reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Witam sie po dłuższej nieobecności,

podczytuje Was na bieżąco (prawie), ale z odpisywanie gorzej, bo nie dośc że Jaś dość absorbujący, to i róznica czasu nie ułatwia tego. Jak zajżę na forum, to Wy juz się żegnacie i zmykacie spać i wszystko juz przegadane.

Zazroszczę Wam WIOSNY i pieknej pogody, u mnie zimno (zero stopni), deszcz i strasznie wieje, zadnego listak jeszcze nie ma!
Jak czytam, że juz tak fajnie letnio ubieracie Marcjatka, to aż żal ściska, że swojego bąbla muszę pakować w kombinezonik, kocyk, zakrywać gondolę i biegiem do parku szybko łapać trochę świeżego powietrza i do domku:wściekła/y:

Wczoraj bylismy u pediatry, Jaś od wyjścia ze szpitala przybrał 1800 gr, waży obecnie 4200 i urósł 8 cm!!, mierzy już 58.
Strasznie nas to cieszy, bo ogólnie to niejadek z niego jest.
Ja ostatnio przeklinałam kanadyjskie pralki, co nie grzeją wody do odpowiedniej temperatury tylko wrzątek z kranu ciągną, ze wszystkie ubranka mi sprały, a tu sie okazuje, ze to Jaśko tak się wyciągnął:tak:. No nic to, powyciągałam już większe ubranka, a te za małe chowam do pudełka, może się jeszcze przydadzą?;-)

Widze, że problemy mamy wszystkie bardzo podobne - kolki, nie spanie, marudzenie.

Mój Jaśko uwielbia Gripe water, właśnie skończył 3 butelkę - jak pije to mam taką mine jakby ambrozje popijał, a nie lekarstwo na kolkę. Robi mu sie po tym błogo i zasypia, praktycznie zawsze działa, i co najważniejsze prawie od razu.
Po wieczornej kąpieli i jedzeniu, zasypia ok.10 i spi 5-6 godz. a nawet i dłużej mu się zdarzyło, ale jak wstanie to już za nic w świecie nie chce wracac do kołyski, tylko z nami dosypia do rana, tak mu tam samotnośc dokucza.

Madzik - dzięki za linka z usypiaczami, natychmiast wypróbowałam i działa!! Mały zasnął w 3 min. - mam czas cos do Was napisać - oby to nie był efekt pierwszego razu.

Patik - baby blues tak szybko nie odpuszcza, mi pomaga jak się wypłaczę, siedze tu sama z synkiem, bo eMek ciągle w szpitalu pracuje, żadnej rodziny na miejscu, znajomych niewielu, a i tak zajęci własnym życiem. Zrób cos tylko dla siebie, choćby pachnąca kąpiel, zapal świeczki - taka domowa aromaterapia...działa i uspokaja. Uszki do góry, będzie dobrze!

Bosanóżko - pisałaś o jakimś hamaczku dla Stellki, możesz napisać coś więcej, co to jest, jak działa i gdzie to mozna kupić. Mój Mały też ma asymetrie ułożeniową, co prawda niewielką, ale tu nic z tym nie robią.
Muszę przyznać, że bojowa Twoja panna i pełna energii, ciekawe czy to przypadkiem nie po mamie:tak: Najlepsze zyczenia urodzinowe dla twojego eMKa.

Malinko - cieszymy się z wyników, Ja i Jaś bardzo trzymaliśmy kciuki za Malinkowego Jaśka, mój synek jeszcze nie dogonił wagi urodzeniowej Twojego, dopiero teraz moge sobie wyobrazić, jaki z niego był duzy dzidziuś

Pinka - ja tez używam butelek Dr.Brown - jedyne z których moje dziecię chce pić, ale kolek to zupełnie nie wyeliminowało, bo ja karmię piersią i ściągnietym mlekiem. Przy MM -myślę, że to jedne z najlepszych butelek dla maluszków.

Ewi - mój EMek na małego tez mówi Rozdarciuch...taki mały a siłę w płucach ma, że ho, ho

Dziewczyny-Mamy dwójeczki/trójeczki dzieci - wielki szacun dla Was, ze Wy to wszystko ogarniacie, ja czasami nie wyrabiam, a moje mieszkanie po wyjściu na spacer wygląda jak po huraganie.

Dla rówieśniczek - Bosonóżkowej Stellki i Fifronkowej Eli z okazji ukończenia dziś 2 miesiąca przesyłam uściski od Jasia.

Wszystkim Wam Marcóweczkom i Marcjątkom oraz Waszym rodzinom życzymy wspaniałych, pogodnych, radosnych Świat Wielkiej Nocy, smacznego tradycyjnego jajka i obfitego dyngusa.
Wierzę, że te pierwsze Święta z naszymi milusińskimi będa wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju.

reklama
mala, a mi zrobili szczepienie dziś, tylko pielęgniarka powiedziała, że niedługo pęknie i nic więcej. Twoja pediatra mówiła dlaczego musi pęknąć?
Asco, fajnie, że maluch tak rośnie. I dla Ciebie również Pogodnych Świąt Wielkanocnych

koncia własnie nie, powiedziała tylko ze aby zrobic szczepienie to musi sie wygoic do konca i albo peknie albo sie wchłonie mam przyjsc jak juz nie bede czuła babelka teraz to juz sama zglupialam bo powiedziała ze to potrwa ok 3 tyg ale pojde chyba normalnie jak bedzie mial 6 tyg i zobaczymy co powiedza pamietam, ze corka tez miala problemy z gojeniem ale drugie szczepienie miala na 6 tyg,

Asco dziękujęmy za kciuki :) A Twój Jaśko niech Wam rośnie zdrowo :* Zazdroszczę Ci, że masz prawie 3 kilo mniej do noszenia, a wiekowo prawie rówieśnicy ;) Ciekawe kiedy im się wagi zrównają ;)

Wiecie co.. Myślałam, że znalezienie niani to będzie cud nad.. Wierzycą, ale weszłam tutaj na stronę babyboom.niania.pl i aż oczy otworzyłam jak zobaczyłam, że w mojej mieścinie jest 300 ofert :O Zrobimy casting w sierpniu i wybierzemy najlepszą - będzie ubaw :D Jakoś mnie to minimalnie podniosło na duchu, bo i tak to będzie dramat zostawiać synka na 7h ciedziennie :/

Witam w ta piekna jesienna sloneczna pogode:) nie mam ostatnio czasu bo ciagle z Zuzia jestesmy na dworku korzystamy ze slonca to zawsze jakies zajecie lepsze niz siedzenie w domu chcialam zlozyc wam zyczenia swiateczne i juz uciekam

WESOLYCH SWIAT I MOKREGO DYNGUSA ABY DZIECIAKI DOBRZE SIE CHOWALY I ZDROWE BYLY;)

Malinka wracasz do pracy?ja tez nad tym myslalam ale zal mi zostawiac takie malutkie dziecko:(

Cornellko też sobie tego nie wyobrażam, ale finansowo byśmy polegli :/ Wszystko rozegra się na początku lipca, wtedy dowiem się czy na wychowawczym dawaliby mi zlecenia z pracy, jeśli tak - to biorę! ;)

Dziendoberek

Malinko, moja mala ma niecale 3 tyg a ja tez juz o pracy mysle.pewnie ten czas szybko zleci, wiec warto na zapas zerknac jakie sa opcje zostawienia dziecka. Na zlobek panstwowy raczej nie mam szans, w kolejce bede ok 300, prywatny zlobek na24 g tyg kosztuje kolo mnie 1200 zl! Pewnie warto doplacic do niani :(

Cornelko, korzystaj ze swiezego powietrza ile sie da! Ja tez staram sie byc na dworze jak najczesciej

Mala, koncia- ja u swojej nie widze zadnego babelka i sladu po szczepieniu, w sumie od poczatku nic niewidzialam
Mamy dziewczynek. Mam pytanko czy wasze male tez maja takie pogrubione piersi. Moja ma takie twarde grudki- mama zalecila mi oklady z altacetu badz tez sody oczyszczonej, ale jeszcze tego nie zrobilam. Wiem ze moja siostra miala piers nacinana bo jej sie ropien zrobil jakis. Jak to u was wyglada?

witam

dzis standardowo sprzatanie pranie i prasowanie obiad i sybkie zakupy jak synek pozwoli:-pto jeszcze wypd na ogród zasadzic kwiatki z córcią:-p

Bosa- jak czytam twoje posty to autentycznie widze swoją gwiazde jak była mała i ja tez wpwnym momęcie myslałam zektoś urok na nia rzucił:tak: nawet ją odczarowywałam juz nie pamietam w jak to było ale cos w wylewaniem czy przelewaniem wody do szklanki i wylewaniem tego za siebie heehheeh obłęd jakiś był......

Asco- to skoro mały ma kolki to może nie pasuje mu cos w twoim mleku bo tak jak mówisz na modyfikowanym działa bez zadnych wspomagaczy:tak::tak:

kregosłup mi dzie pęka doslownie

reklama
Dzien doberek;)
Noc spokojna za to ranek jak zwykle z marudzeniem,nie da mi ona pospac,jak sie obudzim ok 8 to juz nie ma spania tylko zabawa albo marudzenie,teraz kima mi na rekach;)
Znowu walcze z odparzeniem:( a juz długo nic nie było i mimo nie uzywania chusteczek nawilzanych tylko wody pojawiło sie znowu,Myslicie ze to od tego ze tak ciepło sie zrobiło? a moze te pampersy sa zbyt ''plastikowe'' i zaparzaja dupke?
Tulipku moja ma tez cucusie takie wypukłe ale nie twarde a pediatra nic nie mowił ze jest cos nie tak.
Mała,Koncia u nas ani sladu po tej szpitalnej szczepionce a mowili ze moze byc babel i sie babrac moze a tu ani sladu;)
Malina powrot do pracy to u mnie ciezki temat,wiem ze musze wrocic bo finansowo nie damy rady ale nie chce wracac tam gdzie pracowałam i nie wiem jak to wszystko rozegrac.
Asco i u Was zawita w koncu wiosna;)
Futrzak a jak Wasze odparzenia?poszły sobie?;)

cos dzis szare niebo u nas a w tv przed chwila mowili ze w całej polsce jest bezchmurno;)
miłego piatku mamuski:)

Do góry