reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Mistres mi sie tez podoba ale M jest na nie ;)
Milut i Cornelka ja tez dwa miechy na L4 i tez wisze na tv ewentualnie w kompie i gram np w sudoku albo w Zombi.W Farme na facebooku gra namietnie moj M,ma tez tam akwarium,pieska i inne takie ale nie wiem jak te gry sie zwą ;)
Własnie skonczyłam moja ciazowa kumpele robic na bostwo i teraz robie obiadek,rybke,fryteczki i kapuche kiszona.

reklama
Ja z obiadem poszłam dziś na łatwiznę: makaron z serem:-D:-D,ale z zasmarkanym i marudnym chorym pięciolatkiem ciężko wytrzymać w domu,a co dopiero obiad ugotować:baffled:

koncia,może kup w aptece taką maseczkę ,jaką zakładają lekarze przed operacją,załóż małżowi na buziaka i niech wraca do Was.
Płaszczyk boski!!!!

Fusia,wysoko ceni się ta połóżna.No, ale to duża odpowiedzialność przyjąć poród.
Zmykam do córci.Będę dopiero w poniedziałek,pozdrawiam i życzę WAm miłego,cudownego weekendu:tak:

Fusia, to rzeczywiście sporo pieniędzy, a ja i tak musiałabym poszukać w wlkp. Chyba sobie podaruję:-)
Rozmiar płaszczyka 0/6 M, to będzie 62? Bo ja się nie znam na tych dziecięcych rozmiarówkach.
Mistres, my planujemy dać na imię dziewczynce Liliana i chcę do niej wołać Lili :-p
A zaczęło się od tego, że M nie podobał się mój typ Wiktoria i wymyślił Iliana, to poszliśmy na kompromis i będzie Liliana ;-)

aneta
, myśleliśmy o takiej maseczce, ale podobno po 20min zarazki i tak się przedostają. Nie wiem czy to prawda, ale M uznał, że lepiej nie ryzykować.

właśnie dzisiaj przerabiałam z mama temat imion i właśnie padło liliana do chłopca juz praktycznie zdecydowane że bedzie Igor ale dziewczynka hmmm cięższy temat chyba zostaniemy przy Amelce

:nerd:Ojj trochę mam zaległości fiuf fiu..

Ewi nie mam pojęcia jakby brzmiało takie powitanie ;-) Gwara kociewska to normalny polski język, tylko tyle, że jakieś ma naleciałości "wiejskie" typu "jo" :-D

Migotka u mnie na szkołę można zacząć chodzić od 26ego tygodnia, więc ja niedługo będę dzwonić i się zapisywać :tak: Uważam, że nie ma co czekać do samego końca, bo potem ciężko się będzie nam ruszać :sorry2: A no zależy ile trwa szkoła, bo nasza 8tyg. - jedno spotkanie w tygodniu.

Milusia idźcie z małżem koniecznie do szkoły rodzenia, bo to nie tylko o porodzie, oddychaniu itd., ale o pielęgnacji maluszka, wycieczka na porodówkę, żeby poznać miejsce i chyba to jest dla przyszłego taty fajna sprawa.. No i poznacie inne pary z Waszej okolicy, które będą rodzić w tym terminie, zawsze jakieś wsparcie.. ja uważam, że warto, nawet przy cc :happy2:

Scarlet, Futro, Milut - pokażcie swoje zdobycze !!

A ja wczoraj nie dałam rady już zrobić fotek, bo wpadła psiapsióła i robiłyśmy obiadek - spaghetti napoli - byłam na spacerku z Fredem no i wrócił eM znowu po 20ej :rolleyes2:
Dzisiaj właściwie zamiast pracy, to podróżuję od pokoju do pokoju i urządzam se pogaduchy ze wszystkimi ;) Jeszcze z godzinkę i zmykam do mamuni na rybkę, potem mamy wybrac się na spacer do lasu :)
Straszny sen miałam dzisiaj szok! Było już po porodzie, dostałam łóżko w wielkim holu, gdzie były dziesiątki łóżek poukładane jakby w koło, obok każdego stało łóżeczko z maluchem.. Strasznie bolał mnie brzuch, plecy i głowa, czułam się okropnie.. Bardzo chciałam pójść pod prysznic, ale nie wiedziałam gdzie łazienka i nie miałam z kim zostawić dziecka, bo byłam tam sama z setką nieznanych ludzi masakra.. Co doszłam do łazienki, to leciałam sprawdzić czy z dzieckim ok.. Męczący taki sen uff..
A od rana boli mnie brzunio :/ Wzięłam już nospę, pierwszą w ciąży i może trochę pomogło, ale chyba dzidziak potrzebuje miejsca i się po prostu rozpychac ;)
Spytałam naszej zakładowej pielęgniarki o ceny badań prywatnie, wklejam poniżej, może komuś się przyda :)
-morfologia-6,00
-mocz-5,00
-Różyczka IgM i IgG po 30,00
-Toxo IgM , IgG po 20,00
-Cytomegalia IgM i IgG po 27,00
-TSH-17,00
-GR.krwi-20,00
Pobranie krwi-2,00

Ja, jako że to mój pierwszy poród za nic nie zdecydowałabym się rodzic poza szpitalem. Jakos tak wolę żeby cały ten ich sprzęt był pod ręką.

Milutko koniecznie wrzuc fotki z zakupowego szaleństwa.
ja miałam pierwszy wszpitalu z mega wrednym lekazem -i super zachwalana położną -wredna baba i za nic tam nie będe rodzic boje sie szpitala poganiana naciecia przed parciem zeby było szybciej darcia sie ze powiesz auc mój poród to był koszmar i albo w domu albo w prywatnej klinice defakto ich sprzęt potrzebny jest bardzo żadko a poroby w domu są zwykle łatwiejsze bo bez stresu u na spokojnie w rytm natury....
niestety niemam tyle kasy

Fusia Wolni Farmerzy po tym jak znalazłam Farmerama przestali dla mnie istnieć;)
prosze o linka do gry

Fusia, to rzeczywiście sporo pieniędzy, a ja i tak musiałabym poszukać w wlkp. Chyba sobie podaruję:-)
Rozmiar płaszczyka 0/6 M, to będzie 62? Bo ja się nie znam na tych dziecięcych rozmiarówkach.
.

śliczny ten płaczczyk ale lepsze kombinezony dla takich maleństw-moim skromnym zdaniem
niewiem jak uwas sprawdź spis połoznych na
http://www.dobrzeurodzeni.pl/index2.php?id=polozne.htm
moze u was inne ceny
ech niewiem czyweszła ale była ustawa przygotowywana ze miał być poród domowy refundowany z NFZ
i wogóle mieli iśc na natuiralnośc porodów ale był by koniec refundowania ZZO-mnie sie strasznie ustawa podobała tylko niewiem czy weszła!

malinaa -te zeny to za oba IgM i IgG bo cos tanio u mnie były cos koło35 za każde czyli przy obu było już70zł-a ja wszystko prywatnie robiłam :)

Ostatnia edycja:
chyba umre z przejedzenia:(

drogi ten porod domowy ja tez jednak wole w szpitalu i nie tylko ze wzgledu na koszty:)

Liliana podoba mi sie ale moj Tz to by mnie od razu wysmial wojna bedzie chyba jesli chodzi o imie dla dziecka:|

Fusia, Nie widzę, żadnej położnej z Poznania, ale już wiem, że na poród w domu nie stać mnie ani finansowo, ani psychicznie :-D
Kombinezon już mam i też jest różowy :-D a co jak się okaże, że to chłopczyk? haha płaszczyk to na cieplejsze dni i do samochodu :happy2:

reklama
Ja przejedzona pierogami wpadłam troche was podczytać.
U nas też pewnie będzie wojna z imieniem. Dla dziewczynki mamy wybrane Martynka i obojgu nam się ono podoba ale dla chłopaka nie mam pojęcia. Oj czuję ,że będą spory o to. Jeszcze nie wiemy co będzie ale już nie mogę się doczekać momentu kiedy się dowiemy.

Milutek ja bym miała chęć do pracy wrócić ale z racji mojego zawodu nie mam takiej możliwości. U mnie w pracy jest taka zasada,że ciężarne idą od początku na zwolnienie. I nikogao nie obchodzi czy się dobrze czujesz czy nie. Nie możesz w tym stanie pracować i tyle.

Koncia płaszcyk boski. Już nie mogę doczekać sie zakupów dla manleństwa. A uwierzycie mi ,że ja jeszcze nic nie kupiłam. Ale jak patrze na wasze zakupy to coś czuję ,że już niedługo wybiorę się na jakieś zakupki. Tylko muszę poznać płeć fasolki.

Do góry