reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie.
My dzis swietowalismy swieto indyka,smieszne szczegolnie gdy sie go zjada.
Moj maly nas zszokowal.Obudzil sie o 6 dostal mleko i zasnal,a ja znim.Przespal potem uwaga:do 11:20,a my z nim.Jejku nie pamietam kiedy tak dlugo spalam.Najlepsze ze wszyscy mielismy takie spanie.Nawet moja cora.

Niestety potem musielismy sie sprezyc bo o 14 musielismy wyjechaac na obiad do wujka,a tam godzine trzeba jechac.
Maly super spisal sie.Caly czas gebusia usmiechnieta,tylko zostal sterroryzowany przez psa wujka(chihuahua),nie spodobalo mu sie ze jakis szczurek biega kolo niego.No pod koniec odwrocilo sie zobaczyl ze jak bedzie krzyczal i machal lapkami to Dexter podwija ogon pod siebie i chowa sie za fotel i biedny piesek juz nie mial nic do gadania.A my prawie sikalismy ze smiechu.Jakie to byly dwie fajne istotki:)

Z nowosci moj maly w ciagu tego tygodnia opanowal stawanie i usypianie trwa godzine zamiast 5 minut.Dzis jak wrocilismy to po prostu przegial.Pokoj ciemny a on zabawial sie zabawka ktora znalazl w kacie lozeczka i co chwile sprawdzal czy jestem na lozkuwstawal pogadal do mnie po swojemu i dalej zabawa i tak w kolko.P ponad godzinie padl.

Hej, u nas nocka też do niczego mała obudziła sie o 23 i nie chciała spać do 1 w nocy potem budziła sie jeszcze ze 4 razy aż w końcu o 6.30 wstała na dobre:/, a do tego no nie wiem co w nią wstąpiło dziś zaprotestowała kategorycznie że kaszy jeść nie będzie o! Więc stwierdziłam że na siłę jej nie będę dawać spróbuje za jakiś czas może zgłodnieje, ehh
A tak poza tym to moja mam zdecydowała sie na adopcję Goldena Retrievera:D:D:D czekamy co powiedzą na naszą ankiete:) Pogoda znowu do bani, pada, pada, pada, czekam z utęsnieniem na mały przymrozek kiedy w końcu przestanie lać!!!!!!!!!I wyjdziemy z domu, rozważam nawet opcję założenia folii przeciwdeszczowej i wyjścia dziś na troszkę jak by tylko pokropywało ale sie nad tym jeszcze zastanowię.
Miłego dzionka dla Was i maluchów
Ramari zdrówka dla Przemcia:*:*:*

ta rasa to moje marzenie

witam się wieczorową porą :) ale niestety cały dzień znów zajęty i przeleciał szybko :( okna też myłam. Zakupy i gotowanie. Po południu kawa i tort u teściów bo mieli dziś 31rocznicę ślubu :) wieczorem wygłupy z dziecmi. Dziewczyny nie przejmujcie się tym że dzieci nie siedzą czy nie raczkują ale za to mają przecież ząbki i rosną jak na drożdżach. Co z tego że mój Franio zaraz będzie chodził jak ja ciągle od kogoś słyszę że on liliputek bo taki krótki i powoli też mi się wydaje że coś z nim nie tak, ale medycznie jest ponoć wporządku. Wiec może wszystkie cierpliwie czekajmy na postępy naszych dzieci bo świra dostaniemy:)
polusia super prezent od M. Zasługujesz w pełni na to:) jesteś super mamą i żoną !!! Gratuluję!!!↲
A co tam dziewczyny z missis wiecie? No i fakt sporo nas znika :( z bb !!! Idę nadrabiać, cały dom śpi więc mogę posiedzieć bezkarnie :) he he

Wlasnie dzisiaj jechalam i pomyslalam o Missis i mialam sie o nia pytac.Moze wtedy rodzila:)
My juz po szczepieniu. Ola wazy 8 kg i ma 72cm:) Nasza blyskotliwa pani dr oznajmila mi, ze dziecko w tym wieku nie powinno byc ani karmione ani dopajane w nocy. A co lepsze, powiedziala ze juz od 3 miesiaca powinnam wyeliminowac karmienia nocne. Ale nie oswiecila mnie jak mam to zrobic:( wrrrrrr

Moglas zapytac jak to zrobic.Moj ma 9 miesiecy i nie moge go nawet wykiwac woda bo wrzask na caly dom. Budzi sie roznie albo o 2 albo o 4:30 ale byl moment ze przesypial cala noc

Hej hej:-) Dziś szczęśliwi nocka ok - zero atrakcji pt płacze czy zabawa o 3 rano:zawstydzona/y::tak:To ja lubię, to ja rozumiem:tak:;-):-DU nas dziś piękne słońce i nic nie pada, ale mroźno...brrrr....zima! No, ale mam nadzieję, że damy radę zaliczyć jakiś spacerek:tak:
No to miłego i ładnego dnia Wam życzę i do potem!:-)

Hej:)U nas nocka tez przespana:)za oknem prószy ładny śnieżek bez deszczu i temmperatura spada.w nocy było +1 a teraz na minusie1 .Jest szansa,że zanim wyjdziemy na dwór snieg nie zniknie i Milcia zobaczy :)
Ajentka ,szkoda zabawki,ale jesli da sie skleic to całe szczęście.Ci kurierzy zawsze się spieszą...
Miłego dnia:)

witajcie u nas nocka ok pobudka o 7.45 wow :-)
ja mam dzisiaj troche latania...w ogole @ dostalam :o:O mialam 3 listopada i dzisiaj znowu......dziwne....wszystko mam do prania tak mnie to zaskoczylo :/
ale przymroziło

dzień dobry ::)
u nas nocka super, ani jednej pobudki :) spałyśmy do 7:30 a teraz zabawa w misce z psim jedzeniem. co ją odgonię to ta dawaj znowu przy misce. kurcze nawet nie mam jej gdzie zbytnio wynieść, bo wszędzie małpeczka mała wejdzie :)

pogoda piękna: mrozik -3 stopnie i piękne słonko więc spacer myślę że zaliczymy :)

lecę jakiś obiadek przygotować, jeszcze nie wiem co ale coś wymyślę :)

miłego dzionka

ajentka dobrze że się udało skleić zabawkę, a na temat kurierów to ja się nie wypowiadam: bezczelni, wszystko szybko szybko.

Witam! U nas nocka srednia. Mala oczywiscie obudzila sie na butle, wypila i zasnela ale kolo 4 pojekiwala wiec wzielam ja na rece a ta cala goraca. Zmierzylam temp. i miala 37,8. Dalam jej czopka i zasnela. No i moj M meczyl sie cala noc, bol brzucha, wymioty...pojechal wlasnie do lekarza:(
A ja gotuje zupe grzybowa i pewnie zjem ja sama skoro moj M chory.
Milego dnia!!
p.s. u nas tez mrozno i slonecznie.

Witajcie!

To sie czuje jak w Polsce, mamy taka sama pogode, mrozno i slonecznie...hehehehe...dobrze, ze nie musze nigdzie jechac samochodem, bo bym sie bala okropnie....Tu niestety z opoznieniem opsypuja drogi, czy chodniki nawet...

Marciaa kobieto, skad Ty masz sily na takie bieganie!Zazdroszcze kondycji....po 5 min bym sie udusila.....

Milego Dzionka!

reklama
Polka wszystkiega naj dla Franusia :-)
ajentka ale bym się wkurzyła :wściekła/y: Dzisiaj ma przyjść inhalator i nie ma bata sprawdzam paczkę
mirosia mój Przemek przestał się domagać nocnych karmień jak miał 2 miechy i był wtedy karmiony piersią. Kurcze dziewczyny współczuje Wam tych nocnych wstawań. Pocieszające jest to, że to minie :-)
e-kord zdrówka
nesia zdrówka dla Oleńki i M
mysza_m jeśli to nie problem to też poprosiłabym te przepisy marysia_sz@o2.pl Jestem ciekawa tych dań :-)

Ostatnia edycja:
Do góry