reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
o ranyyyyy, a dla nas to normalnie jest wybawienie z tymi ochraniaczami, inaczej to mała miała by siniaka na siniak-strasznie się wierci

hmmm, moja z tym wałkiem to by oszalała, że nie może sie ruszyć-nie lubi mieć skrępowanych ruchów-tak ma od małego, ale jak dziecku o nie przeszkadza, to jest super wyjście z sytuacji:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiesz co Niki spi tylko na boczku teraz i ja sie boje ze sie obruci mi w nocy na brzuszek a on sobie spi na poduszeczce ...podkladam ten wałek bu za plecki. Niki lubi być do czegoś przytulony (jak był malućki to kochał w rozku spac i dodatkowo kocyk) pozniej moze wkleje jak oni zasypia. Smok tetra w rece wymietolona obowiazkowe:) słodzia

wazylismy go wazy 7200 :)

ale nuuuuuuuuda dziecie spi dziady biegaja...chyba i ja sie potem pojde poruszac

Ostatnia edycja:
o ranyyyyyyyyyyyyyy 7200- moja waży 6300 a jest ciut starsza:)
Gabryś lubi mieć pełną swobodę, śpi rozwalona jak pasztetowa na słońcu:)

Niki sie przewrocil na macie z brzuszka na plecki :)

Polka ja też odciagałam recznie na początku laktatorem ale co rece to rece ja uwazam, ze to najl sposób
No ale odciągalas więcej niż 200ml ? Ja odciągam 8razy na dobę właśnie tyle ale mogłabym i więcej, ostatnio było lekko 300ml. No mój dostaje wariacji właśnie :) z pleców na brzuch, z brzucha na plecy, przy okazji "pompka" szok. I zaczynamy klękać :) mój kochany akrobata i ten jego uśmiech.

Dziewczyny ktore maja lozeczka drewniane macie ochraniacze na nie??

Ja wlasnie zdemolowalam wrzuce na zamkniety filmik jak moj Jas sie dzisiaj do niego wtulil.Juz dawno slyszalam ,ze te ochraniacze to nie za dobry pomysl.Na zachodzie sa juz zabronione.Wlasnie przez mozliwosc uduszenia.

mamy ochraniacze. ale mamy też monitor oddechu, zresztą, mała nie wtula się w nie, tylko w misia.

o ranyyyyy, a dla nas to normalnie jest wybawienie z tymi ochraniaczami, inaczej to mała miała by siniaka na siniak-strasznie się wierci

dokładnie jak u nas.
o ranyyyyyyyyyyyyyy 7200- moja waży 6300 a jest ciut starsza:)

a juz sie martwiłam, ze z moja coś nie tak ;) Ol waży 6400 :)

M. w końcu wrócił, kolacja sie piecze :)
a mówiłam, że muszę poprasować????

Witajcie :)

My już po rozmowie z dziewczyną - prawie w moim wieku, wydaje się sympatyczna. Doświadczenie ma, bo od 2,5 roku (do września) opiekuje się chłopczykiem.
Zobaczymy następne.

laska a recznie odciagasz czy elektrycznie?

my po wizycie, dostalismy Nystatyne. Mamy pedzlowac 3x dziennie przez 5 dni. Myslicie ze patyczkiem do uszu bedzie ok?
Ja dawałam kiedyś na smoczku troszkę i szybko znikła afta.

U nas też jest ochraniacz. Założyłam go, bo Kuba lubi się ustawić w poprzek łóżka i główką naciska na szczebelki, a ja się boję o jego ciemiączko. Chociaż też czasem myślę o zdjęciu, bo nie raz go odsuwam, bo buzią się przytuli.

reklama
Do góry