reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Pinka- dziękuje Ci za ten post. Pocieszyłaś mnie w jakiś sposób ;-)
No cóż teraz muszę złożyć wniosek o separacje lub rozwód i o alimenta. Ponieważ ja nie wiem jak on sobie wyobraża ,że 100 Euro mi wystarczy na miesiąc dla 2 dzieci.

reklama
Marlena nie ma za co ;-) mam tu kilka koleżanek które zostały same bez męza z dziećmi i opowiadały ze na początku było ciężko ale z czasem doszły do siebie i teraz są bardzo szczęśliwe i u ciebie też tak będzie....a o alimety to masz racje niech gnojek płaci tym bardziej ze siedzi za granicą i go na to stać......

Pinka - no właśnie niech płaci ,bo on tu w Polsce ma rentę ,która idzie na rachunki,a wypłata w Niemczech ,którą ma to jakieś 4-5 tyś. Euro za miesiąc. A on mnie jeszcze okłamuje ,że dostał 1000 Euro za miesiąc jak dobrze wiem od jego szefowej ile miał wypłaty. On tam sobie kupuje telefony,laptopy. A my siedzimy w Polsce z dziećmi ,że prawie ledwo żyjemy od pierwszego do pierwszego. Jeszcze ostatnio mi się chwalił ,że kupił sobie rower ,żeby móc jeździć z koleżankami na rowerach i przy okazji poćwiczyć. A my już nie jesteśmy ważni. On jest najważniejszy :no:

co za koleś !!!!!!!!!!!! ja rozumiem zona mu się mogła znudzić tak ( mam nadzieje ze sie nie obrazisz) no ale dzieci???? jak mozna sie tak zachowywać do piernika ile on ma lat co???

znalazł sobie inną lalunię ze was zostawił??? czy nagle stwierdził ze nie dorósł do rodzicielstwa??

Pinka- nie nie obrażę się. Mój ma 34 lata.
Nie wiem czy ma inną ,bo nie chce się przyznać. Może nie dorósł.Ale tak szczerze gów** mnie on już obchodzi. Dla mnie teraz ważne są tylko dzieci

Marlena- będzie dobrze z nim czy bez niego! Separacja w takim razie będzie na początek w sam raz, że się tak wyrażę. Masz rację nie dorósł do roli ojca...Nie wie co traci. Trzymam kciuk za Waszaą trójkę!
Spring- my co chwila zapalenie spojówek! Masakra, antybiotyk idzi w ruch. Nawet na słoneczko zbytnio wyjść nie można bo oczka czerwone. Biedny Jasiulek, najpierw dentysta i swędzące testy!!! Buuu miał rację, ze się zbulwersował:rofl2:. Następnym razem pójdzie sprawniej i ząbek "naprawiony" będzie:-).
Pinka- a włosy ścięte?

Jaśko od dłuższego czasu padł przy wieczornym karmieniu, szok normalnie!:-) Teraz sobie smacznie śpi, oby jak najdłużej.

Miłej nocki dziewczyny!

marlena facetom czasem odbija i po prostu olej go skoro nie potrafi Was docenić to nie jest Was wart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A co do alimentów to powiem Ci tak że minimum 350 zł dostanie na jedno dziecko ( tak bynejmniej zazwyczaj jest jest). A i wnosząc o rozwód ( tak chyba lepiej skoro nie macie się już pogodzić znaczy się być razem... bo będzie jeden proces a nie separacja a potem znowu rozwór) zaznacz żeby był z winy męża, może teraz nie ale kiedyś Ci się jeszcze to może przydać :)

ty nie zazdrość tylko bierz sie za nastepne a nóż będą teraz 2 chłopaki hihi
Oj nie, nie, nie! My na razie stopujemy. Co za dużo to nie zdrowo ;-)

Spring faktycznie masz dużo atrakcji. Dzielna jesteś! Ja maseczek na twarz już nie robię ;-)
Pinka czerwona czerń WOW!
Pinka, spring
Dziękuję bardzo za miłe słowa odnośnie bloga :-D
katjusza a jak ja się zryczałam! Jak zaczęłam, tak nie mogłam skończyć.
marlena strasznie mi przykro, że się Twój mąż jak kawał drania zachował...
A o alimenty wystąp koniecznie!

My dziś po szczepieniu na odrę, świnkę i różyczkę. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych ubocznych atrakcji.
Ja po wizycie u dentysty. Portfel wyczyściłam i jeszcze bolało :/

Marlenko - ja też jestem zdania, że lepiej mieć sprawę postawioną jasno - albo wóz albo przewóz, albo jest mężem i ojcem albo droga wolna, od obowiązku łożenia na dzieci się nie wymiga ale Tobie niech da już święty spokój, będziesz mogła budować sobie rzeczywistość na nowo a wiele jeszcze przecież przed Tobą! Powodzenia.

reklama
Do góry