reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

lokata, zazdroszczę tych ćwiczeń od 8tż. Na NFZ wam się tak udało czy prywatnie chodziliście?
barbra, jeśli zdecydowaliście sie na pomoc teściowej to chyba nie masz innego wyjścia jak tylko powiedzieć jej wprost co ci się nie podoba.. Inaczej tylko będziesz się coraz bardziej nakręcać
Spring, ufff. Całe szczęście, że sprawa załatwiona po twojej myśli
Malina, jeśli sie wybierzecie, to &&&&&&&& za spokojny dzień po szczepieniu

reklama
malinkaa z jedną pobudką to jeszcze da się wytrzymać, co? powodzenia na szczepieniu!
Pinka Wiki szybko się zaaklimatyzowała hi hi niech tylko tak nie szaleje;-)
wierka co tam Sammy będzie wcinał szkolne jedzenie jak mama lepiej gotuje:-D
katjusza magdzior ja też już nie prasuję od dawna, tyle co na wyjścia do ludzi te ubranka które trzeba koniecznie wyprasować;-) nie potrafię na to znaleźć czasu:zawstydzona/y: wmawiam sobie że tak jest oszczędniej:-p
spring dobrze, że udało Ci się załatwić w końcu te orzeczenie:-) a jak dzisiaj Anula ze zdrówkiem?
barbra powodzenia w pracy! a co do podejścia teściowej to jakoś w ogóle mnie to nie dziwi - te starsze pokolenie tak ma:(, strasznie wkurzające to jest a na dodatek krępujące, bo z jednej strony pomaga, a trzeba by było co chwile tłumaczyć i upominać:baffled:
Pabella dzielna Gabrysia:-) i już jej chłopaki w głowie:-D ładnie ładnie:-p

heloł :-)

Jak ja bym chciała sobie ponarzekać na teściową, że źle zajmuje się moim dzieckiem i nie płacić obcym za opiekę (i też cholera wie jak się zajmą). ;-)

U nas pada deszcz od rana, więc jestem zła. Bez spaceru w ciasnym mieszkaniu oboje z Maksiem będziemy się męczyć. M idzie na popołudniu i jest do dupy :-(

pabella, najważniejsze, że rehabilitant wpadł w oko ;-)

patris
, jak się niepokoisz moze idź do lekarza?

patik
, zazdroszczę nocki :-)

no nieciekawie ..niewiem cy czekać do piątku czy jechać do innego pediatry który już zna Dominika,,,,,,

koncia u mnie tez pogoda do dupy i przez to nastrój też....

julia ja bym pojechała od razu, bo dzisiaj może obejdzie się bez leków, niech lekarz osłucha go czy wszystko ok, pewnie skończy się na soli morskiej od noska i maści majerankowej:tak: ale lepiej sprawdzić, zdrówka dla Dominika!
koncia bo najlepiej jak jest możliwość samodzielnej opieki nad dzieckiem;-) oczywiście przy odpowiednim zabezpieczeniu finansowym:-)

Julia jak nie ma gorączki to może warto poczekać, a do tego czasu psikaj wodą morską, euphorbium i wyciągaj gile :tak: Oby szybko przeszło!! U nas katarek trwał 10dni.

Pati jedna może być, ja robię mleko, a eM karmi i usypia :-)

Uff wróciliśmy, przychodnię mamy może z 500m od nas, a zajęło nam to godzinę przy czym ja czuję się jak bym wtoczyła jakiś głaz na szczyt taka zdechła :-p
Jasiek jest dzielniejszy niż nie jeden dorosły chłop hihihi Nawet nie zapłakał przy ukłuciu, dopiero po chwili sobie raz zamarudził, szybko go ubrałam w te wszystkie warstwy, w wózek pod folię i zasnął w połowie drogi ;-) Wtaszczyłam go na górę, rozebrałam i śpi sobie smacznie, a ja mam czas odsapnąć..

Janek ważył w pampku i bodziaku 9 kilo, czyli nic nie przybrał przez 2tyg. Ale ma zapasy, więc spoko ;-) Za 3 tyg mamy ostatnią dawkę pneumo, potem ostatnie meningo i wtedy po 9 mies 2 dawki na ospę po 190zł..

W kwestii wit. D wg tej pediatry wystarczająca jej ilość jest dopiero w 700-800ml mm, ale i tak lepiej podawać co drugi dzień, chroni przed osteoporozą, podobno powinno się aż do 18 rż :szok:
A co do nocnego jedzenia to radziła zamienić to jedno nocne mleczko na wodę, ojj ciężko będzie, ale spróbujemy!!
Acha no i żółtko powoli dodawać do jedzonka.. I tyle..

reklama
malinko ja właśnie niewiem czy on aż tak płacze tylko przez katar....bo nigdy tak nie zanosił się w nocy z płaczu.....myślę ,że pokaże go lekarzowi...jeszcze ja mam opryszczzke mam nadzieje z e go niczym nie zarazilam....już zaczynam domysły bezsensu:) 9 kilo to i tak kawał chłopa:)

Do góry