
a wiecie że mnie to już nie rusza :)))) wstaję raz w nocy i nad ranem ( a do wc i tak chodzę ) , i w sumie cieszę się że mały zjada mleko bo w dzień nie chce nic mleka, rano zjada kaszkę, potem obiadek, deserek i na noc mleko jedną butlę ( jak ma dobry humor i to różnie ilościowo ) . i gdyby nie te 2 butle jedna w nocy i jedna ok 5 rano martwiłabym się w sumie, że za mało pije mleka. a tak wypije ok 200 ml jednej butli czyli łącznie te pół litra mleka wypija.

jakby moje dziecko wstawalo tylko 2 razy w nocy to tez bym sie cieszyla, bo w dzien rowniez mleka nie jemy, ale Pawelek potrafi sie obudzic 4-5 razy.

Dziewczyny nawet mi nie przypominajcie dzisiejszej nocy. Od 21 do 5 rano , Pawelek spal 2 godziny (bo i ja tyle spalam). Mialam wrazenie, ze kota dostanie, rzucal sie w lozeczku, drapal po calym ciele, smoka wypluwal, podsuwal do gory tak , ze uderzal glowa w boczek lozka, no porazka poprostu. Nawet nie pomoglo smarowanie zelem na zabki ani nasmarowania mu swedzacych miejsc mascia. No i oczywiscie nawet u nas w lozku nie chcial usnac. Tak mi go bylo szkoda...

Mysza M, Twoje dziecko tez ma takie napady drapania?
kurcze a najlepsze jest to , ze rano ogladajac go nie zauwazylam zaognionych miejsc, delikatnie na brzuszku i raczce, ale to od drapania, bo w tych miejscach robil to najczesciej.

yra -to jak moj , w dzien nie ruszy mleka chyba ze cyca - tylko ja codziennie po 16 wracam z pracy , a butla - nie ma mowy.
Dzis wzielam sobiee opieke na dziecko -bo babcia nie mogla- i niechcial wogole sniadania, troche cyca i koniec , a co tam jak zglodnieje o zje, choc mma wrazenie ze jak wdzi mnie to nie chce jesc łyzeczka , moze skoczymy do przychodni sie zwazyc i ustalic co dalej z wit D , mam nadzieje ze teraz juz przybral troszke ;) , wiecie jakos dziwnie sie czuje w domu, chyba bym nie mogla tak siedziec caly czas, niewiwm czy ja jakas wredna matka? ZAliczylismy juz krotki spacerek i 30 min drzemke ;) a ja zdazylam tylko pranie nastawic , bo juz M marudzil ze nie ma w czym chodzic ;), bo polowe ciuszkow juz przewieziona ;),
.
A i spozniane buziaki dla wczorajszego solenizata ;)

dzien dobry!!:-)

piekna pogoda:-) od razu nastraja pozytywnie

piekna noc tez za nami, dzien tez zapowiada sie udanie, zaraz wyjezdzamy z mlodym, jedziemy w odwiedziny do kumpeli, a wieczorem do dziadkow, tylko pakowanko nas czeka, za czym nie przepadam,

pawel przesadza i spi juz poltorej godziny:szok:

monia wspolczucia z powodu nocy ale moze pawelek odespi z dzien? i ty razem z nim:tak:

zycze udanego dnia!!:tak::-)

bylm u ortopedy w swojej sprawie i bylam z Nikosiem i textem ze mam mu juz smoka odstawic bo bedzie miał wade zgryzu...cos jest na rzeczy ze ortopedzi na temat zebow itp lubia sie wypowiadac ;-P

Heronek powoli cuzje zakwas. Dzisiaj tez pojde- nie poddam sie. Kupilam obcisle kiecki i trzeba jak ludz wygladac a zaraz Sylwester. Pobiegam miesiac ozbaczymy

moim marzeniem jest bieznia, ale ci zazdroszcze:tak:
ja nie mialabym jej gdzie trzymac:-(
tez moglabym biegac po okolicach ale sie boje, a fitness kluby daleko, nie chce mi sie wieczorami jezdzic...
jedyne co mam blisko to basen i z niego korzystam, co zrobic...
powodzenia!!, biegajac zrzucisz na pewno,a ile chcialabys schudnac??

4kg mnie uradują a potem zobaczymy :)
Świeta bez slodyczy sie zapowiadaja czas wracac do formy bo oponka mi sie zrobila a ja brzucha nie mialam :O

fajna jak piłka fit ball ale kurcze wolalabym isc na to na fitness a u mnie na wsi jest jeden klub ale opinie kiepskie karnet drogi a nie ma nikogo co moze doradzic

Ostatnia edycja:
reklama
No niestety drapie sie:( Ubieranie po kapieli wyglada tak, ze M musi trzymac mu raczki bo nogi by sobie cale podrapal :(((
Mysle, ze budzenie nocne naszych dzieci jest spowodowane troche tym alergicznym niepokojemy , wiec Monia: trzeba to jakos przezyc i pilnowac, zeby sie nie drapa. U Frania jak wstaje rano tez skora jest czysta tylko szorstka miejscami, a wieczorem po kapieli na noga zaczynaja wychodzic przesuszone plamki:(((( Na dodatek ostatnio pediatra mowila, ze przy zabkowaniu dzieci z AZS sa jeszcze bardziej podatne na alergie:/// wiec nic tylko byc cierpliwym...

ramari przepisy wyslalam
Monia mam nadzieje, ze do Ciebie tez doszly;)

Do góry