reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dziewczyny te co karmia piersia: dajecie jeszcze wit. D?? bo ja od 2 tyg nie ze wzgledu na slonko - tak pediatra powiedziala ale zostalo mi 10 kapsulek wiec co 3-4 dni zapodam malej chyba:sorry:a wy dajecie jeszcze ??

ale przeciez takiego dzieciaczka nie wystawiasz na slonce?? wiec chyba to ze ono swieci to nie powinno wystarczac;-) my przed sloneczkiem sie chronimy i dajemy i do kiedy bede karmic do wtedy bede stosowac wit D:tak:

dziewczyny a jakie jest uzasadnienie brania wit D?bo mi nikt tu nic o tym nie wspominal...moj maly nic nie bierze, dostal tylko wit k w zastrzyku w szpitalu i tyle...

heronek, witamina D dla mocnych kości? nie wiem, ja też nie podaję. a promieniowanie słoneczne jest wszędzie, więc nawet jak dzidzia w cieniu siedzi w słoneczny dzień, to jednak jest na słońcu ;) nawet zimą ;)
gdzies czytałam, że wystarczy 15 minut dziennie, żeby dawka była odpowiednia.

dziś na podwieczorek było jabłuszko duszone i jak dotąd to nasz hicior ;P mała aż sie trzęsła do niego ;) buzie otwierała, zanim zdążyła przełknąć poprzednie, hehe, ale dałam jej mało, tylko dla skosztowania ;)

heronek, witamina D dla mocnych kości? nie wiem, ja też nie podaję. a promieniowanie słoneczne jest wszędzie, więc nawet jak dzidzia w cieniu siedzi w słoneczny dzień, to jednak jest na słońcu ;) nawet zimą ;)
gdzies czytałam, że wystarczy 15 minut dziennie, żeby dawka była odpowiednia.

dziś na podwieczorek było jabłuszko duszone i jak dotąd to nasz hicior ;P mała aż sie trzęsła do niego ;) buzie otwierała, zanim zdążyła przełknąć poprzednie, hehe, ale dałam jej mało, tylko dla skosztowania ;)

A jak się robi duszone jabłko?:zawstydzona/y:

witamine d podaje sie przy karmieniu piersia bo wtedy jej ilosc jest niedostateczna, a podczas karmienia mm wystarcza tyle ile jest w mleku, wiec ty ionka i tak masz luz:tak:

a witamina d chroni przed krzywica:tak:

ja tez podaje wit d dziś lekarz na badaniu bioderek stwierdził że jest zwolennikiem by dzieciom do 2 r. ż ją podawac.
Dziewczyny za niedługo pojawią się marcówki 2011

reklama
k_aralajna, mnie się wydaje, że bardzo ładnie ci wyszło wiązanie :tak:. Spróbuj zrobić tak, żeby mały ci usnął - włóż go do chusty jak jest śpiący, przyłóż główkę policzkiem do swojej piersi, daj smoczek jeżeli używa i naciągnij na główkę połę chusty, a potem spaceruj aż uśnie. Ja sobie kładę jeszcze na dekolt taką małą pieluszkę, żebyśmy się nie kleili do siebie. Możesz też wypróbować wiązanie 2X - jest przewiewniejsze. Podobno dzieci też mają swoje preferencje odnośnie różnych wiązań :tak:

wiolonczela, kod suwaczka musisz wkleić w sygnaturę w ustawieniach użytkownika forum.

Do góry