reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie kochane
Moniskabe ciuszki masz świetne i czekam na większe rozmiary dla dziewczynek np. 128 i 80.
Zaraz do Was napiszę tylko jeszcze Polcię zagonie do łóżka.

No Pola juz śpi, a Lilka miała małe przebudzenie.
Widzę dziewczyny, że mamy które wróciły do pracy, to na forum rzadziej zaglądają. Szkoda. Troche tesknię za czasem jak wszystkie byłyśmy w domu i ciężko było 1 dzien nieobecności na forum nadrobić.
My w biegu, bo praca ,odwożenie dziewczynek do żłobka i przedszkola, no i sprawy codzienne. Mam nadzieję, ze jak sie przprowadzimy i już sfinalizujemy obecne mieszkanie to trochę spokoju będzie.
Moja Lilusia od 2 tyg. pieknie siedzi i próbuje raczkować, tak jak kiedys Adaś Blu sprężynuje na kolanach. Śmiesznie to wygląda. W żłobku daje paniom popalić, bo chce być ciągle na rękach i jak tylko ją odkladają to jest wrzask- sama słyszałam. I wiecie co mala franca ani łzy nie uroni. panie postanowiły ją wziąć na przetrzymanie hehe. Zobaczymy, a najlepsze jest to ze w domu chetnie bawi się na podłodze, czy siedzi w krzesełku. mam nadzieję, ze sie wprawi.
Szkoda mi Bartusia. Biedna Madzia ile ona ma zmartwień, oby małemu juz sie nic nie przyplątało.
Kochane zmykam. Poczytam inne watki.
Pa!

witajcie!!! Zaczym Was nadrobie minie trochę czasu. A ja siedze w porządkach bo od piątku rodzina na wszystkich św. przybywa. Dzieciaki śpią :) więc chwilą oddechu. Franus dostał wczoraj chodzić i mała wojna w domu bo ja anty a M.całkiem za :( i chyba nie wygram. A wy jakie macie zdanie?

witajcie!!! Zaczym Was nadrobie minie trochę czasu. A ja siedze w porządkach bo od piątku rodzina na wszystkich św. przybywa. Dzieciaki śpią :) więc chwilą oddechu. Franus dostał wczoraj chodzić i mała wojna w domu bo ja anty a M.całkiem za :( i chyba nie wygram. A wy jakie macie zdanie?

ja co do chodzika to stanowczo mówie NIE !! podobno to bardzo nie zdrowe. Sebus nie mial i zabronilam kupowac i maz mial takie same zdanie i Sebus sam dosc szybko zaczął chodzić.

Ja tez juz zmykam sie kapac i spac, sprzatnelam kuchnie, ugotowalam kapusniak na jutro bo jutro jade dokupic reszte rzeczy i fruuuuuuu do pracy. Auto napakowane po brzegi hehe.
Zycze Milej nocki
Buziaki dla marcowych dzieciaczków :*

owlrene- moim marzeniem rowniez jest husky ;)- mialam kiedys i mam nadzieje ze jeszcze kiedys będę miała ;) :tak:

moniska- bez tła

witajcie jak zwykle ostatnio wieczorkiem, Wczoraj w nocy Alan budzil sie z 15 razy, nie plakal tylko sie wiercil, myslalam ze nie dotrwam rana , a rano ledwo na oczy patrzylam ,ddzis wogole nie chcial jesc tylko cycek , ale ja od 13 do 19 w robocie wiec na sile mu wcisneli 60ml kaszki ok 17 . No i jak wrocilam to cyc, ogolnie marudny w koncu wpadlam na pomysl zeby wsadzic łyżeczke do buzi - i co? usłyszałam zęba :-p. Nic nie widac ale slychac , ale broni tej swojej buzi jak jakis drapieznik, palucha nawet nie moge wsadzic ,wszystko na sile i z placzem ;)

owlrene wiesz z tymi yorkami nie jest tak źle :tak: mój Dyzio ma już 5 lat bardzo bałam się jak to będzie przy małej bo strasznie nienawidził dzieci, od razu do gryzienia startował, wogole jak na yorka jest strasznie agresywny.
Do tego był pupilkiem całej rodzinki a tu nagle spadł na drugie miejsce, ale od urodznia Oli nigdy nie przejawiał agresji wobec niej :szok: mała go kopie, ciągnie za kitke a on ani ząbków nie pokaze. Tylko troszke mu się w glowie pomieszalo bo wszystko to co Oli to on by też chcial, jeździ w koszyczku pod jej wózkiem, ma swoją pieluszke tetrową :tak:, no i mata trzeba go pilnować bo ino patrzy jak tam się władować. Myśle że jak piesek jest od małego z dziećmi to bardzo się do nich przyzwyczai, gorzej tylko czy dzieciaki takiej małej psince krzywdy by nie zrobiły :tak: bo a to zabawką walnie a to wytarmosi :tak:
Co do dużych ras chyba bym się bała, do owczarków mam uraz na całe życie ale labladory i goldeny są super dla dzieci.

moniSkaBe ja na odparzenie też stosowałam tormentiol, Ola miała wtedy miesiąc - rewelacyjnie się spisał. W małej ilości na pewno nie zaszkodzi.

Bartusiu dużo zdrówka kochanie, wracaj do domku jak najszybciej :tak:

Moja Olunia dołancza do grona marudek :tak: normalnie wszystko dziś bylo na nie, dziąła na górze opuchnięte na maxa ale w razie czego musimy jej siki złapać do badania bo ostatnio 3 tyg temu sprawdzaliśmy.
Spokojnej nocki dziewczynki.:tak:

reklama
dziewczyny a ja wrocilam z basenu

wykonczona ale przynajmniej wiem ze cos zrobilam dla siebie

ciekawe jak pawelek dzisiaj w nocy oby jak dwie poprzednie!!

ekord ja tez czasem wspominam, ja jeszcze nie pracuje ale i tak czasu duuuzo duuuzo mniej, za to dzis zanieslismy papiery do zlobka z oczekiwaniem na marzec co wcale nie jest wykluczone, posiedze zima w domu z malym a potem do pracki,:tak:

w sumie sie nie moge doczekac he he;-)

co jeszcze mialam napisac...:confused:

oby z bartusiem lepiej i lepiej, i niech juz wracaja i sie skonczy to wszystko co przezywaja:tak::tak::tak::tak:

aha a chodzika nie kupuje wiec sie nawet nie zastanawiam czy to dobre czy nie:sorry2:

Do góry