reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Wlasnie wslalam i dalej jestem niewyspana :-D
Mcgosia chyba sprobuje ta oliwa.
Fiolkowa to chyba faktycznie ten zageszczacz. U nas dzis rano znow rzadka, ale jedna dziennie tylko. A przez pewnien czas kupku byly czarne, to przez zelazo zawarte w mleku. Na Nutramigenie jest info o zielonym kolorze kupek. U nas teraz sa zielono-brazowe. Sorry za opis ;-)

reklama
My już wróciliśmy od lekarza, stwierdził, że to słabe przeziębienie, mam dawać witaminkę C, wpryskiwać do noska disnemar, Nasivin i jakiś tam syropek i do tego jakies priobiotyki w saszetkach... ufff

polka a ty nie dajesz bezpośrednio z piersi?? i jednarazowo odciągasz ręcznie 200ml???

No ja odciągam tyle z dwóch piersi co 2-3 godziny normalnie a czasem i więcej... Ilości pokarmu są przeogromne i małego potrzeby rosną niestety...
Chciałabym dawać bezpośrednio z piersi, ale w dzień mały od 3 tygodnia drze się niestety i "jedziemy z koksem" odciągając, wykończyliśmy już 2 laktatory canpol baby i avent ręczny teraz mamy akuku i powiem, że tani ale wydajny, odciąganie zajmuje nam 8-10 minut.
Jednak mam nadzieję, że mały powróci do jedzenia z cyca jak zacznie jeść inne rzeczy. W nocy przecież idzie mu tak pięknie i bez problemu je z cyca jak się czasem obudzi.

nie pomyslalam ze 10 min to za dlugo, a ile powinnam?
Na pocztek wlasnie kilka minut, zeby dziecko przyzwyczaic. Moze faktycznie zbyt ciasno. Albo nie mial po prostu ochoty ;)

k_aralajna, Kuba lubi siedzieć w chuście, chociaż często się wierci, ale to chyba raczej z ciekawości, bo nie płacze. I bardzo szybko usypia do mnie przytulony :)
Alex to sie wierci strasznie i zawsze walczy ze snem :D Ciezko mi jest wiazac kieszonke, bo sie wygina, wiec wlkadam go w 2x.

A teraz jak mi padl po sniadaniu, tak spi juz druga godzine :) To ja lece sie ogarnac.

Mississ ciesze sie razem z Wami :) Trzymam kciuki!
No i to jest teraz nasz glowny watek.

hmmm nie wiem gdzie mam pisac bo marca nie widze a nie chce tu smiecic :)
witam was marcoweczki :) ja z wiesciami ze usg genetyczne piekne wyszlo i prawdopodobnie bedzie corcia :D mialam sie nie chwalic bo to pewne tylko na ok 70% i dopiero za kilka tygodni sie potwierdzi ae niektore z was wiedza ze to nasze z m najwieksze marzenie bylo miec corcie :p jakos nie moge w to uwierzyc nawet kocyk na szydelku zrobilam niebieski :)
mozecie usunac tego posta zeby wam nie zasmiecal tematu :)

buziaczki i pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki :)
Gratulacje :)))

Wlasnie wslalam i dalej jestem niewyspana :-D
Mcgosia chyba sprobuje ta oliwa.
Fiolkowa to chyba faktycznie ten zageszczacz. U nas dzis rano znow rzadka, ale jedna dziennie tylko. A przez pewnien czas kupku byly czarne, to przez zelazo zawarte w mleku. Na Nutramigenie jest info o zielonym kolorze kupek. U nas teraz sa zielono-brazowe. Sorry za opis ;-)
Bez opisu się nie da ;) U nas już 2 kupki dziś, obie takiego samego koloru i konsystencji, na szczęście druga nie aż tak obfita :p

hmmm nie wiem gdzie mam pisac bo marca nie widze a nie chce tu smiecic :)
witam was marcoweczki :) ja z wiesciami ze usg genetyczne piekne wyszlo i prawdopodobnie bedzie corcia :D mialam sie nie chwalic bo to pewne tylko na ok 70% i dopiero za kilka tygodni sie potwierdzi ae niektore z was wiedza ze to nasze z m najwieksze marzenie bylo miec corcie :p jakos nie moge w to uwierzyc nawet kocyk na szydelku zrobilam niebieski :)
mozecie usunac tego posta zeby wam nie zasmiecal tematu :)

buziaczki i pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki :)
Usuwać nie będziemy :) bo z jakiej niby racji :p
Hej Kochana Gratulację!!! :) Czyli będzie Antosia?
Pisz co jakiś czas co u was:)

moj nie zasnal w chuscie bo wlozylam go do niej wkrotce po przebudzeniu;-), i zasnal jak go z niej wyciagnelam, faktycznie mcgosia on spi i spi;-)
no nic bede probowac jeszcze bo bardzo fajnie jest z chusta i mysle ze z czasem przywyknie...;-)
moze popoludniu sprobujemy albo jutro...

gratuluje mississ

reklama
Co do karmienia z cyca, ja też małą chciałam karmić piersią i karmiłam do 4 tygodnia, ale później gdy ją dostawiałam, krzyczała, wierzgała się i darła w niebogłosy, i lekarka zaproponowała mi NAn 1 i wiem że to był mega błąd bo mogłam odciągać!

Do góry