reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam sie!!
Zimnica straszana ale na jakis spacerek trzeba pojsc bo wczoraj kisilysmy sie caly dzien w domu. Swira mozna dostac:( Moze wyskoczymy na jakies zakupy i do cioci.
Wszystkim solenizantom 100 LAT!! i buziaki od Oli:)
Myszowata tragedia! Ale w naszej przychodni wcale nie lepiej. Jak Ola miala kolki i bylysmy pare razy u lakarki to ona nawet nie raczyla wstac zza biurka i zobaczyc dziecko tylko pyta co jej jest:( Widac sa pielegniarki i lekarze z powolanie i z koniecznosci niestety.
My tez raczej nie zakupimy chodzika. Znajac moja Ole to by jej sie to spodobalo i juz napewno nie chcialo by sie jej uczyc raczkowac i chodzic:) hihih
Milego dnia!

reklama
z nianią jesteś bardzo uczciwa :) naprawdę miło z twojej strony, ale może warto pogadać z nią, jak jej bardziej odpowiada, może będzie na tyle uczciwa , że sama powie ile godzin tyle kasy. najlepsza jest rozmowa.

myszowata co za baby szkoda gadać.

katrinka myślę, że masz bardzo dobry pomysł i jeśli nie jest to dla Was duży problem, żeby zamiast 1050 dać jej te 150zł więcej to super! Ja znam taką historię jak to niania miała zaczynać pracę od 8, ale ponieważ dojeżdżała do miejsca pracy autobusem to tak miała rozkład, że musiała byc już na 7 bo inaczej byłaby sporo po 8, więc przyjeżdżała na tę 7 i co szła do tych dzieci już bo co miała ze sobą zrobić o 7 rano, no i mama tych dzieci stwierdziła, że jej to nawet na rękę, że ona jest już u nich o 7 bo ona ma więcej czau dla siebie przed pracą, ale nie płaciła jej za tę dodatkową godzinę bo jak stwierdziła, ona od niej tego nie wymaga, a dodam, że kasy ma ta rodzina dużo!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam dziś mam jakiś leniwy dzionek nic mi się nie chce, troche posprzątałam, teraz wypada za jakiś obiadek się wziąść ale bez kawki to się nie obędzie.
Olcia wsuneła 170 gr zupki i bawi się w macie :tak: kurcze moje dziecko ma 7 miechów ale ten czas leci a jeszcze tak niedawno w brzuszku była :tak:
Miłego dnia życze

witam
katrinka ja tak jak yra mysle ze po prostu z nia pogadaj i ustalcie co i jak, ja mam znajomych ktorzy sie tez umowili na stawke 1600 i tak jest, ale oni czasam weekendy tez pracuja dlatego to tyle wychodzi, poza tym to krk

a moje dziecie powiem wam ze odkad zaczal dlugo spac w nocy to od pol godz nie che zasnac teraz i nie wiem coorbic bo o 12 zawsze obiad a potem spacer i jak zasnie na spacerze dopiero to pewnie bedzie tylko 1 drzemka,nie za wczesnie to??

ale ale chyba cos sie uciszylo;-)

ale i tak sie ciesze ze spi tak dlugo az moj stas stwierdzil ze znow musi nastawiac budzik bo tak to budzik mielismy w pawelku, dobrze ze dzis nie musial sie kapac bo na basenie bylismy wczoraj bo by nie zdazyl

myszowata wspolczucia, my jeszcze krwi nie pobieralismy ale wyobrazam sobie!!

buziaki dla solenizanotow!!

czarnuszka powodzenia z pierwszym dniem!!

marcia przenoszenie fotelika to mordega!!;-) my tez tak musimy robic, ale na drugi szkoda kaski;-)

kurka no spi moj lobuz;-) milego!!

witam sie i ja,
u ns średnio, Ol spała całkiem nieźle, ale 2 razy budziła się z mega płaczem, to juz kolejna noc, nie wiem dlaczego tak sie dzieje :-( nie wiem, czy ją coś boli, czy śni jej sie coś złego. zebów nie widać i nie słychać...

katrinka- uczciwe podejście. jeśli Cię stac, to umów się na stałą pensję, a jak bedzie godzin więcej, to relatywnie więcej :-)

myszowata- no panie w różnych "okienkach" są czasem powalające :/

dzięki dziewczyny, ja z nią pogadam, ale wydaje mi się ze gdyby ktoś wam zaoferował więcej kasy niż de facto wychodzi z wyliczenia to chyba żadna by nie odmówiła :)
liczyłam się z tym że koszt niani będzie wyższy (ok 1400-1500), i pewno byłby, gdyby nie to że mąż na zmiany zaczął pracować a jak jestem w delegacji to popołudniami teściowa chce się z wnukiem pobawić

katrinka tez mysle, zeby z ta niania pogadac, moze Cie zaskoczy?

myszowata wspolczuje!I teraz biedny franio musie byc kluty jeszcze raz przez jakies glupie baby.....

k_aralajna moze taki ma ostatnio rytm Twoj Mlody, ze tak chce spac....Moj wlasnie przespal sniadanie....caly plan dnia do kosza...:-(

reklama
Do góry