reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
łooo lasko, ale namachałyście ;)
ja dopiero po śniadaniu, a Ola czyta książkę na leżaczku ;)
dzis skończyła 4 miesiące :D

Tabasia a spróbuj takiego czegoś, co się nazywa Cradle Cap i można kupić w aptece. to jakis ichni środek na ciemieniuchę :)
ja z kolei czytałam, żeby nie smarować olejem jadalnym, bo sie może w grzybicę przeistoczyć... ale co książka to inna porada... u nas oliwka zdała egzamin :)

Missiiss gratuluję :D trzymaj się zdrowo i bezstresowo!

za pół godziny obiadek, mała prawie mi wyrywała łyżkę z ręki, jak jadłam jogurt ;) jak tylko widzi łyżkę, to cała az chodzi ;)
nauczyła się "kaszleć" żeby zwrócic na siebie uwagę!! no i na plecach juz nie wyleży, chyba, że śpi. a tak to od razu na boczek i brzuszek juz leży, ale jeszcze musi wykombinować, co zrobić z ręką ;P

hehe my to kaszlenie mamy jak maly chce cyca. Najczesciej w nocy jak go wezme, polozne na nogach w pozycji do karmienia to zanim zdarze cyca wyciagnac to on tak kaszle, jakbym mnie popedzajac :-D

Tabasia no zabawna ta moja Olcia, jestem pewna, że jak wszystkie "nasze" dzieci ;)
posadziłam ją w leżaczku, zawiązałam śliniak i sie zaczęło ;) buzia otwarta, zanim jeszcze miskę zdążylam wziąć ;) wszamała wszyściutko, a potem popiła 50 mleka, a pół godziny później 50 herbatki.
no i w końcu zwaliła kupę, pierwszy raz taką "dorosłą" hehehe ;)
zaraz wybywamy na spacer, bo pogoda przecudna :)
jakiś cham zamknął nam bramę i mam teraz problem, jak wózek sprowadzić, bo w holu to mogę Olę w drzwiach na leżaku zostawić, ale te drugoe schody mnie załamują :( musze wypinać gondolę z dzieckiem w środku, znosic oddzielnie, a potem kółka :/ już 3 razy dzwoniliśmy w sprawie klucza i niby ma byc dziś. acha, uwierzę jak zobaczę.
to na razie, mamusie!

acha- moja z kubka TT pije w pierwszym odruchu, potem już sobie gryzie ustnik ;)

Dziewczyny te co karmia piersia: dajecie jeszcze wit. D?? bo ja od 2 tyg nie ze wzgledu na slonko - tak pediatra powiedziala ale zostalo mi 10 kapsulek wiec co 3-4 dni zapodam malej chyba:sorry:a wy dajecie jeszcze ??

Blueberry co za wyprzedaze sa w H&Mie?? :-)

No ja odciągam tyle z dwóch piersi co 2-3 godziny normalnie a czasem i więcej... Ilości pokarmu są przeogromne i małego potrzeby rosną niestety...
Chciałabym dawać bezpośrednio z piersi, ale w dzień mały od 3 tygodnia drze się niestety i "jedziemy z koksem" odciągając, wykończyliśmy już 2 laktatory canpol baby i avent ręczny teraz mamy akuku i powiem, że tani ale wydajny, odciąganie zajmuje nam 8-10 minut.
Jednak mam nadzieję, że mały powróci do jedzenia z cyca jak zacznie jeść inne rzeczy. W nocy przecież idzie mu tak pięknie i bez problemu je z cyca jak się czasem obudzi.

to super ja przez 2 godziny odciągania 20ml ,
a ręcznie ile byś odciągneła, mogłabyś spróbować ?

missis gratulacje!!!

bluberry77 mam pytanie, czy masz już ten Kubek niekapek z TT? Ja własnie dzisiaj kupiłam i jestem ciekawa jak Twój Adaś radzi sobie z piciem.
Mam kubek :tak:. Adaś umie ssać i leci mu woda do buzi... i tu jest problem ;-), bo zawsze jest zdziwiony, że mu coś niedobrego nagle w buzi wylądowało :-D. Ale zassać umie, więc to już połowa sukcesu.

Dziewczyny te co karmia piersia: dajecie jeszcze wit. D?? bo ja od 2 tyg nie ze wzgledu na slonko - tak pediatra powiedziala ale zostalo mi 10 kapsulek wiec co 3-4 dni zapodam malej chyba:sorry:a wy dajecie jeszcze ??

Blueberry co za wyprzedaze sa w H&Mie?? :-)
Ja witaminę D podaję.

A w H&Mie jak zwykle więcej rzeczy dla dziewczynek, ale coś tam upolowałam. Dla Adasia kupiłam body w paseczki za 10 zł przecenione z 25 (tylko jedno, bo inne wzory mnie nie zachwyciły) i skarpeteczki w zwykłej cenie 15 zł za 3 pary, dla starszaka 3-pack majtek i czapkę, a dla siebie sukienkę za 30 zł (cena regularna 60 zł)

Aha, zapomniałam - byliśmy przed chwilą na szczepieniu, Adaś waży równe 7 kg :-)

Aha, jeszcze jedno :-D. W H&Mie widziałam takie białe kapelusiki dla dziewczynek podobne jak miała Lilusia e-kord na zdjęciu (pamiętam, że się któraś z was pytała o niego).

Ostatnia edycja:
Ja daję jeszcze witaminę D, za tydzień będę na szczepieniu to się dopytam, ale z tego co pamiętam to ona mówiła, żeby cały czas dawać.
A moja mała dzisiaj mega grzeczna :-) budzi się tylko średnio co 2,5 h na karmienie, potem chwilę się pobawi i jeszcze troszkę sobie podje i śpi dalej, zdążyłam pranie zrobić, poprasować, ugotować... Pewnie się za chwilkę obudzi, nakarmię ją i pójdziemy na spacerek:-) Ostatnio u nas coraz lepiej z karmieniem i spniem i nocnym zasypianiem, a zbliżamy się do 3 miesięcy. Może rzeczywiście jest to jakaś magiczna granica, a może po prostu ja coraz bardziej potrafię odczytywać potrzeby małej a ona je wyrazić?

U nas też kaszlenie jak jest głodna to płacze i kaszle:-) a czasami kaszle jak ćwiczy głos

Ja witaminę D podaję.

A w H&Mie jak zwykle więcej rzeczy dla dziewczynek, ale coś tam upolowałam. Dla Adasia kupiłam body w paseczki za 10 zł przecenione z 25 (tylko jedno, bo inne wzory mnie nie zachwyciły) i skarpeteczki w zwykłej cenie 15 zł za 3 pary, dla starszaka 3-pack majtek i czapkę, a dla siebie sukienkę za 30 zł (cena regularna 60 zł)

Aha, zapomniałam - byliśmy przed chwilą na szczepieniu, Adaś waży równe 7 kg :-)

Aha, jeszcze jedno :-D. W H&Mie widziałam takie białe kapelusiki dla dziewczynek podobne jak miała Lilusia e-kord na zdjęciu (pamiętam, że się któraś z was pytała o niego).
To ja poszukiwalam tego kapelusika i zdecydownie musimy wybrac sie na zakupy...dzieki za cynka:)

reklama
jeszcze raz sie zapakowalismy i wklejam, na razie jakies 10 min:-)

czekam na sugestie:-)

ale spac nie bedziemy bo wlasnie wrocilismy ze spacerku gdzie byla ponad godzinna dzemka:tak:

Do góry