reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Melduję się obkupiona i zadowolona :) Wizyta w galerii w godzinach pracy, w środku tygodnia, kiedy jest mało ludzi to był dobry pomysł. Oderwałam umysł, odpoczęłam. I bardzo stęskniłam się za dziećmi!
Musze sobie częściej fundować takie resetowanie umysłu

malinaa moje córeczki śpią dwa razy w ciągu dnia 10-11 i 14-15:30 (najczęściej jest to spacer). Staram się, żeby nie spały dłużej niż do 15:30 dzięki temu podają o 19:30. Budzą się raz w nocy na jedzenie.

katjusza to my rodziłyśmy tego samego dnia, nasze dzieci tłusto-czwartkowe są :)
Masz jakieś przeczycie czy to druga córeczka czy tym razem synek?

wredniak moje córeczki też jeszcze nie chodzą, mało tego słabo jeszcze poruszają się wzdłuż mebli.
Spokojnie na chodzenie jeszcze przyjdzie pora :)
A co do szorstkiej skóry to gdzieś ostatnio o różnicy pomiędzy natłuszczaniem (oliwka, Oilatum dodawane do wanienki) a nawilżaniem (krem, mleczko) i jeżeli dziecko ma przesuszoną skórę to dobrze się stosować obie metody na suchą skórę.

reklama
Futro,Pati na sanki to my tylko w weekend mozemy isc bo w tygodniu to pracujemy przynajmniej do 18:/
Katka biedaczyska moje,tak chorowac:(oby szybko przeszło:)
Malina ponoc dzieci przestaja rano tak wczesnie wstawac jak pojda do szkoły;)wiec jeszcze troche;)moja zawsze budzi sie ok 7,dla mnie to tez za wczesnie:(
Oleniolek co to za praca ze mozesz w trakcie isc na zakupy?zazdroszcze;)
Wredniak tak jak dziewczyny pisza -na chodzenie przyjdzie czas;)a te łokcie to niestety ale czesto pierwszy sygnal skazy białkowej,u nas tak sie zaczeło:(

ja zjadłam 5 paczkow ale rozłozone na trzy dni były;)bo w pracy w czwartek nie było jednej kumpeli to przyniosła w srode a druga nie przyniosła nic w czwartek to odbiła nam dzis;)ale co tam,normalnie własciwie wcale nie jem paczkow wiec raz do roku moge;)
miłego weekednu laseczki:)ja jutro do pracy wiec mam poł weekendu;)i mam nadzieje na ładna niedziele co by ja dobrze wykorzystac;)

To moja przy meblach śmiga jak szalona.

Ola nawet nie mów, że może to być skaza białkowa :-( nigdy nie miała problemów ze skórą. ech.
tak sobie pomyslałam, że to może pokarmowe i wpadłam na trop, że ostatnio zaczęłam jej robić jajecznice z całego jajka, może białko ją tak uczuliło?

Wredniaczku moja tez nigdy nie miała problemow skornych i raptem w listopadzie ja wysypało i nie przechodziło,to był czas kiedy jadła duzo nabiału np jogurty a ponoc czesto tak sie zaczyna własnie przy zwiekszaniu ekspozycji na nabiał,oby u Was to było cos innego,jesli to jajo to po ok 2tyg odstawienia powinno przejsc.

Ola dziękuje, myślałam zawsze, że jak od początku nie ma dziecko skazy to już mieć nie będzie. No narazie smaruje oilatum, zobaczymy co z tego wyjdzie. No i zacznę robić jajecznice z samego żółtka.
I teraz Twoja Gosia nie je jogurtow w ogole?

Olka to nas pocieszyłaś ;) Nie pozostaje nic jak przeczekać :p Dzisiaj znowu pobudka o 5, ale mężu wstał a mi dał pospać dłużej, teraz on odsypia ;)

Ola dziękuje, myślałam zawsze, że jak od początku nie ma dziecko skazy to już mieć nie będzie. No narazie smaruje oilatum, zobaczymy co z tego wyjdzie. No i zacznę robić jajecznice z samego żółtka.
I teraz Twoja Gosia nie je jogurtow w ogole?
no niestety nie je ani jogurtow ani innych rzeczy zawierajacych mleko czy cokolwiek z mleka ,no i musiałysmy przejsc na bebilon pepti

Malina hihi,mnie tak moja szefowa pociesza;)ponoc ja tez zawsze wstawałam jako pierwsza w domu ale jak pamietam lata szkolne to coraz dłuzej chciałam spac i tak mi zostało do dzis;)

Witam matka- pracująca.
Co do suchej skóry (skaza lub inna przyczyna) to nawilżać skórę tzreba 3-4x dziennie np. emulsją emolium lub inną + emulsja do kąpiel. Bardzo dobrze sie sprawdza maść cholesterolowa (robiona w aptece na receptę).

Ostatnia edycja:
Och muszę się uderzyć w pierś, bo ostatnio strasznie narzekałam na moje maleństwo, a on nam dzisiaj zrobił cudowną niespodziankę, nie dość, że nie obudził się babci w nocy ani razu, to nam po imprezce dał pospać do 7, szurał sobie i w końcu dopiero o 7:30 poszłam do niego z butlą, bo się za nim stęskniłam, a nie dlatego, że już wołał :D Tym samym spał nieprzerwanie ponad 11h, oby to był dobry znak na kolejne noce :D
A imprezka przebierana suuuuuuuuuper, wytańcowaliśmy się, wybawiliśmy i jakoś nawet po 3,5h snu jestem "wyspana" :D Raz na miesiąc, czy dwa taki wypad to konieczność, a taaaaaaak relaksuje - polecam :D

reklama
katjusza to my rodziłyśmy tego samego dnia, nasze dzieci tłusto-czwartkowe są :)
Masz jakieś przeczycie czy to druga córeczka czy tym razem synek?

zupełnie żadnego :szok:

dopiero dziś do Was zaglądam bo wczoraj miałam Walentynki ;-) byłam z emkiem w kinie na Hugo :laugh2: a później na romaticznej kolacji w włośkiej przyjemnej knajpce i objadłam się jak mops :-)

Do góry