ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Mam pytanie do mam karmiących butlą podajecie witaminę D?
Podaję witaminę D i należy podawać do roku czasu tak mi mówiła pediatra po kropelce dziennie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam pytanie do mam karmiących butlą podajecie witaminę D?
łooo lasko, ale namachałyście
ja dopiero po śniadaniu, a Ola czyta książkę na leżaczku
dzis skończyła 4 miesiące
Tabasia a spróbuj takiego czegoś, co się nazywa Cradle Cap i można kupić w aptece. to jakis ichni środek na ciemieniuchę
ja z kolei czytałam, żeby nie smarować olejem jadalnym, bo sie może w grzybicę przeistoczyć... ale co książka to inna porada... u nas oliwka zdała egzamin
Missiiss gratulujętrzymaj się zdrowo i bezstresowo!
za pół godziny obiadek, mała prawie mi wyrywała łyżkę z ręki, jak jadłam jogurtjak tylko widzi łyżkę, to cała az chodzi
nauczyła się "kaszleć" żeby zwrócic na siebie uwagę!! no i na plecach juz nie wyleży, chyba, że śpi. a tak to od razu na boczek i brzuszek juz leży, ale jeszcze musi wykombinować, co zrobić z ręką ;P
No ja odciągam tyle z dwóch piersi co 2-3 godziny normalnie a czasem i więcej... Ilości pokarmu są przeogromne i małego potrzeby rosną niestety...
Chciałabym dawać bezpośrednio z piersi, ale w dzień mały od 3 tygodnia drze się niestety i "jedziemy z koksem" odciągając, wykończyliśmy już 2 laktatory canpol baby i avent ręczny teraz mamy akuku i powiem, że tani ale wydajny, odciąganie zajmuje nam 8-10 minut.
Jednak mam nadzieję, że mały powróci do jedzenia z cyca jak zacznie jeść inne rzeczy. W nocy przecież idzie mu tak pięknie i bez problemu je z cyca jak się czasem obudzi.
Mam kubekbluberry77 mam pytanie, czy masz już ten Kubek niekapek z TT? Ja własnie dzisiaj kupiłam i jestem ciekawa jak Twój Adaś radzi sobie z piciem.
Ja witaminę D podaję.Dziewczyny te co karmia piersia: dajecie jeszcze wit. D?? bo ja od 2 tyg nie ze wzgledu na slonko - tak pediatra powiedziala ale zostalo mi 10 kapsulek wiec co 3-4 dni zapodam malej chybaa wy dajecie jeszcze ??
Blueberry co za wyprzedaze sa w H&Mie?? :-)
To ja poszukiwalam tego kapelusika i zdecydownie musimy wybrac sie na zakupy...dzieki za cynkaJa witaminę D podaję.
A w H&Mie jak zwykle więcej rzeczy dla dziewczynek, ale coś tam upolowałam. Dla Adasia kupiłam body w paseczki za 10 zł przecenione z 25 (tylko jedno, bo inne wzory mnie nie zachwyciły) i skarpeteczki w zwykłej cenie 15 zł za 3 pary, dla starszaka 3-pack majtek i czapkę, a dla siebie sukienkę za 30 zł (cena regularna 60 zł)
Aha, zapomniałam - byliśmy przed chwilą na szczepieniu, Adaś waży równe 7 kg :-)
Aha, jeszcze jedno. W H&Mie widziałam takie białe kapelusiki dla dziewczynek podobne jak miała Lilusia e-kord na zdjęciu (pamiętam, że się któraś z was pytała o niego).
Tylko rozmiarówka czapek jest dziwna, bo ja kupiłam czapkę w rozmiarze 12-18 miesięcy dla... trzylatkaTo ja poszukiwalam tego kapelusika i zdecydownie musimy wybrac sie na zakupy...dzieki za cynka![]()