reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

malina, to Jasiu chyba schudł? Czy ostatnio też ważyłaś w ubraniu? Mój też szczepienia zawsze odsypia, a tak to nie ma na szczęście żadnych powikłań

patik, ta twoja Hania ma czasem urocze teksty :-)

zuza, ale masz śpiocha!

spring, zdrówka życzę

pabella, ale nagroda :shocked2:

Mamy nowego pocztonosza i wreszcie paczki przynosi pod drzwi :-p

Maksiu ma już drugą drzemkę. O właśnie po godzince się obudził. Wcześniej spał 1.5h :-) Teraz sypia więcej niż od urodzenia.

Udało nam się wreszcie zastąpić mleko innymi posiłkami (do tej pory traktował je jako dodatkowe) i ładnie najada się słoiczkami z dodatkiem kaszki, więc wracamy do starego planu dnia i karmimy się co 4h! :-) Cieszy mnie bardzo, ze wreszcie zaakceptował coś oprócz mleka. W takim wypadku pozostaje nam 600ml mleczka na dobę i mam nadzieję, że Maksiu przestanie tak szybko przybierać :tak:

Kupiłam na allegro krzesełko do karmienia używane za 30zł hihi

reklama
W pracy byliśmy tylko 2 godziny, Paweł był okropnie marudny, bo nie umiał zasnąć. Jak tylko wyszliśmy to w minutę odpłynął. Po drodze odebraliśmy moje wyniki z Sanepidu i do domku, bo zaczęło padać.
Spring - zdrówka dla Ciebie i Ani;-)
Patik - super, że starsza Córcia za młodszą tak przepada:tak:

hej!

Na mnie przyszedł taki czas, że bym chętnie poprasowała, dziecko ponosiła a nie mogę - złamałam rękę:-(
Byłam do kontroli i nie ma żadnej poprawy, nadgarstek jest połamany na 15 kosteczek. 6 tyg. gips. Mąż jest na opiece bo ja nic nie zrobię przy Helence:-(

Czytam, że Wasze dzieciaki tak pięknie śpią w nocy.....moja się budzi co 2 h! przy tym bólu ręki i niewyspaniu ja wegetuję, bo życie to nie jest.
Co ja mam zrobić, żeby się tak nie budziła????

myślę o kaszkach, może nasycą bardziej? ortopeda napomknął o słabych kościach i odwapnieniu przy karmieniu...nie wiem co robić

przepraszam, że o sobie, ale mam doła jak studnia:-:)-:)-:)-(

madzikm - też miałam złamany nadgarstek, 10 tygodni gips i 3 miesiące rehabilitacji:-( to był koszmar:-( doskonale wiem co czujesz:-( a co się stało jeśli można spytać?

madzik doskonale rozumiem Cię, u mnie też cały czas coś jest nie tak. Musimy myśleć,że będzie dobrze,bo inaczej wpadniemy w jakąś deprechę:dry:

Pabellka
ale Gabrysia jest dzielna!:-)

koncia
wreszcie u Ciebie "wyszło słońce" z karmieniem; cieszę się razem z Tobą;-)

Miałam napisać,co u mnie,ale Anulka obudziła się,więc może wpadnę później...

Dobry wieczór ...
Tak jak wczoraj ... Malwi już śpi, eMek ma dodatkowy nocny dyżurek a ja zajęłam lapsa :-p
Patris ... pewnie i Kacperek zacznie tak ładnie wsuwać :tak:
U nas dziś już ładniej z jedzonkiem niż ostatnio ...
6:30-190ml, 10:00-cała miseczka kaszki+łyżeczka manny+4łyżeczki musu z jagód i jogurtem, 13:00-ok 170 zupki, 15:00-150ml, 17:00-100ml deserku, 18:30-120ml mm + kilka łyżeczek kaszki.

pabella ... my na ćwiczenia chodzimy poprzez NFZ, nic nie płacimy. Też się cieszę że Mała tak wcześnie zaczęła chodzić na te ćwiczenia bo szybko pozbyliśmy się napięcia. 19października mamy wizytę u Pani Dr i dowiemy się czy kończymy, czy jeszcze będziemy się ćwiczyć, czasem zostawiają dzieci do momentu aż zaczną samodzielnie stawać. Dla mnie chodzenie z Nią dwa razy na tydzień nie robi problemu, Mała ma tam kontakt z maluszkami, raz marudzi a innym razem cieszy sie z ćwiczeń, no i jest pod okiem specjalistów. A podobno szewc bez butów chodzi ;-)
Sie rozpisałam :-p

madzikm wspóczuje obyś szybko wykurowała się...

Dominik ma zapalenie gardła dostaje Augumentin ES nasivin i osłonówkę....prz robieniu antybiotyku ryczłam ja i on ..on z bólu a ja z tego ,żę raz mi się przelało raz za mało...wszystko w nerwach....jakoś ta pierwsza jego choroba taka na antybiotykk rowaliła mnie dzisiaj i padam..mleko mamy zmienic na bebilon pepti 2 lekarz mówi ,że odrazu mogę na nie przejść nie muszę mieszać z jedynką...hmm

mały dzisiaj ważyl 8,005 :)

Julia - mnie pediatra kazała mieszać Pepti przy przechodzeniu na 2. Już, któraś z Was napisała co pediatra to swoje zdanie.
Malina- więcej takich nocek. Witamina D do 18rż. szok
shocked.gif

Spring, Madzik, Bosa-zdrówka, zdrówka
Magdzior- &&& za następną wizytę u ortopedy
Lokata - Malwinka cudnie je!
Pabella -Powodzenia przy 5 godzinach w żłobku jak i dal córy tak i dla mamy
biggrin.gif

Koncia- super, że klaruje się u Was sprawa z jedzoniem
biggrin.gif
Maksiu w końcu dał odpór mamie
biggrin.gif

Witam się wieczornie.
Cały czas Was podczytuje, ale jakoś weny brak na odpisywanie. Dziś byliśmy z Jaśkiem na pobraniu krwi, Maskara. Pani nie mogła znależć żyły ani w jednej rączce ani w drugiej, tyle to trwało że Janek sie rozpłakał. W końcu pani pobrała z dłolni i paluszka :/ Tata na korytarzu zawału dostawał
unhappy.gif

Od dwoch dni moj syn mnie zadziwia. Podkurcza nóżki podnosi się na rączkach i hoop do przodu
laugh.gif
W szoku byłam jak to zobaczyłam. W ten o to sposób ma czego chce
biggrin.gif
.
Czytam i nadziwić się nie mogę ile Wasze maluszki jedzą. U nas to jest o 4.30 150ml mm, (wcześniej nie da się wcisnać)10.00-100ml mm, 12.00 pół słoiczka 190 gram obiadku, 17.00 - 130m mml, 18.00 1/3 deserku, 19.00 130/150 ml no i w miedzy czasie około 200ml soczku znaczy wody z małą ilością soczku
biggrin.gif
.
Chyba tyle mu wystarcza bo nie wygląda na zabiedzonego hehe.
Tyle miałam napisać ale już sama nie wiem co komu. Ból głowy chce mnie wykończyć
unhappy.gif
. Ale M przyniosł mi piwko to może się poprawi!
Buźka dziewczyny, miłego wieczoru i małopoudkowej nocy
biggrin.gif
yes2.gif

reklama
A ja się nie mogę nadziwić jak mało te wasze dzieciaczki jedzą :O ja już nie wiem czy mojego nie przekarmiałam... ogólnie mam wrażenie, że jak je więcej obiadku i kaszki, to się bardziej najada niż mleczkiem, bo wcześniej to tylko na chwilę mu starczało :) ale teraz jak więcej sypia w dzień, to też inaczej wygląda, więc najwyraźniej jedno wpływa na drugie.

krówka, twoje szczęście już raczkuje? To ogromne gratulacje :) może da matce jakąś fotkę zrobić, takie pierwsze chwile warto uwieczniać!

Do góry