reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Oj z tą przeprowadzką to dopiero na wiosnę :-) dla mnie to szybko jak się dom buduje kilka lat ;-)
została nam hydraulika i wylewki i koniec, na wiosnę ruszamy z wykończeniówką, ale nie wszystkiego salon kuchnie jadalnie łazienkę i możemy się wprowadzać.

reklama
Wredniak to jesteśmy na tym samym etapie:-D. Kończymy ocieplanie w tym momencie. Zaczęliśmy w październiku zeszłego roku (metoda gospodarcza, na szczęście to branża M). Nie jest źle z tym czasem, ale swoje to swoje i jak byśmy się wprowadzili jak najszybciej to by było miło:-). Mi też wystarczy by najważniejsze było zrobione, a reszta to z czasem.

Ja też tylko na chwilę. Wszystkim, które zbierają głosy kliknęłam i zagłosowałam :)
Wczoraj rano mama Marcina mnie załamała, podsunęła pomysł na czas moich i Marcina nadgodzin na początku listopada. W związku z tym, że na wsi u Marcina zaczynają się remonty (w zimie!?!?!), ja z pracy będę wychodzić ok. 18ej, a Marcin robi do 21ej to wymyśliła, że nie opłaca jej się wracać do domu ok. 19ej i zajeżdżać tam na 21wszą i zabierze Maję od 2-4 listopada na wieś. Przez trzy dni nie będę widzieć swojego dziecka!!! Koszmar jakiś :( Tak to jest nie mieć auta :( Jestem załamana.
Sorry, ze tylko o sobie. Jak tylko Maja zaśnie, co nastąpi za max 15min, bo już ledwo patrzy na oczy to walnę się do łóżka, żeby nie myśleć.
Trzymajcie się!

My już po wizycie u lekarza. Na szczęście u Ani nie ma duszności,ale inhalacje ma mieć utrzymane jeszcze przez tydzień. Ciekawe skąd ten dziwny oddech i kaszel? Może to nie z refluksu? Już sama się w tym gubię...:eek:
Jaś za to dostał dziś jakiegoś szału,jest niegrzeczny, nie słucha mnie,płacze o byle co. Zwariować można:baffled: Jak on się tak zachowuje to w powietrzu wisi choroba:confused:

Pabellka nie przejmuj się:-) I od początku damy radę! Już zagłosowałam, jutro też nie zapomnę:-p

barbra może nie będzie tak źle?

Dobry wieczór ...
My dziś po szczepieniu ... no i załamka ... Mała w ciągu 8tygodni przybrała zaledwie 300gram!!! Teraz waży 7,575kg.
Kurde, czasem ma humory z jedzeniem ale przeważnie ładnie zjada posiłki. Normalnie mi ręce opadły jak zobaczyłam tą wagę!
Malwi od jakiegoś czasu dostaje żelazo+cebion+wit.B+kwas foliowy żeby jej nieco hemoglobine dźwignąć ale i tak nie ma anemii.
Mam wprowadzić wiecej karmień mlekiem? A może mleko które pije ją nie syci? Przecież dodaję do niego ze 3łyżeczki kleiku czy kaszki.
Ehh! :-(

Ostatnia edycja:
witam po dlugiej pzewrwie ,ale moj Dominik odkad nauczyl sie sam siadac to poprostu jet jeszcze bardziej absorbujacy niz dotychczas....teraz weszlam do pokoju patrze a on spi na siedzaco ciezko opisac ale mam zdiecie to pokaze o co chodzi..nomalnie az sie boje sie zasypiac bo o takie rzeczy wyprawia;/
barbara nie martw sie jakos to bedzie dasz rade kochana
lokata a co lekarz mowi o takim przybieraniu ?

Dzień dobry ... jako pierwsza dziś ...
julia ... lekarz nic nie mówił, on z resztą zawsze mało mówi, a jak mówi to nic konkretnego, ehh. Nie wiem czemu ona tak mało przybiera na wadze. Podobno dzieci po 6m-cu życia powinny przybierać ok 400gram na miesiąc ... a u nas 300 na dwa miesiące :-(

No i dziś kończymy 7m-c. Będziemy siedziały w domku same, bo eMek na dyżurze a pogoda nie sprzyja żeby gdziekolwiek wychodzić.

reklama
Lokata -jezeli ciebie to pocieszy to moja wiki majac 7 miesiecy miała 7kg :tak: więc nie sie martw najważniejsze ze nie spada z wagi...widocznie ten typ tak ma..... mój młody pewnie niewiele wiecj waży od twojej jutro z resztą sprawdzę.....

Do góry