reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Moze ktoras z was doradzi mi co do rasy,tylko musi to byc nieduzy piesek bo mamy niewielka yarde

Zdecydowanie rasy wykorzystywane w dogoterapii :happy2:

Witajcie Kochane:-)Rodzi mi się w głowie dziś takie pytanie - "kiedy ja się wyśpię?"

My z moim Miłym dzisiaj dokładnie to samo pytanie rozpracowywaliśmy ... ja stawiam na moment osiągnięcia pełnoletności :baffled:

dziewczyny ratunku.. co na odparzenie?

od kilku dni Pawelek ma dosyc powazne odparzenie przy odbycie

Popieram mąkę / krochmal / photo tuniki bez tła białego :sorry2:

Wiadomość od Madzi: mieli dziś wyjść do domu ale Bartusiowi zbiera się płyn w płucach i dostaje aspirynę, jeszcze zostają w szpitalu. przekazałam całusy do nas:)

Maleństwo biedne ... tyle przecierpi :-:)-:)-( 3mam kciuki !

Zaliczyłam fryzjera dzisiaj - aktualnie mam fryzurę w temacie 'zapuszczamy włos' :sorry2: 2 miesiące po porodzie ścięłam włosy na bbardzo krótkie (taki dłuższy irokezik) - już mi się znudziło niestety i mam silne postanowienie wspomagania porostu :-)

Wpadłam do 15/10/15 i wyłowiłam sweterek i bezrękawnik - niech mnie ktoś powstrzyma :szok: ... sobie odmówię ale Antoniemu ... :sorry2:

Nocki zarwane ... na dobranoc kaszkę ryżową dostaje - może się nie najada Maciupek :dry:

reklama
witam się wieczornie :-)

widzę, że czarnuszka pełną parą rusza do pracy!

monia i ty masz pełne ręce roboty!

polka, my na chodziki dostaliśmy zakaz u ortopedy. zresztą i tak sami wiemy, że to nic dobrego! za duże obciążenia dla kręgosłupa, no i dziecko tak naprawdę nie uczy się stać czy chodzić, bo w większości przypadków po prostu zwisa sobie dotykając nóżkami ziemi. dużo lepsze są pchacze, dziecko samo wstaje i ma świadomość tego co robi.
no ale chodziki mają też wielu zwolenników. zresztą po cos są produkowane ;-)

dzięki dziewczyny też tak uważam że to niezdrowo!!! Mój M.stwierdził że jak mnie nie będzie a Franko będzie marudził to wtedy i wsadzi. A mnie się to nie podoba. Mamy pchacze i Franko z nimi już popyla :) więc to starczy myślę. W ogóle jak sobie pomyślałam że Franko ma dopiero 7miesięcy to mi się wierzyć nie chce jaki on spryciarz.↲
biedny Bartuś :( oby wyzdrowiał szybko

owlrene wiesz z tymi yorkami nie jest tak źle :tak: mój Dyzio ma już 5 lat bardzo bałam się jak to będzie przy małej bo strasznie nienawidził dzieci, od razu do gryzienia startował, wogole jak na yorka jest strasznie agresywny.
Do tego był pupilkiem całej rodzinki a tu nagle spadł na drugie miejsce, ale od urodznia Oli nigdy nie przejawiał agresji wobec niej :szok: mała go kopie, ciągnie za kitke a on ani ząbków nie pokaze. Tylko troszke mu się w glowie pomieszalo bo wszystko to co Oli to on by też chcial, jeździ w koszyczku pod jej wózkiem, ma swoją pieluszke tetrową :tak:, no i mata trzeba go pilnować bo ino patrzy jak tam się władować. Myśle że jak piesek jest od małego z dziećmi to bardzo się do nich przyzwyczai, gorzej tylko czy dzieciaki takiej małej psince krzywdy by nie zrobiły :tak: bo a to zabawką walnie a to wytarmosi :tak:
Co do dużych ras chyba bym się bała, do owczarków mam uraz na całe życie ale labladory i goldeny są super dla dzieci.
:

no wlasciwie ja sie o dzieci tak nie boje jak o tego malutkiego psiaczka.Mam obawy ze moja cora to go zaglaska a najmlodszy synciu wytarga za siersc jak to z nami robi.

A ja wlasnie wrocilam do domciu starsze zagonilam do lekcji a ja obiad odgrzewam.Dobrze bo mam od wczoraj

hej:-)Jakaś taka niewyspana jestem a Franio tak ładnie spał w nocy, chyba tylko raz dawałam mu smoka. Przed chwilką zjadł śniadanko- całe choć w bólach. A ja zaraz będę się ogarniać i wypiję jakąś kawkę.Po 15 będę do odebrania wyniki badań Franka i już się boję....
Miłego dnia:-)

Witajcie dziewczyny :happy2:

Wszystkim siedmio i ośmiomiesięczniakom przesyłam buziaki!!!

Byliśmy w weekend u teściów i nie odzywałam się. Dziadkowie są zachwyceni wnukiem :-) Wczoraj byłam na szkoleniu, w piątek mam hospitację i muszę się zabrać za przygotowanie konspektu, a tak mi się nie chce :no:

Szymcio zrobił się taki ruchliwy, że trzeba go cały czas pilnować, więc nie mam czasu nawet poczytać, co u Was, dopiero wczoraj wieczorem trochę nadrobiłam. Znowu trochę gorzej u nas z jedzeniem, zwłaszcza z mlekiem, ale pocieszam się, że to minie.

Pogodnego dnia!

u nas nocka pieeeeekna :D od 2 mies tak nie spał mmały. Tylko o 2.30 na pogaduchy mu sie zebralo dostał flache i usnal.
W ogole od tygodnia lepiej śpi mu się w poprzek nogi na raszki i zasypia:)
dziecie udalo mi sie wpakowac bo bujaczka...bo puzzle schnac 3ba bylo odmyc ale widze ze usypia a ja kawcie popijam.
Zimnica jak diabli szron jeszcze na trawie masakra...powoli musze zmienic kola na zimowe

dziewczyny rozmyslam o foteliku samochodowym ktoras mial chyba recaro sport young?? i co o nim sadzi? no i ciezki jest taki fotelik?
teraz nie wiem czesto jezdzimy dwoma autami i czy bedzie mi sie chcialo latac i zmieniac i bede pewnie musiala kupic 2 ;/ ;/ ;/

Ostatnia edycja:
witajcie!!! Zaczym Was nadrobie minie trochę czasu. A ja siedze w porządkach bo od piątku rodzina na wszystkich św. przybywa. Dzieciaki śpią :) więc chwilą oddechu. Franus dostał wczoraj chodzić i mała wojna w domu bo ja anty a M.całkiem za :( i chyba nie wygram. A wy jakie macie zdanie?

My mamy chodzik w piwnicy po Dawidzie ale go nie wyciągam, można wsadzać dziecko dziennie na pół h z tego co słyszałam w tv, mamy skoczka i jak coś muszę zrobić mała w nim siedzi, ale ostatnio urzęduje na podłodze.

Nocka super 2 pobudki, po za tym Natalka raczkują pokonuje cały pokój jest coraz szybsza, goni mamusię, ja do kuchni ona za mną :D

reklama
nam też fizjoterapeutka w szkole rodzenia mówiła, że chodzik max pół godziny w ciągu dnia i dodała, że do takiego stosowania chyba nie opłaca się kupować. A w ddtv pokazywali przed chwilką kaszankę z patelni -nie wiem ja Wy, ale ja uwielbiam i już mi się chce:tak:

Do góry