Tulipku niekoniecznie niania będzie taka droga, u mnie (miasto 50tys mieszkańców) różnie biorą, średnio już od 5 zł na godzinę, więc to nie jest taka tragedia Licząc 7h dziennie (bo godzina przysługuje na karmienie piersią, u mnie akurat można wyjść cześniej, nie trzeba w trakcie pracy wybierać) x 5 dni i średnio 4 tygodnie to np. niania za 7zł wyjdzie około tysiaka, ale będę szukać jak najtaniej, poza tym mój Tomek często pracuje tylko 3 dni w tygodniu, więc jeszcze odejdzie trochę godzin, urlopy, zwolnienia chorobowe i znowu odchodzi, a są nianie, które chętnie sobie tylko dorabiają, nie chcą pełnego etatu..
I tak się zastanawiam, czy taką nianię się zatrudnia?? Jakoś rejestruje, podatki odprowadza?? Czy można bezkarnie na czarno przy założeniu, że tej osobie to odpowiada??
Żłobka u nas nie ma, lipa :/
Olcia a wietrzysz dupkę?? Ja się staram chociaż przed kąpielą te pół godzinki bez pampka, wtedy kładę kilka tetrówek w razie sikawki i przy okazji ćwiczymy na brzuszku trzymanie główki
Acha w szpitalu zalecali tormentiol na odparzenia dupki..
I tak się zastanawiam, czy taką nianię się zatrudnia?? Jakoś rejestruje, podatki odprowadza?? Czy można bezkarnie na czarno przy założeniu, że tej osobie to odpowiada??
Żłobka u nas nie ma, lipa :/
Olcia a wietrzysz dupkę?? Ja się staram chociaż przed kąpielą te pół godzinki bez pampka, wtedy kładę kilka tetrówek w razie sikawki i przy okazji ćwiczymy na brzuszku trzymanie główki
Acha w szpitalu zalecali tormentiol na odparzenia dupki..
Ostatnia edycja: