reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
witajcie

skonczylismy 3 miesiace :-) ale fajnie

pawelek robi mi prezent i spi i spi, ale wczoraj znow nie spal za wiele..., za to wieczorem zasypia juz bezproblemowo;-)

dzis bede probowac z chusta ciekawe czy mu sie spodoba...,
spia wam dzieciaczki w chuscie??

czytam i nie rozumiem,jak wozicie dzieci przodem w gondoli? jakos nie umiems obie wyobrazic, my nadal gondoli i moze jeszcze to potrwac, pawel nawet sie nie obraca jak na razie;-)

a w sobote juz chrzciny mamy, juz jutro jedziemy, ale sie ciesze:-) bo to nie to co miasto

budzi sie pablo, zmykam;-)
haha nasze maluszki w tym samym wieku ...i podobnie jak Twój - mój Mikulec też dziś caly czas śpi hehe...

a jazda przodem w gondoli....hmmm to chyba o to chodzi że pcha się wózek za plecami dziecka - ja tego nie robię, zwłaszcza teraz jak te temperatury wysokie i mnóstwo robactwa lata...przynajmniej obserwuję czy cos pod budę małemu nie wleci...
Niedawno widziałam dzidzuśka co jeździł wózkiem na brzusiu w gondolce... fajnie to wygladało hehe a ono obserwowało sobie swiat:-D

A co do ciemieniuchy to walczymy juz drugi miesiac, tzn. to wyglada bardziej jak takie suche strupki, tak jakby sie skora luszczyla :eek: I nie wiem juz co z tym robic, oliwka schodzi i jest ok, po czym za dwa dni znowu to samo :crazy:

Tabasia u mnie ten sam problem był... w sumie raz była ciemieniucha ...zwalczyłam ją oliwą z oliwek...bo tym oliwkom dziecięcym nie można ufać - też mogą uczulać.
Teraz jest spoko...czasami tylko jak coś zjem to małemu głowkę wysypuje i też się zaczyna skóra łuszczyć...więc smaruję mu na noc maścią z wit A, którą mi kiedyś pediatra przepisała na wysypkę na ciele małego.:tak::tak::tak: Maść jest robiona.:-)

tabasia ja podobnie walcze i walcze z tą ciemieniuchą i nic :/

polka a ty nie dajesz bezpośrednio z piersi?? i jednarazowo odciągasz ręcznie 200ml???

a mi Miłoszko dał popalić dziś usnął ok 22.40 a obudził się o 24.00 i nie chciał spać!!! wkońcu usnął i pobudka o 3.30 i tak do 6.00 potem godzinka snu i teraz nie śpi od 7.00 !!!! a ja padam na pysk :((

Ostatnia edycja:
Dobry :-)

A co do ciemieniuchy to walczymy juz drugi miesiac, tzn. to wyglada bardziej jak takie suche strupki, tak jakby sie skora luszczyla :eek: I nie wiem juz co z tym robic, oliwka schodzi i jest ok, po czym za dwa dni znowu to samo :crazy:

No ja nie wiem czy nam sie znowu nie pojawi ;( mam nadzieje ze nie a jak tak to znowu oliwka i zdrapywanie :crazy:

czytam i nie rozumiem,jak wozicie dzieci przodem w gondoli? jakos nie umiems obie wyobrazic, my nadal gondoli i moze jeszcze to potrwac, pawel nawet sie nie obraca jak na razie;-)
My mamy wózek 3w1 ale taki ze z gondoli robi sie spacerowke+ przekałdana raczka .Chyba 3 stopnie regulacji siedziska- o taki Borówka GŁĘBOKO-SPACEROW PEPE ADBOR NA PASKACH (1080357191) - Aukcje internetowe Allegro

ciężkie o to cholerstwo ale na nasze wedrowki po lesie itp. to sam raz , a spacerowke do chodzenia po mieście chcemy kupic jakas leciutka.

Witajcie :)

U nas jak zwykle nocka ładnie przespana 21-7. Mam nadzieję, że moje dziecię już zawsze tak ładnie będzie spało:tak:
Zaraz wybieramy się na jakiś spacerek, chociaż trochę boję się, że lunie deszcz.

zawiazalam w kieszonke i po 10 min maly darl sie jak opetany, o co chodzi:confused2::-(
Może za mocno dociągnęłaś i było mu ciasno?

Tabasia - w sprawie kupek;-) Faktycznie zrobiły się rzadkie, ale wydaje mi się, że teraz z powrotem konsystencją i kolorem przypominają kupki po mleku piersiowym. Bo gdy dostawał sam Bebilon, to kupy były gęste i zielone. Dziś rano pierwszy raz od dawna obsrał się po pachy i musiałam go umyć pod prysznicem:sorry:

Może to za długo jak na pierwszy raz.

nie pomyslalam ze 10 min to za dlugo, a ile powinnam?

Może za mocno dociągnęłaś i było mu ciasno?

moze no nic sprobujemy jeszcze

a wasze dzieci lubia w chuscie?? jak bylo na poczatku?

a co jazdy w gondoli to nie pomyslalam he he, ja w moim coneco to chyba raczke mam przekladana ale w spacerowce, a jej nie bede chyba uzywac po perypetiach z gondola i jej malym,i koleczkami;-) mam duze w x-landerze;-)

k_aralajna, Kuba lubi siedzieć w chuście, chociaż często się wierci, ale to chyba raczej z ciekawości, bo nie płacze. I bardzo szybko usypia do mnie przytulony :)

reklama
hmmm nie wiem gdzie mam pisac bo marca nie widze a nie chce tu smiecic :)
witam was marcoweczki :) ja z wiesciami ze usg genetyczne piekne wyszlo i prawdopodobnie bedzie corcia :D mialam sie nie chwalic bo to pewne tylko na ok 70% i dopiero za kilka tygodni sie potwierdzi ae niektore z was wiedza ze to nasze z m najwieksze marzenie bylo miec corcie :p jakos nie moge w to uwierzyc nawet kocyk na szydelku zrobilam niebieski :)
mozecie usunac tego posta zeby wam nie zasmiecal tematu :)

buziaczki i pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki :)

Do góry