reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witamy Ania :) pochwal nam się synkiem w Galerii :)

Do spania nałożyłam tylko body i przykryję cieniutkim kocykiem.
Nie wiem czemu ale od wczoraj mała pręży się w kąpieli, woda taka jak zwykle, a może w te upały za ciepła ?
Po za tym córcia dzisiaj pierwszy raz oglądała swoje rączki :)

reklama
Witamy Ania :) pochwal nam się synkiem w Galerii :)

Do spania nałożyłam tylko body i przykryję cieniutkim kocykiem.
Nie wiem czemu ale od wczoraj mała pręży się w kąpieli, woda taka jak zwykle, a może w te upały za ciepła ?
Po za tym córcia dzisiaj pierwszy raz oglądała swoje rączki :)

nasz tez sie prezy i tez pomyslelismy ze za ciepla, dzis nalalismy chlodniejszej ale nadal zle...:-( a do tej pory byl zachwycony kapiela;-)

Aniaskrzat witaj ponownie :-)
Wspolczuje kolek :-( A karmisz piersia czy butelka? Bo moj calymi dniami plakal i sie prezyl i okazalo sie, ze nie toleruje bialka krowiego :baffled: No, ale my na mm.
Wstaw zdjatka i uaktualnij suwaczek ;-)

moj bardzo lubi sie kapac, ale od kilku dni strasznie marudzi i zaczyna sie prezyc jak myje mu glowe, moze dlatego ze wie ze glowa zawsze myta jest na koncu i zaraz go wyjmą z wanienki ;)
a moj odkąd są te upaly spi w bodach z krotkim rekawkie i przykrywalam go pieluchą flanelową, ale dzis spi pod cienkim kocykiem bo mam okna w calym domu pootwierane a troszke wiatr wieje i zrobilo sie juz troche normalnie z ta temperatura w domu wiec pod samą pieluszka mogloby mu byc chlodno

dziewczyny jak podchodzicie do zakladania czapek dziecku, wiem ze co niektore juz pisaly na ten temat zdaje sie ionka wogole nie zaklada, ja zdaje sie od wtorku zrezygnowalam z zakladania czapki na slonce go nie wystawiam, a nawet jak juz to jest w wozku i buda go oslania od slonca a nawet jak jest wiatr to jest tak cieply jak powietrze z farelki i widze ze nawet jak ma cienka czapke to i tak mu sie glowa poci

zgadza się, nie zakładam :tak: z tym, że u nas takich upałów nie ma, dzis było 20stopni "tylko" i żadnej czapki nie zakładałam ;-) bez przesady, jakbym teraz czapkowała dziecko, to co zrobie zimą?? :confused: ;-) w pełnym słońcu (chociaż nigdy sie to nie zdarza) zakładam kapelusik od słońca :-) ogólnie to budę mam zawsze prawie postawioną, żeby cień dawała, a jeśli słońce wali młodą po oczach, zasłaniam ją swoja apaszką :-p poza tym chyba Fiołkowa podawała linka do artykułu, że to nie przewianie powoduje zapalenie ucha, tylko infekcja noso-gardła :sorry2: zresztą, raczej w gondoli nie wieje :-)

Cześć :-)
Ale upał spać się nie da:no: po wczorajszej kąpieli w dzień małemu się pomyliło i myślał że to kąpiel przed nocką spał od 16 i o 21 go obudziłam co by mi nie harcował w nocy. Dobrze ze tak zrobiłam bo usną znowu o 23 i ładnie spał do 7 rano odsypia pewnie te kiedy nie chciał spać w dzień:tak:
Dziś wybieram się do rodziców na wieś będziemy rozkładać basen i sezon uznamy za rozpoczęty:cool2:

my ubieramy czapeczkę w sumie taki kapelusik, na galerii jest takie zdjęcie, i nadal będę zakładać, wiecie że w moim mieście jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym aby taki maluszek był bez żadnego okrycia głowy a wiadomo zaglądam ukradkiem w wózki :)

eh mi na szczęście przeszło, już czuję się ok , no ale jak wam pisałam było wesoło.

no i cieszę się bardzo bo w końcu kupiliśmy ubranko na chrzest dla małego, eh śliczne takie brązowe a mu w brązach jest tak ładnie.

reklama
Hej Kochane. Nie było mnie tu strasznie długo...ze względu na kolkę mojego małego,już jest lepiej ... bo nie musimy 24 na dobę nosić go na rękach,bujać i tak dalej i tak dalej,ale niestety jeszcze do końca mu nie przeszło,w porównaniu do tego co było na początku to jest o niebo lepiej,przez jakiś czas myślałam że się załamie.Mam nadzieję że u was i waszych dzieciątek wszystko dobrze:) stęskniłam się za wami:)

No Ania...wreszcie się zjawiłaś....:-D...a tych kolek to szczerze współczuję:sorry: - na szczęście my nie mieliśmy tego problemu.

Mój Mikulec spał dziś w samym pampersie.... w ogóle po kąpieli założyłam mu tylko koszulke z dł rekawem ale nie mógł długo usnąć, i jak mu ją zdjęłam to wtedy padł....mamy w jego pokoiku bardzo duszno... zostawiłam go więc w samej pieluszce i nakryłam flanelką (dodatkowo zamknelam okno aby mi czasem w nocy nie zmarzł) - gdy się obudził ok 2 to założyłam mu koszulke i tak pospał do 6 :-D

w ogóle to Miki ma swój rytm.... po kąpieli zasypia ok 20-21 i tak śpi do 2-3 i później budzi się dopiero ok 6:-D

Do góry