reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dronka-nie martw się, w najmniej spodziewanym momencie Cię zaskoczy, tak jak moja ostatnio)dokładnie wczoraj)nic się na to nie zapowoadało a tu siup przewrót na brzuszek:)aż miałam łzy w oczach ze wzruszenia...poczekaj cierpliwie a córcia Ci wynagrodzi:)
My dziś z niunią zaczęłyśmy chodzić do żłobka(po mału) a od poniedziałku idziemy już na 8 godzin-ja pracować a niunia łobuzować:)
dobrej nocki
buziaki

reklama
Ja mam ochraniacz założony, ale on niewiele daje. Adaś staje na czworakach i się buja z całej siły, nieraz zaryje buzią w materac, a nieraz niestety czołem w barierkę. Boję sie go zostawiać samego nawet w łóżeczku...

A w ogóle to zęby nam idą :baffled:

A ja sobie oglądałam Nasze wesele z Bartusiem,potem go wykąpałam i włączyłam mojej kuzynki wesele ale na tym zasypiał.Bartus tez mało sie przewraca i nawet stópek nie mamla a ma prawie 6 miesiecy na niego tez przyjdzie czas lubi siedziec na kolanach.Dzisiaj wypijał co 3 godz mleko ale mało nie za wiele pewnie kiepski dzien ma.Jutro chyba zapodam tmarchewke z jabłkiem co myslicie mogłabym?
Pewnie że możesz dać, moje dzieci nie lubiły marchewki z jabłkiem ciekawe jak Bartuś :) Mówisz że wesele oglądałas? A co w związku ze zbliżającą się rocznicą tak Cię naszło? My dziś ustaliliśmy : 13-listopad dzień po 5rocznicy ślubu cywilnego chrzest i ślub kościelny :-)

Pewnie że możesz dać, moje dzieci nie lubiły marchewki z jabłkiem ciekawe jak Bartuś :) Mówisz że wesele oglądałas? A co w związku ze zbliżającą się rocznicą tak Cię naszło? My dziś ustaliliśmy : 13-listopad dzień po 5rocznicy ślubu cywilnego chrzest i ślub kościelny :-)

A no tak jakos pomyslałam ze pewnie znowu bede sama w rocznice to sobie pooglądałam M na płytce :-)

a moj spi na srodku lozeczka, nad ranem sie przekreca na brzuch ale wtedy steka bo mu niewygodnie bo lezy za blisko ochraniacza i ja to zwykle uslysze i przesuwam go na srodek, choc juz niedlugo bedziemy obnizac materaz to moze juz odpuszcze te ochraniacze, pomysle nad tym
a moj brzdąc dzisiaj rano (5.30) jak sie obrocil chyba stal na czworakach, mowie chyba bo zaspana bylam, zobaczymy jutro, obstawiam ze jeszcze troszke imlody bedzie raczkowac widac po nim ze odczuwa potrzebe i chec takiego poruszania i czasem wrzeszczy z niemocy poruszania się na brzuszku

Czy jest jeszcze jakies dziecko ktore nie przewraca sie z brzusia na palecki i na odwrót...bo qrna tak czytam was to zaczynam popadac w paranoje...moja nawet nie przesuwa sie w łóżeczku - wierzga łapkami i nogami ale w miejscu:sorry: wiem ze ok 20tyg dziecko wg kalendarza rozwoju powinno nabyc ta umiejętnosc ale jakos tak dziewnie jak wasze dzieci tak fikają a moja kłoda lezy sobie:sorry:nawet nozek nie glimoli...qrna czy powinnam sie zaczac bac:confused2:

spoko, nic sie nie martw :) wszystko w swoim czasie :) moja ma już 5,5 miesiąca i nóżkami jeszcze się nie bawi... za to śpiewa ;) i wali zabawką o stół ;) coś za coś :)

kobietki mam problem, moja niunia nie chce wcale jeść. Jeszcze jakiś obiadek czy deserek ujdzie ale mleko................... przeciez musi pić mleczko w tym wieku. Któraś z mam ostatnio pisała o niejadku.... przeszło już??

no ja pisałam... przeczekać trzeba, moja się pogodziła z mlekiem, chociaż nie sa juz takimi wielkimi przyjaciółmi, jak kiedyś ;)

laska a recznie odciagasz czy elektrycznie?

my po wizycie, dostalismy Nystatyne. Mamy pedzlowac 3x dziennie przez 5 dni. Myslicie ze patyczkiem do uszu bedzie ok?
gazik jalowy nawijasz na palec szmyrgasz sobie ta nystatyna tego palucha i jazda do buzi :) tylko nie za daleko zeby nie udusic - tak mnie uczyla babka w szpitalu gdy moj maly mial
o ranyyyyy, a dla nas to normalnie jest wybawienie z tymi ochraniaczami, inaczej to mała miała by siniaka na siniak-strasznie się wierci

hmmm, moja z tym wałkiem to by oszalała, że nie może sie ruszyć-nie lubi mieć skrępowanych ruchów-tak ma od małego, ale jak dziecku o nie przeszkadza, to jest super wyjście z sytuacji:)
moj tak samo glowa na poduszcze a za pare minut glowa w nogach a nogi tam gdzie glowa

kobietki mam problem, moja niunia nie chce wcale jeść. Jeszcze jakiś obiadek czy deserek ujdzie ale mleko................... przeciez musi pić mleczko w tym wieku. Któraś z mam ostatnio pisała o niejadku.... przeszło już??

polusia moja córcia jest generalnie grzeczna ale jak pomyśle o szczepieniu to nie to samo dziecko, chociaż w zeszłym tyg była dzielna :)
moj tak mial, ale na opakowaniu Bebika hest napisane ze w 5-6 mc powinno dziecko zjadac 180 ml 4 razy na dobe, moj je raz wieczorem, potem o 4 w nocy i rano nno i jedno mleko zje w dzien i zupke i nic wiecej. Widocznie mu starcza.

reklama
Oglądalam teraz filmiki naszych dzieci i Mazia Jasio dlatego tak sie wtula w ten ochraniacz, bo nie ma wiazania na czole łózeczka. Ja pierwszy dla Polki tez taki miałam, że opadał, a teraz Lilce kupilam taki że ona za żadne skarby go nie zedrze. Kupowałam go na allegro chyba sklep Mamo-Tato czy cóś takiego.

Do góry