reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

łooo lasko, ale namachałyście ;)
ja dopiero po śniadaniu, a Ola czyta książkę na leżaczku ;)
dzis skończyła 4 miesiące :D

Tabasia a spróbuj takiego czegoś, co się nazywa Cradle Cap i można kupić w aptece. to jakis ichni środek na ciemieniuchę :)
ja z kolei czytałam, żeby nie smarować olejem jadalnym, bo sie może w grzybicę przeistoczyć... ale co książka to inna porada... u nas oliwka zdała egzamin :)

Missiiss gratuluję :D trzymaj się zdrowo i bezstresowo!

za pół godziny obiadek, mała prawie mi wyrywała łyżkę z ręki, jak jadłam jogurt ;) jak tylko widzi łyżkę, to cała az chodzi ;)
nauczyła się "kaszleć" żeby zwrócic na siebie uwagę!! no i na plecach juz nie wyleży, chyba, że śpi. a tak to od razu na boczek i brzuszek juz leży, ale jeszcze musi wykombinować, co zrobić z ręką ;P

reklama
k_aralajna... mój też jeszcze śpi :szok: własnego dziecka nie poznaję, bo w czoraj to tylko kimał może 3 razy po 15min hihi... mam nadzieje że sie nie wyśpi i w nocy będzie jak zawsze ze tylko jedna pobudka ok godziny 3 :-D

missis GRATULACJE!!:-D

nie pomyslalam ze 10 min to za dlugo, a ile powinnam?

moze no nic sprobujemy jeszcze

a wasze dzieci lubia w chuscie?? jak bylo na poczatku?

a co jazdy w gondoli to nie pomyslalam he he, ja w moim coneco to chyba raczke mam przekladana ale w spacerowce, a jej nie bede chyba uzywac po perypetiach z gondola i jej malym,i koleczkami;-) mam duze w x-landerze;-)

Mój chustowanie lubi i teraz mogę go nosić i nosić a on smacznie śpi.Zaczynałam od paru minutek i ten czas systematycznie wydłużałam.

Mam pytanie do mam karmiących butlą podajecie witaminę D?

Ostatnia edycja:
łooo lasko, ale namachałyście ;)
ja dopiero po śniadaniu, a Ola czyta książkę na leżaczku ;)
dzis skończyła 4 miesiące :D

Tabasia a spróbuj takiego czegoś, co się nazywa Cradle Cap i można kupić w aptece. to jakis ichni środek na ciemieniuchę :)
ja z kolei czytałam, żeby nie smarować olejem jadalnym, bo sie może w grzybicę przeistoczyć... ale co książka to inna porada... u nas oliwka zdała egzamin :)

Missiiss gratuluję :D trzymaj się zdrowo i bezstresowo!

za pół godziny obiadek, mała prawie mi wyrywała łyżkę z ręki, jak jadłam jogurt ;) jak tylko widzi łyżkę, to cała az chodzi ;)
nauczyła się "kaszleć" żeby zwrócic na siebie uwagę!! no i na plecach juz nie wyleży, chyba, że śpi. a tak to od razu na boczek i brzuszek juz leży, ale jeszcze musi wykombinować, co zrobić z ręką ;P
No Ola juz kawal kobitki ;-) Z tego co piszesz to strasznie slodka i smieszna musi byc :-)
Wlasnie o ta nazwe mi chodzilo, bo zapomnialam. Kurcze, ale dzis zauwazylam, ze ta luszczaca sie skora jest bardzo czerwona, wyglada na wysypke, kurcze juz nie wiem co to moze byc :eek:
Ja znowu szukam jakiejs fajnej miejscowy na weekend, bo M ma urodziny :happy:
A zaraz lece do apteki kupic te pro i pre.

Mam pytanie do mam karmiących butlą podajecie witaminę D?
Mi dwoch lekarzy powiedzialo, ze jesli dziecko wypija wiecej niz 500ml mm na dobe, to nie trzeba juz dodatkowo zadnych witamin podawac.

Alex ma nowe zabawy przy jedzeniu! Bawi sie moimi palcami, oglada, maca, uderza piastka :-D A druga, to odwraca glowe od butelki na chwile, sprawdza czy obrazki wisza na scianie i je dalej i tak w kolko :-D

Po sniadaniu spal 2,5h :szok: Teraz wezme go na spacer, pewnie bedzie swiat ogladal i nici z poobiedniej drzemki.

zawiazalam w kieszonke i po 10 min maly darl sie jak opetany, o co chodzi:confused2::-(
A nie zrobiłaś czasem zdjęcia? Może coś nie tak z wiązaniem...? A może za ciepło mu było?

a wasze dzieci lubia w chuscie?? jak bylo na poczatku?
Adasiowi się od razu podobało i za pierwszym razem spał w chuście chyba 2 godziny, a teraz wytrzymuje do 3 - 4 godzin. Dzisiaj byłam z nim w centrum handlowym, jechałam autobusami z przesiadką, zaliczyłam wyprzedaż w H&M... z wózkiem by była masakra :szok:, a tak to Adaś spał cały czas - 3 godziny. Tylko ja kupiłam chustę jak mały miał miesiąc, więc może był wtedy bardziej spolegliwy ;-)

A mój Franuś śpi dziś cały czas jak noworodek kurcze :) zjadł o 8.00, 11.00 i teraz niby się obudził ale nie chce jeść. Więc zbieramy się na spacer i po starsze do przedszkola.
Jak ja się cieszę, że od 1 lipca internet codziennie będzie i będę mogła naskrobać do Was częściej :) Pozdrawiam.

Witajcie

Juustyna - właśnie dzisiaj byłam w tej sprawie u naszej pediatry. Ortopeda na kontroli bioderek coś się czepiał, że nie podaję witaminy D, że jąder kostnienia stawu biodrowego jeszcze nie ma i takie tam (nawiasem mówiąc mogą się one kształtować do 9 miesiąca życia). Ale nasza lekarka twierdzi, że jeśli karmię wyłącznie butlą, to nie ma wyraźnej potrzeby podawania tej witaminy. No ale dla świętego spokoju pana ortopedy mam dawać jedną kroplę co 2 - 3 dni. Co lekarz, to inna teoria. Podobno nadmiar tej witaminy może powodować kamienie. A poza tym dziecko czerpie też ją ze słońca na spacerach, więc nie ma co przesadzać.

Muszę się pochwalić, że dzisiaj mam szczęśliwy dzień :-), tfu tfu. Byłam w pracy z prośbą, żeby mi jakoś sensownie ułożyli plan, bo będę się przy Szymonie wymieniać z mamą, która też pracuje w szkole. Najbardziej mnie dyrektor zaskoczył, że nie będę miała wychowawstwa, pomimo że w kończącym się właśnie roku szkolnym dostałam klasę I. Super!!! Tylko dzieciaki (no prawie młodzież) będą niepocieszone :no: No i załatwiłam też, że nie dostanę Samorządu Uczniowskiego. Z tego cieszę się najbardziej, bo nie za bardzo mi pasowało być opiekunem. Także jestem bardzo zadowolona :tak:, nie spodziewałam się, że aż tak gładko pójdzie ;-)
Poza tym zdążyłam sobie jeszcze kupić buty i umówiłam się do fryzjera :-)
Najlepsza z dobrych wiadomości czekałam na mnie w domu, dostałam pismo z pzu o odszkodowaniu za zalane piwnice i jestem w szoku, bo nie spodziewaliśmy się aż takiej ładnej kwoty.

No to pochwaliłam się. A teraz idę herbatkę młodemu robić, bo zaczął marudzić.

A nie zrobiłaś czasem zdjęcia? Może coś nie tak z wiązaniem...? A może za ciepło mu było?

Adasiowi się od razu podobało i za pierwszym razem spał w chuście chyba 2 godziny, a teraz wytrzymuje do 3 - 4 godzin. Dzisiaj byłam z nim w centrum handlowym, jechałam autobusami z przesiadką, zaliczyłam wyprzedaż w H&M... z wózkiem by była masakra :szok:, a tak to Adaś spał cały czas - 3 godziny. Tylko ja kupiłam chustę jak mały miał miesiąc, więc może był wtedy bardziej spolegliwy ;-)

zrobilam, tylko telefonem:tak:

jak mi sie uda to wrzuce jak wroce ze spaceru a jak nie to zawiaze jeszcze raz:tak: moze cos zauwazysz;-)

reklama
bluberry77 mam pytanie, czy masz już ten Kubek niekapek z TT? Ja własnie dzisiaj kupiłam i jestem ciekawa jak Twój Adaś radzi sobie z piciem.

Do góry