reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Ewe no widzisz nie wiedziałam bo nie używam nosidła ale tak mi się właśnie nasunęło :)
Malinaa trzymam kciuki za udany pierwszy dzień w pracy &&&&
Julia Biedny ten Twój Maluszek
unhappy.gif
taki nafaszerowany lekami :/ trzymam &&& żeby wreszcie leczenie przyniosło pozytywny skutek :*
Magdzior dzielna mamusia z ciebie :)

Patik mój mąż pożyczył ostatnio kilka książek z bajkami od znajomego a jedne mały dostał do babci , codziennie mu czytam przed snem uwielbiam to.Czytam , czytam a On sobie zasypia cudowna sprawa :) A przy okazji i ja sobie pamięć odświeżam bo uwielbiam baśnie Andersena , braci Grimm i tak dalej :)

U nas problemów z jedzeniem ciąg dalszy , na kolacje nie chciał mleka to zrobiłam kaszkę z bananem zjadł kilka łyżeczek i płacz.Poszłam odnieść słyszę płacz , wchodzę do pokoju a mały gryzie obudowę od smoczka i płacze , więc chyba znowu zęby dokuczają , Denitox , bajka i śpi
unhappy.gif
.Mam nadzieje że nie będzie się budził w nocy :/ Cholera jeszcze komuś się fajerwerków się komuś zachciało i walą od 15 minut jak się mały obudzi to mnie szlak trafi
realmad2.gif
. Dobra ja zmykam spać , Dobranoc dziewczyny :)

reklama
u nas ciężki dzień do samego wieczora - Zosieńka płakusiała już o wszystko, zasnąć nie umiała, musiałam znowu w wózku ją bujać:( mam nadzieję, że się nie wybudzi jak będę ją przenosić...
Hanka tez tradycyjnie zasnąć nie umiała, a że nauczyła się sama wychodzić z turystycznego łóżeczka, do tego otworzy już drzwi to próbuje uciekać z pokoju...z poważną miną tłumaczę jej po raz kolejny że sama nie może wychodzić z łóżeczka, bo może spaść i zrobić sobie krzywdę a ona na to " mamooo, ale ja muszęęęę! pytam ale dlaczego? a ona bo "nie chcę spać" no i znowu mnie zatkało - przecież to takie proste i oczywiste a matka głupie pytania zadaje;-)

malinkaa łączę się w bólu:((
patris fajnie, ze Kacperek przy bajce zasypia, u nas zawsze była pełna aktywność przy czytaniu...teraz w sumie nawet nie próbowałam Zosi do snu czytać - bajek słucha w ciągu dnia, ale może to jest sposób i łatwiej jej będzie usnąć;-) jutro spróbuję:tak:
julia och nacierpi się biedny Dominik:(((

julia bidusiu :* Przytulam mocno i trzymam kciuki, żeby te leki były tymi właściwymi i żeby zadziałały szybko
alamiqa przykro mi że podejrzenia się potwierdziły, ale dobrze że wyjaśniło się co było źle i że zaczęła się nowa kuracja, masz rację: podziękuj rehabilitantce... Porażka :/
malina szukaj optymizmu, szukaj :)

Wszystkim wracającym do pracy w poniedziałek życzę miłego weekendu :)

U nas noc spokojna, młoda zasnęła o 19ej, była już mega padnięta. Myślałam, ze w związku z tym obudzi się ok. 4ej ale spala twardo i dopiero o 5:30 wstała. Przewinięta i nakarmiona zasnęła, Marcin zbiera się do pracy, pranie się pierze a ja kładę się z powrotem spać, jeszcze chociaż na pół godziny...
Maja z okazji 6tki dostanie dziś słoik ze szpinakiem zamiast tortu ;)

dzień dobry!
u nas póki co humor Zosi dopisuje od rana, mam nadzieję że wczorajsza maruda nie wróci, ale zęby nadal nie wyszły więc wszystko się może zdarzyć...no i w szoku jestem bo cyc starczył na całą noc, wstała dopiero o 7.30, zjadła i pospała jeszcze do 9:-)

trochę posprzątałam, pranie w pralce, mięsko się rozmraża więc się zastanawiam co z tego zrobić:tak:

barbra masala Buziaki na pół roczku dla Majeczki i Amelki:-)
barbra to Ci Maja zrobiła taką samą niespodziankę co i mnie Zosia:) moja niunia zamiast tortu dostanie mięcho do zupki:-D

miłego weekendowania:-)

Hej!
Barbra, Masala wszystkiego dobrego dla Waszych półrocznych Córeczek.
Moja Niunia powoli oswaja sie na nowo z domkiem. Dziś w nocy budziła się co trzy godziny, jadła i gadała przez dobre trzydzieści minut. Gdzie te czasy, gdy przesypiała całe noce...
Lecę ogarnąć trochę mieszkanie, bo zaraz wizyta Teściowej.
Trzymam kciuki za wszystkie chore Marcjaniątka&&&
Milego dnia!

witam tak na szybko bo zjemy i uciekamy do miasta obiecałam Nikicie bieliznę uwaga SEXI:-D:-D:-D:-D ( dziecięca) za to ze pieknie chodzi do przedszkola i uczy się w tępie ekspresowym nowych słówek po angielsku:tak:

ja dzis mam szybki obiad o ile mozna to nazwac obiadem zarobiłam sałatkę warzyną do tego pieczona kiełbaska i koniec:-D:-D:-D no to poszalałam dziś:-)

Krówkabordo- jak byc co to pisz na pw cos ci tam podeśle jeszcze:tak: i moze sie zabierzesz za foty w końcu:-p
Patik- u nas tez młody w meczarniach zeby płodzi ale w tym tygodniu powinna przebic sie 2-ga jedyneczka :tak: siły dla was i buziak Dla Hanusi od Erica:-D:-D
barbra- dobry i szpinak ha ha ha ładnie go tak uklep w tej miesce moze babeczkę zrobisz z niego co????:-D:-D
alamiqa trzymam za was kciuki bedzie wszystko dobrze duzo sily i wiary wam zyczę....
Spring- ty ciekawizno jedna ha ha ha a ja nic nie powiem:-D:-D tralalalala
Ewe- mój małżo teraz bedzie tatusiował 3 dni on 3 dnia ja i 1 dzień razem:-p

Wszystkim Solenizantom Sto Lat duzo usmiechu i radości:tak:

spadam miłego weekendu:-D

Hejka no i niestety mi się mały budził co chwilę w nocy ale pospaliśmy w sumie do 8:30 więc jest git :).A teraz siedzi mi na kolanach i pomaga pisać a2zcc o proszę wita się z ciociami z BB
p.gif
zssssssssssssssssssss , a z jakim zafascynowaniem się wpatruje w monitor , normalnie mały informatyk mi rośnie
laugh.gif
.U nas też zęby dają do vivatu mały gryzie wszystko co złapie :/ Góne i dolne jedynki w dziąsłach ciekawe które się pierwsze przebiją :).Wczoraj mu kupiłam pierwsze chrupki kukurydziane ale na razie nie ma czym gryźć więc ciumka sobie :)

Patik
u nas się czytanie i śpiewanie kołysanek sprawdza świetnie :) Czasem wystarczy jedna bajka a czasem cztery muszę przeczytać żeby zasnął :).Ja czytałam mu dużo jak jeszcze byłam z nim w ciąży może mu się czytanie kojarzy tamtym czasem i czuje się bezpiecznie i dlatego tak ładnie zasypia :) Spróbuj a nóż Zosia to polubi i będzie ładnie zasypiać :)

Alamiqa
Alunia się wybiła z rytmu przez ten szpital i teraz chwila minie zanim się wszystko unormuje :)*

Barbara i Masala
wszystkiego naj dla Majeczki i Amelki z okazji ukończenia pół roczku :)

Barbara ciekawe jak się Mai spodoba taka zamiana ;)

Pinia no ładnie ładnie Sexi bieliznę powiadasz ;) Się należy Nikitce za to że jest taka dzielna :) Miłego kupowania :)

witam wszystkich:)
barbara masala gratki z okazji pół roczku dla Was i Waszych skarbów..
nie............no załamać się można teraz i ja jestem chora.....czyli już wszyscy w domu oprócz psa....ale eMek i tak do pracy poszedł potem idzie na walke do rodziców więc sama jestem cały dzień...a mi obiecali ,że skeypa podłączą i kamerke na tv nastawią żebym też obejrzała:)świetnie hahahha
czekam na @ jakoś nie nadchodzi kurde zaraz chyba zacznę wyciskać hahhahh

reklama
julia a w domu nie może mąż oglądać? szybko łyknij jakieś witaminy, gripexy i inne takie, może się uda to zahamować :*
patik, masala dla Waszych dzieciątek też uściski przesyłam z okazji 6 m-ca!
pinka Wiki chodzi do polskiego przedszkola? Nie chciałaś posłać do angielskiego? Nie musisz szaleć z obiadami, wystarczy że szalejesz z ciastami :)

Młodej posmakował szpinak, byłam w szoku, bo ja go nie cierpię ;)

Do góry