reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

i przepraszam że takim tonem ale jestem wkurzona nie tyle na was ile na to że akurat jak będę w ostatnich miesiącach ciąży+macierzyński to w firmie będzie robiony projekt, który mógłby być projektem mojego życia i pozwoliłby mi się pokazać na rynku międzynarodowym ... wiem wiem...nie ma co się denerwować...jestem młoda i dostane pewnie jeszcze niejedną taka szansę ... tak sobie to tłumaczę :-) żeby się uspokoić :-)

reklama
A Ja jestem bez pracy . NA zasiłku i też się biję z myślami, jak była praca , możliwość zwolnienia płatnego i macierzyńskiego , to nie mogłam zajść w ciążę. Więc teraz jest tylko ważne ,żeby było z fasolką OK ,reszta się ułoży!!!

Ostatnia edycja:
witam z rana ;-)
dobrze,ze po wizytach wszystko ok (futrzakowa, jua), oby wszystkie przynosily tak dobre wiadomosci.

kiki idz na zwolnienie, jesli masz prace fizyczna. W sumie to na L4 beda ci musieli placic i macierzynski pewnie tez.
Co do mdlosci- ja nie daje rady :-D czekam az mina :-D

futrzakowa tak juz jest,ze zeby w ciazy psuja sie szybciej.
Ale wiadomo -nabial wazny. Ja tak jak pisalam,jesli w tej ciazy bedzie to samo z nnabialem to chyba bede musiala poprosic o jakis suplement.

a swoja droga przed pierwsza ciaza bylam bardzo nabialowa i miesozerna :-D niestety nabial u mnie odpadl, po ciazy wrocilam,ale juz nie moglam zjesc tyle co dawniej. A teraz znow nabialu nie moge. Mieso tez mnie odrzuca (ale mam nadzieje ze to tylko przez mdlosci i niedlugo przejdzie).

scarletka z tym zwiazkiem nabialu ze skaza bialkowa, to chodzilo mi bardziej o to,ze ja niemoglam do konca ciazy. Jadlam troche ale zawsze mnie mdlilo. Tak jakby maluszek w brzuszku juz tego nie tolerowal.

fifi jeszcze mi gin karty nie zalozyl i szpitala nie zalatwial,ale synka rodzilam w Rotundzie i tym razem tez tam chce. Bylam zadowolona poprzednio dlatego znow chce ten sam szpital.

przepraszam jak kogos pominelam,ale wieczorem juz nie czytalam i teraz musialam nadrobic ;-)

A Ja jestem bez pracy . NA zasiłku i też się biję z myślami, jak była praca , możliwość zwolnienia płatnego i macierzyńskiego , to nie mogłam zajść w ciążę. Więc tera jest tylko ważne ,żeby było z fasolką OK ,reszta się ułoży!!!

jestem kasiu z tobą i jestem pewna że się ułoży! bo komu jak nie nam? :-)

ruda
- mnie nie było od wczoraj od 15 i jestem przerażona ilością stron :-D

Futrzakowa, Jua - gratki po wizycie u ginow!

Ja dzis ide zmierzyc cisnienie, poza tym leje i leje. tzn nie ja ale deszcz leje i nie wiem co dzis bede dla dziecka wymyslac...

edit:

Przypomnialo mi sie o nabiale - ja w ciazy i nie tylko jadlam olbrzymie ilosci nabialu, bo go kocham. Miesa nie lubie, tzn zjem, ale bez ekscytacji. Bez nabialu nie moglabym zyc. A dziecko mialo 3 tyg jak zdiagnozowala mu polsk alergolog skaze bialkowa :( Smialam sie, ze to pewnie nie moje dziecko :D

Ostatnia edycja:
morrigan no najwidocznie jedzenie nabialu w ciazy nie ma nic wspolnego ze skaza.
Ja tylko mialam takie wrazenie ,ze mlodemu w brzuchu juz to jedzenie nie pasuje po prostu.Dlatego mnie od nabialu strasznie mdli ;-)

a jak u was ze skaza teraz? przeszlo juz?U nas ostatnio coraz lepiej,ale jeszcze 2-3 mc temu go obsypywalo.
Wiec u nas skaza na bank. ale niestety musze napisac, ze z tego co zauwazylam polscy lekarze tu dosc czesto znajduja skaze bialkowa u dzieci i przepisuja nutramigen.A nie zawsze pokrywa sie to z prawdziwa skaza.

Ostatnia edycja:
noo...wczoraj po usg stwierdziliśmy że powiemy o ciąży parce naszych przyjaciół i moim teściom (moich rodziców nie ma już na tym świecie... :-( ) ...no i... znajomi to tak się ucieszyli że się popłakałam :-D byli w szoku bo jeszcze 2 miechy temu mówiłam że o dzidzie będziemy się starać może za rok albo i dwa... ale spontanicznie zmieniłam zdanie :-D a tesciowie...hmm... też się ucieszyli ... chyba byli bardzo zdziwieni :-) moja teściowa lubi zadawać głupie/śmieszne pytania i spodziewałam się pytania typu: "jak to się stało?" :-D hehe...ale prócz gratulacji to zapytała się mojego m. "cieszysz się? " hehe :-) no przecież oczywiste że się cieszy :-D

Hej Hej :)
Już jutro o 10.30 zobacze swoja fasolke i może już jej serduszko ;) i mam nadzieję że wszystko będzie OK ! :)
Co do pracy to ja pracuję na produkcji hehe oczywiscie odrazu wreczyłam zwolnienie 100% a co ! na produkcji jest rożnie raz jest spoko posiedzi się a niekiedy trzeba ostro podzwigać i nikogo to nie obchodzi czy ci źle czy niedobrze masz robić i koniec. Mojej takie starszej kolerzance zwierzyłam się ze jestem w ciąży co ona na to : no tak ale bedziesz pracowała ? przeciez w domu sie zanudzisz ! ja w twoim wieku do 7 miesiaca byłam w pracy ... hehe pomyslałam sobie : a teraz należy się jak psu zupa i koniec przecież to dla mojej Ani :)
Pozdrawiam Mamusie i Fasolki jutro się odezwe i napisze jak było u Gina
Buźka :*

Witam dziewczyny !:-) Trochę po nadrabiałam ,bo wczoraj mnie nie było i spisałyście się nie ma co.
agata i pogma bardzo mi przykro ,że to Was spotkało:-(
Co do witamin to też jem kwas foliowy i feminatal,oprócz tego 2x2 luteina.Jutro jadę na badania a za tydzień do kontroli.
Pozdrawiam !

reklama
Witam dziewczyny !:-) Trochę po nadrabiałam ,bo wczoraj mnie nie było i spisałyście się nie ma co.
agata i pogma bardzo mi przykro ,że to Was spotkało:-(
Co do witamin to też jem kwas foliowy i feminatal,oprócz tego 2x2 luteina.Jutro jadę na badania a za tydzień do kontroli.
Pozdrawiam !

a feminatal ma przecież już kwas foliowy to po co dodatkowo kwas foliowy? a feminatal800 to w ogóle ma jakby podwójna dawkę foliku...

Do góry