reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

o wrocilam niespodziewanie moje malenstwo obudzilo sie zrobilo kupke zjadlao i poszlo dalej kimac:szok::-) no nie wazne wazne ze nie placze i sam spi w lozeczku jaka ulga!

koncia , bosa - nie lamac sie mi tutaj ja tez mialam takie dni jak juz wiecie iwiem ze latwo nie jest ale jak macie swoich chlopow to im podrzucajcie maluszki bez wyrzutow sumienia czasami tak trzeba...maluchowi nic nie przyjdzie ze schorowanej czy przemeczonej mamusi... wiem bo sama juz bylam w szpitalu przez to zapalenie piersi ..przez 5 dob bralalm antybiotyki a pomimo tego goraczka 39 sie utrzymywala i dooopa nic nie zrobisz idz w kime a emek musi dac sobie rade sam...takie zycie na pewno nie maja tego wam za zle wiec po co te wyrzuty? ... a jak odciagacie pokarm? laktatorem czy recznie i jesli laktatorem to recznym czy electric? bo ja na poczatku odciagalam recznymlakt. ale to do bani i tylko lapy bola ...i teraz jak mam twarde piersi co teraz juz rzadko sie zdaza wysciskuje cycka palcami o niebo latwiej i leci jak z kranu! sprobujcie warto niby smieszny sposob ale mi np duzo wygodniejszy niz laktator... a co do braku pokarku to koncia trzymaj maluszka jak najwiecej na cyckach kontakt SKIN TO SKIN cuda dziala probuj!
ewe kurcze ty masz jeszcze sile sie uczyc?? podziwiam cie na serio!ja tez mialam dola jak moj emek poszedl do pracy a on robi 4 dni w tyg po 15 godz kazdy wiec tak jakby tez gdzies wyjezdzal...troche sobie poplakalam to do rodzicow dzwonilam to malemu sie spowiadalam ale przeszlo mi :) glowka do gory 2 tyg szyko zleca:)

Ostatnia edycja:
reklama
Śpicie jeszcze?
Pawcio wczoraj był nader absorbujący ale wystarczyło żebym włączyła odkurzacz i przeleciała dywan i zasnął momentalnie:tak::-D.
Bosa, współczuję problemów zdrowotnych i cycami - u nas produkcja ponad normę, wczoraj po długim spaniu z obydwu mi leciało to z tej większej ściągnęłam 60ml.
Dziś pierwszy raz sztucznego wypił też 60:tak:.
Wierciu, ale Jamie Ci Primaaprilisowy żarcik zrobił:tak:, gratulacje.
Mój M pojechał na szkolenie do Rzeszowa i znowu sama z dziećmi cały dzień - zaraz zbieramy się na basen z Olkiem a potem na 15:30 pójdziemy pod pomnik Papieża bo ma być czuwanie. Jak to szybko minęło te 6 lat :-( - byliśmy z M na pogrzebie w Watykanie, znajdę fotkę to wrzucę.
Miłego dnia.

Witajcie.. My już od wczoraj w domciu. Wypuścili mnie na 3 dobę po cesarce. Czuję sie ogólnie super. Tylko jestem już zmęczona bo mała nie daje za bardzo od siebie odejsc. Na szczęscie w nocy daje spać za to w dzień nadrabia;)
Cesarka była okej. Po 12 h wstałam i sama poszłam do łazienki bo trafiła mi się taka miła położna że szok:/ Zrobiło mi się słabo ale jakoś dałam radę. Mała słodka. Ciągle by tylko ssała. Każdy się dziwił że miała taki odruch ssania już od samego początku:) Później napiszę o porodzie;) buziaki;* 2219ffcd42.jpg

Witam mamuski

Justysia slodka ta twoja mala! I super , ze tak ssie dobrze

Marta ty widze juz pelnoetatowa mama jestes, basen spacerki - rewelacja

Bosa- wspolczuje bromergonu!! Tez kiedys bralam i dla mnie to byly tygodnie wyjete z zycza- tak jak mowisz, mdlenie slabosci i ogolnie beznadziejne samopoczucie. Mam nadzieje ze dlugo tego swimstwa nie musisz brac- w innym razie zapytaj o dostinex albo norpolac ( tego drugiego nie bralam ale slyszalam ze lepszy jiz bromergon) daj znac za jakis czas czy odstawienie od piersi pomoglo malej! Mam nadzieje, ze wkrotce bedziecie mieli spokojniejsze dni. Ahh i pozdrow wawe ode mnie- teskni mi sie

Poza m u mnie nic, kilka razy myslalam ze mi w nocy wody odeszly, takie dziwne cieplo w udach czulam, ale poza tym nic!stresuje sie troche zwolnieniem, mialam wystawione do wczoraj i nie wiem czy mam isc do internisty w poniedzialek, czy do szpitala od razu( nie wiem tez czy niepowinnam zalatwic zwolnienia dzisiaj, zeby zachowac ciaglosc :/) ehhh

Bosa - ja Cię pocieszę - brombergon brałam prawie rok - to złe samopoczucie mija po jakimś czasie (kilka - kilkanaście dni), organizm się przyzwyczaa i już na niego nie reaguje tak negatywnie. Ja zaczynałam od ćwiartki, drugiego dnia połówka itd - dzięki temu źle się czułam przy całej tabletce raptem przez dwa dni - więc głowa do góry!

witajcie mamuski

ja tylko na chwile dzis pracowity dzien sprzatanko i prasowanko pełna para;-))

i zaraz zabieram sie za sesyjke dzieciaków ciekawe jak młody bedzie współpracował:tak:

wpadne pozniej pochwalic sie jak nam poszło o ile bedzie czym.....:-D:-D

czesc Mamuski

Ja tylko na chwile... wlasnie wrocilysmy ze spacerku i z zakupow a teraz czeka mnie obiad(nalesniki z jabluszkami sobie wymyslilam), prasowanie i sprzatanie...

Wczoraj mialam fatalny dzien... hormony chyba mi skakaly... strasznie sie poklocilam z Emkiem, okropne rzeczy wygadywalam,a potem ryczalam bo Mloda nie chciala spac... zaczelam dawac jej smoczek, ktory jest dla niej za duzy i caly czas jej wypada ( dzis chcialam kupic mniejszy, ale takich nie ma;/) I pomyslec, ze przez 3 tygodnie dalam rade bez smoczka... moze za szybko sie poddalam... Zawsze jak Mloda w nocy nie chce spac, to sie obwiniam, ze to moja wina... Zadaje sobie pytania, ze jakim cudem tak pieknie spi w dzien, a w nocy tylko chce byc przy cycku, ewentualnie spi mi na brzuchu... Sama nie wiem, moze za cicho dla niej w nocy.... w ciagu dnia, potrafie odkurzac przy niej i ona sie nie budzi, radio dosc glosno non stop wlaczone, a jak nie radio to tv... i swietnie w dzien sypia... wiec co do diabla sie dzieje w nocy?
Dobra nie smece Wam w tak piekny weekend.

A mam pytanie, czy Wasze malenstwa tez tak podrozuja po lozeczku... dzis mloda "zeszla" do polowy lozeczka i ustawila sie poziomo w stosunku do niego... Nie wiem czy to normalne zachowanie jak na 3 tydzien....

masala- ja tez urzywam juz smoczka , choc Mestwin malo go urzywa- jest od urodzenia ale tez wydaje sie za duzy. ( musisz troszke przytrzymac i poczekac az zaciagnie i zassie- jak nie to zaraz wypadnie) Co do pytania to - tak tez podrozuje :) klade i tak nisko tak ze jak zejdzie nizej to tylko troszeczkę, nie wiem czegu uzywasz ale trzeba uwazac by dziecko nie zeszlo pod kocyk dlatego kladzie sie w nogach lozeczka. Nie wiem czy tobie przesylalam ksiazki ale duzo jest na temat snu i jak sobie radzic w Jezyku niemowlaka- mam na ebooku :) Ja trzymam sie zalecen i maly spi mi w lozeczku i wlasciwie nie placze oprocz tego jak chce jesc ale szybko staram sie ustalac czego chce.

dzień dobry, witam się po dłuuuugiej przerwie, niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić z ostatnich dni.

Dzisiaj wróciliśmy ze szpitala, spędziliśmy tam długie 5 dni, ponieważ Dawidek miał zapalenie oskrzeli :-:)-:)-(
naszczęście już jest lepiej, ale ile ja stresu przeżyłam przez ostatnie dni to nikomu nie życzę. Mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko dobrze. Muszę chałupkę ogarnąć i w ogóle jakoś się pozbierać do kupy

Pozdrawiam :happy:

reklama
Do góry