reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Dziewczyny mam pytanko: czy ktoras z was miala jakies krwawienie?ja bylam teraz w szpitalu przez dwa dni na obserwacji bo mialam krwotok w srodku nocy...dzis mnie wypuscili ale nadal mam male plamienia od czasu do czasu... jakos niemoge zaufac tym lekarza w 100% wiec wole sie jeszcze ze wszystkimi konsultowac... bardzo sie martwie o dzidzie....puls ma dobry i rusza sie normalnie ale nie robili mi zadnego usg wiec wusmie juz niewiem....bardzo prosze o pomoc....z gory dziekuje...
Po czyms takim Cie tak szybko wypuscili???????????? SZOK!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja jak mialam plamienia- to najpier lezałam 2 razy po 5 dni a jak później mialam krwawienia to leżałam w szpitalu 12 dni. Takie w Pl maja procedury a i zawsze była jakas przyczyna tego wszystkiego!!!!!!!! Dziwie sie ze tak cie potraktowali, bo napewno cos było przyczyna krwawienia!!!!!! I oni to powinni zbadac przez usg!!!

Mistres- jest mi bardzo przykro , że przytrafiło ci się cos takiego. Biedny maluszek. Trzymam kciuki zeby ta ciąża doczekała sie u Ciebie prawidłowego terminu- zasługujesz na to!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
madziulka chyba żadna z nas za wiele tu nie pomoże napewno musisz patrzec na kolor tej krwi bo świeża czerwona nie wrózy dobrze a czym ciemniejsza tzn że wylatuje stara po tym krwotoku i musi sie do końca oczyscić ale jak maluszek sie rusza i ma dobre tetno to powinno być wszysto ok

Migota gratuluję zaręczyn :) A ślub może połączcie z chrzcinami :)

Scarlet nie denerwuj się, on przeciez robi to dla Was :* A wkrótce urlop i potem święta - tyle wolnego razem - pięknie :D

Pastelko a jak ćwiczenia mówienia idą Wiktorkowi??

Madziulka to idź do innego lekarza, krwawienia czy plamienia to nigdy nie jest dobry znak.. po prostu nie powinno ich być..

Milusia a Ty czegoś się nażarła, że masz takiego pałera?? Hahahahaha ;)

A ja byłam na rybce u mamy i potem wyruszyłyśmy na małe zakupki, bo już 18sta była, a w naszej "metropolii" wszystko prócz marketów do 18 czynne.. Na szczęście jeszcze Pepco do 19ej i zakupiłyśmy kilka ciuszków, mama była bardzo zadowolona, że mogła doradzić i zapłacić ;) Musiałam kupić też nowy koc-narzutę na kanapę w salonie, która jest nowym nabytkiem i nie chcemy, by Fredzik ją zniszczył :/ Ze starego kocyka pozostały już tylko strzępy, tak się nudziło naszemu małemu diablikowi ech.. Ja już nie mam siły się na niego gniewać i krzyczeć.. Coraz bardziej skłaniamy się ku kastracji, żeby trochę spokorniał i przestał "dymać" nam poduszki i nogi, bo powoli zaczyna.. Przeczytałam, że najlepiej wykastrować szczeniaka w wieku 7-11 mies. więc musimy jeszcze poczekać, bo Fredzio 4 X skończy dopiero pół roku.. Mój mężuś ma wielkie obawy, czy nie robi się tym krzywdy psu, a ja mu tłumaczę, że pies nie ma takiej świadomości, że kieruje nim instynkt, a tym z kolei hormony i to tylko dla jego dobra.. Lepsza kastracja niż niemożność wybzykania się ;)

Acha no i wklejam już na wyprawkę moje ostatnie zdobycze :D

Madziulka a nie masz mozliwosci zrobic gdzies usg?tak dla pewnosci?trzymam kciuki za pozytywne zakonczenie;)
Mistres wspołczuje ogromnie,to musiało byc okropne przezycie,oby teraz wszystko było do samego konca w porzadku.
Malina kastracja moze nie wiele dac,poza tym o ile mi wiadomo to pies powinien byc całkowicie dojrzały płciowo czyli nie wczesniej niz po roku,on teraz dojrzewa i musi sie wyzyc takze dajcie mu troche czasu i moze samo sie uspokoi;)

Ostatnia edycja:
Malinka- wypiłam w sumie szklaneczkę pepsi- może to to?:):-):-):-)
co do psiaka to to dobry pomysł- będziecie miec spokój z pieskiem. My nasze suczki tez zoperowałysmy i nie mamy juz problemów z watahami bezpańskich wiejskich psów!!:tak::tak: Niby nasze psiaki zmieniły sie trochę- tak jakby spokorniały...ale ten Husky to jak byl tak jest wariat- dzisiaj znowu uciekła!!!!!!!!! ah brak mi juz do niej słów!! Dodam ze moje sunie miały po 5 i 4 latka i po jednej ciąży za sobą.

Hahahaha a ja właśnie pozwalam sobie na pół kubka pepsiaka ;) zjadłabym coś jeszcze, ale potem zgaga nie da mi spać w nocy :/
Generalnie widzę większą potrzebę jedzenia, kiedyś śniadań nie jadałam, a teraz tylko oczy otworze i już czuję lekkie ssanie ;)
eMek wrócił półtorej godziny temu z pracy i już kima na kanapie obok mnie ech.. przejrzał tylko oferty, jakie mu wyszukałam i jutro będę wysyłać cv.. Jak dotąd wyslaliśmy z 10 i cisza.. Ciekawe ile trzeba wysłać, żeby ktoś się odezwał ;)

No widzisz Olka, a ja wyczytałam, że właśnie nie musi być dojrzały, że najlepiej pomiędzy 7 a 11 mies. Spytam weta, który ma robić zabieg..

Ps. No i co?? I szamam czekoladę tiki taki :p Zgago litości.................

Ostatnia edycja:
widze że nawet zachcianeczki mamy równe bo ja też przy pepsi siedze
malina na zgage napij sie mleka powinno pomóc a jak nie to zajadaj sie migdałąmi ale w skorópkach

Tulip- witaj- używaj te kosmetyki których Ci wygodniej używać:) nic na siłę:) Najważniejsze żeby skóra była elastyczna i nawilżona. Wtedy nic konkretnie na rozstępy nie będzie Ci potrzebne...chyba że zaczęły Ci sie pokazywać- bo to już inna sprawa:)[/QUOTE]
ja używałam cholernie drogich kremów a rozstępy miałam wszędze a brzuch i piersi smarowałam perfectom z seri dla mam i tam niemam rozsrępów polecam ten krem... teraz yzywam jakiegoś olejku super pachnie -jakiś na starej recepturze jeszcze średniowiecze pamiętającej-na jarmaRKLU SREDNIOWIECZNYM UŻYWAM -I JEST SUPER JAK W ZESZŁEJ CIĄZY MIAŁAM MNUSTWO ROZSTĘPÓW TO TERAZ MI JEDEN stary sie znowu odnowił i nic więcej

hej dziewczyny, ja własnie do domu wrociłam, wczesniej byłam u mojego "byłego" chlopaka na tym obiadku:) który swoją drogą był przepyszny, nawet deser był ale z cukierni.
napisałam "byłego" bo od dzis nie jest już moim chlopakiem tylko moim narzeczonym. jestem chyba najszczesliwsza w zyciu sie tego nie spodziewałam po nim,
jeszcze dwa tygodnie temu zyłam normalnie jak by mi ktos powiedzial ze bede miała dziecko i do tego wyjde za maz to bym wysmiała a teraz wszystko jest inaczej, lepiej.
Migotko Maga wielkie gratulacje
ale szczęscia naraz super ciesze sie z trojego szczęścia
amoge zapytać ile ma lat narzeczony tak z ciekawości-mój m jest starszu o 3 dni
az sie rozmażyłam i poszłam pooglądać mój pierścionek post zareczynowy bo na zaręczyny dostałam papierowy-to był pełen spontan w parku a potem kupił mi pierścionek -oba mam :)
no własnie wczesniej lepiej bo brzuszek bedzie mniejszy:)
wlasnie sie dowiedziałam ze bedziemy miec mieszanko o 1 grudnia, moze byc lepiej? czy juz nic lepszego mnie nie spotka?:)
Gdatuluje szczęsciajeszcze raz -ech fajnie mieszkanoko dzidzi meżuś super a daleko będzecie mieli do teściów lub rodziców czasem to uciązliwe ale czasem moze sie przydać ktoś pomocny blisko...
Dziewczyny mam pytanko: czy ktoras z was miala jakies krwawienie?ja bylam teraz w szpitalu przez dwa dni na obserwacji bo mialam krwotok w srodku nocy...dzis mnie wypuscili ale nadal mam male plamienia od czasu do czasu... jakos niemoge zaufac tym lekarza w 100% wiec wole sie jeszcze ze wszystkimi konsultowac... bardzo sie martwie o dzidzie....puls ma dobry i rusza sie normalnie ale nie robili mi zadnego usg wiec wusmie juz niewiem....bardzo prosze o pomoc....z gory dziekuje...
zrobiła bym usg prywatnie ale podstawa to pozytywne myślenie!
moze krwawienie nie było z macicy tylko z pochwy sie nadrzerkazrobiła albo cos i zakrwawiła wtedy usg nie było potrzebne ,a co ci powiedzieli dokładego cos czy ze masz iśc do domu??
nie przemęczaj sie odpoczywaj nie stresuj zadzwoń do lekaża prowadzącego i sug sobie załatw

M poszedł do pracy a ja już sie martwie o niego....

Po pepsi mleko- łeeeee:):) Ja tam jakoś na zgage nie narzekam:) Malinka- powiem Ci jedno, ze to co napisałaś to jak jakiś lustrzany obraz- ja sobie siedze na kompie a moj M drzemie obok na kanapie:) A po pepsi to uważaj zebys nagle nie zaczęła z odkurzaczem po mieszkaniu gonić:)hahhahahhh

Ostatnia edycja:
reklama
milutek nie zdarzyło ci sie wczesniej jakis dziwnych mieszanin pić jak dla mnie mleko po pepsi to pikuś
a pytałam o wysyłke kota do Ciebie ponad400zl poczta by wyszło

Do góry