Ojj trochę mam zaległości fiuf fiu..
Ewi nie mam pojęcia jakby brzmiało takie powitanie ;-) Gwara kociewska to normalny polski język, tylko tyle, że jakieś ma naleciałości "wiejskie" typu "jo"
Migotka u mnie na szkołę można zacząć chodzić od 26ego tygodnia, więc ja niedługo będę dzwonić i się zapisywać
Uważam, że nie ma co czekać do samego końca, bo potem ciężko się będzie nam ruszać
A no zależy ile trwa szkoła, bo nasza 8tyg. - jedno spotkanie w tygodniu.
Milusia idźcie z małżem koniecznie do szkoły rodzenia, bo to nie tylko o porodzie, oddychaniu itd., ale o pielęgnacji maluszka, wycieczka na porodówkę, żeby poznać miejsce i chyba to jest dla przyszłego taty fajna sprawa.. No i poznacie inne pary z Waszej okolicy, które będą rodzić w tym terminie, zawsze jakieś wsparcie.. ja uważam, że warto, nawet przy cc
Scarlet,
Futro,
Milut - pokażcie swoje zdobycze !!
A ja wczoraj nie dałam rady już zrobić fotek, bo wpadła psiapsióła i robiłyśmy obiadek - spaghetti napoli - byłam na spacerku z Fredem no i wrócił eM znowu po 20ej
Dzisiaj właściwie zamiast pracy, to podróżuję od pokoju do pokoju i urządzam se pogaduchy ze wszystkimi
Jeszcze z godzinkę i zmykam do mamuni na rybkę, potem mamy wybrac się na spacer do lasu
Straszny sen miałam dzisiaj szok! Było już po porodzie, dostałam łóżko w wielkim holu, gdzie były dziesiątki łóżek poukładane jakby w koło, obok każdego stało łóżeczko z maluchem.. Strasznie bolał mnie brzuch, plecy i głowa, czułam się okropnie.. Bardzo chciałam pójść pod prysznic, ale nie wiedziałam gdzie łazienka i nie miałam z kim zostawić dziecka, bo byłam tam sama z setką nieznanych ludzi masakra.. Co doszłam do łazienki, to leciałam sprawdzić czy z dzieckim ok.. Męczący taki sen uff..
A od rana boli mnie brzunio :/ Wzięłam już nospę, pierwszą w ciąży i może trochę pomogło, ale chyba dzidziak potrzebuje miejsca i się po prostu rozpychac
Spytałam naszej zakładowej pielęgniarki o ceny badań prywatnie, wklejam poniżej, może komuś się przyda
-morfologia-6,00
-mocz-5,00
-Różyczka IgM i IgG po 30,00
-Toxo IgM , IgG po 20,00
-Cytomegalia IgM i IgG po 27,00
-TSH-17,00
-GR.krwi-20,00
Pobranie krwi-2,00