reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witajcie po dłuuuugiej nieobecności:zawstydzona/y:.
Ja jak zwykle zabiegana ;-);-), teraz planuję jak spędzimy urlop M i robię rezerwacja i sprawdzam atrakcje dla młodych w Świętokrzyskiem.
Katjusza, kurcze, sama bym już chciała urodzić;-):tak:, jeszcze tylko kilka dni i rozwiązanie:-), oby wszystko sprawnie poszło:tak:.
Iza, ja równo miesiąc po Tobie mam termin z Rafałkiem:tak:.
Futrzaczku, Tobie też niewiele zostało;-):tak:.

reklama
dziękuję dziewczęta, siedzę już jak na szpilkach, jeszcze do tego dopiero jutro do południa się dowiem, czy mam się zjawić na oddziale w piątek rano czy już jutro wieczorem a na dodatek dziś w nocy dostałem 5 mega bolesnych skurczy i już normalnie listę do szpitala sprawdzałam ale szósty nie nadszedł.. teraz cisza, spina mnie ale nieboleśnie więc siedzę i czekam. Umyłam podłogi, ugotowałam obiad, włączyłam pranie i czekam jak na skazanie :baffled:;-)

Dzien dobry,

Marta
my sie jeszcze troche poturlamy,ja juz nie moge sie doczekac jak to moje drugie dziecie bedzie wygladalo i kiedy zawita na tym swiecie. Ale z drugiej strony to juz moja ostatnia ciaza wiec chce sie troche brzuszkiem nacieszyc. A jak sie czujesz? Daje Ci Twoja gromadka odpoczac? U mnie tez bedzie chlopczyk:tak:

Katjusza my tez trzymamy kciuki,ciekawa jestem jakie beda Twoje odczucia po drugiej cesarce

Dziewczyny trzymam kcciuki i zdrówka dla Was i maluszków.

Ostatnio kilka razy przydarzyło się, że w piaskownicy przed blokiem widziałam kilka kup kocich... Palc jest ogrodzony, no ale koty przeskakują przez płot. Dziś jeden chlopiec wszedł nóżką w kupę, a dziewczynka złapała rączką. To jest obrzydliwe:wściekła/y::wściekła/y: nie chcę by WIktorkowi się coś takiego przydażyło, ale nie wiem czy powinnam mu zabraniać zabawy w piasku, bo on to lubi, pierwsze co to zawsze do piaskownicy biegnie... Macie podobne sytuacje? Bo ja nie wiem co powinnam zrobić..

Barbra my też na razie siedzimy w domu,bo dzieci były chore (angina) i dopiero teraz wychodzę na prostą;-) Ważne,że nie musisz wstawać i szykować się do pracy:-) Szkoda tylko,że wakacje tak szybko mijają:sorry2: Ja za miesiąc wracam do pracy po 2-letniej przerwie-oj,będzie się działo:-p

Katka ja też rodziłam w piątek (i to jeszcze 13-stego),więc to na pewno i dla Ciebie będzie szczęśliwy i radosny dzień:-) Czego Ci życzę i trzymam &&&:-p Oczywiście czekam na pierwsze zdjęcia Wiktorka:-):-)

Marta też będziesz miała 4 synka? Tak jak moja siostra...;-)

Ancia wydaje mi się,że każda miejska piaskownica jest "odwiedzana" w nocy przez koty. To takie ich wielkie kuwety:sorry2: Ja pozwalam bawić się Ani w piaskownicy,ale pilnuję żeby nie dawała rączek do buzi. Nie zdarzyło mi się zobaczyć "kociej niespodzianki". Czasem noszę w woreczku wilgotny mały ręczniczek i po zabawie dokładnie wycieram Ani rączki.

A my nareszcie wyszliśmy z chorób. Obydwoje mieli anginę (skąd?-nie wiem). No i czekam z niecierpliwością na piątek : Katka+igrzyska=dobry humor:-D

Ostatnia edycja:
Ancia jedynym rozwiazaniem jest zakrycie piaskownicy,wystarczy pogadac ze wspolnota,u nas wszystkie piaskownice sa zakryte.
Marta,Futro,Iza dacie rade,to juz tuz,tuz ;))
Kat widze ze Wiktorkowi sie spieszy na ten swiat;) trzymam kciuki za szybka cesarke,duzo sił po i zdrowko malucha:)

ja tylko w padam wsprawie katki....

katjusza trzymaj sie babeczko badź dzielna dasz radę normalnie zyczyła bym ci tak szybkiego porodu jak ja ale ze masz cc to zycze ci żeby cię mniej bolało niż przy pierwszej.....

buziak kochana dla was....

reklama
dzięki dziewczęta za wsparcie, mam się stawić na oddziale już dziś wieczorem, cc jutro wcześnie rano, idę się dopakować, odezwę się po powrocie z jakąś fotką :-)

Do góry