reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

wpadam tylko się pochwalić, że zdałam examin i w dniu dzisiejszym zakończyłam studia, została tylko obrona (liczę, że na przełomie października-listopada):-) achhhh jaka ulga
u nas straszny upał obydwoje chłopcy dzisiaj urządzili strajk głodowy:wściekła/y: Bartek gdyby nie zjadł zupki ze słoika w południe tak byłby przez cały dzień na 150ml mleka:cool: dopiero teraz pojadł..
lecę się odświeżyć, a potem wpadnę was poczytać
achaaaa jak któraś ma możliwość podejść do sklepu Mather and care, to polecam. Wpadłam tam dzisiaj, mają ubranka przecenione nawet o 70%, cudaaaaaaa. 3pack bodziaków za 25 zł, 3pack pajacyków za 49zł, letnie kompleciki, czapeczki, obkupiłam małego bardzoooo:-D

reklama
U nas od ponad godziny zlewa i duchota. Gości na obiedzie mieliśmy a Pablo od piątku śmiga w spacerówce bo w gondoli już prawie na styk i nic nie widział.
U nas po ziemniaczku boleści młody dostał:-(.

Scarlet gratulacje!!!!

U nas dziwna noc, bo Jasiek zrobił sobie pobudkę o 23:30 i przywitał nas wielkim uśmiechem, na szczęście szybko zasnął przy cycusiu, potem 3:30, 4, 5 i 6 już po spaniu, masakra.. Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej pośpi, trochę mu wydłużamy dzionek i dopiero za chwilę będzie kąpiel..
A dzień nam minął superowo, najpierw obiad u mojej mamy, potem urodziny chrześniaka, więc Jasio spędził pół dnia na dworze :)
Lecę go kąpać..

A plecy jeszcze nie są ok, więc eMek przed pracą pojedzie po mojego brata, żebym nie musiała dźwigać Jaśka, zobaczymy jak nam pójdzie..

Witam się wieczornie w kolejny upalny dzień:-)
Dziś miałam trochę luzu,bo eMek wziął Jasia na ogródek do teściów,a Ania w tym czasie spała 4 godziny:szok: Ale bez płaczu się nie obeszło. Jak wróciliśmy z kościoła to mała dostała jakiegoś szału- płakała,krzyczała i marudziła na przemian. Myślałam,że jest głodna,ale wypiła tylko 60ml mleka. I potem dalej płacz. Już myślałam,że ją może coś w tym wózku ugryzło. Wreszcie spowrotem spakowałam ją do wózka i znów jeździłam-tym razem po osiedlu. Ku mojej uciesze-zasnęła:-D I to właśnie na 4 godziny! Jak chłopaki pojechali to trochę popakowałam rzeczy na wyjazd, zrobiłam sobie pedicure i manicure:tak:;-) Zaraz jakoś tak człowiek lepiej się czuje. Wiecie,co mam na myśli:happy2:

Patik wpadaj,wpadaj:-D :-D

Lokata wszystkiego dobrego z okazji urodzinek:cool2:

Mili moja Ania też się męczy w takie upały; zresztą wydaje mi się,że wszystkie dzieci gorzej znoszą takie temperatury:sorry2:

Scarletka gratuluję ukończonych studiów:happy2: Fajnie się człowiek czuje jak kupi coś dziecku,nie? I to jeszcze dużo taniej:cool2:

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór ... nadal urodzinkowo ...
Caaały dzionek przesiedzieliśmy dziś w ogródku przed domem i nawet najgorzej z tym upałem nie było, ogromny parasol i daliśmy rade ;-)
Reszta w dziale "Rozszerzanie diety Maluszków" :-p

witam,
sobotę i niedzielę spędziliśmy u moich rodziców i tam w 1 miejscu na trawniczku są jakieś dobre fluidy, bo młody przesypia kilka godzin.:-)
Był dziś wesoły, ząbki chyba bolą mniej, troszkę więcej jadł, choć i tak połowę z tego co powinien. M wypatrzył mu białą kropkę na dole, czyli idzie 4!!! ząb. Coraz mniej mi się to podoba. :no:
Mały pięknie się czołga do przodu i do tyłu, czyli trening przyniósł rezultaty. Moja mama ma teorię, że on tak się rozwija przez mleko modyfikowane i te ząbki też dlatego tak rosną, nie wiem ile w tym prawdy, ale może coś w tym jest :confused:
Nocki są u nas średnie, muszę małego usypiać na leżaczku, bo nie ma szans, żeby usnął w łóżeczku czy na rękach. W nocy 1 pobudka o 4 na jedzenie, ale za to znów problem z zaśnięciem i lulanie do 6, masakra! Potem 3 pobudki i wołanie o smoka o 7,8 i 9 :eek:

Scarletka gratuluje! ale my tu mamy zdolne mamy:tak:
koncia szaleje Maksiu z tymi zębami! kurcze niech wyjdą te 3 co je widać i trochę przystopują, żebyście odsapli...no i częściej do rodziców musicie jeździć:-D
malinkaa takie pozytywne wibracje wyczuwam z Twoich postów, pomimo tych dolegliwości... prześlij trochę, bo mnie coś w dół ciągnie;-)
spring upiększanie przedwyjazdowe się zaczęło:) ale wiadomo jak mama zadbana to i humor od razu lepszy;-)

Dzień dobry wieczornie :-)

Lokata, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Scarletka, gratuluję zdanego egzaminu! Nie mogło być inaczej ;-) I dziękuję bardzo za cynk o przecenach w Mothercare! Kocham ten sklep, ale ostatnio jak byłam to jeszcze tylko -30% mieli. Jutro będę w okolicy to tam zajrzę :-)

Milutku, widzę, że Oliwka reaguje na upały jak moja Gaba :-(Za oknem piękna pogoda, a my siedzimy w domu, żeby młodej nie męczyć..

Koncia, Gabrysia na mm od urodzenia, a ze wszystkim jest raczej do tyłu, więc to chyba nie działa :sorry2:

Dziewczyny, jak długo czekałyście na dowód tymczasowy dla waszych bąbli? Kupilismy sobie dzisiaj na Grouponie noclegi w Berlinie i chcemy jechać pod koniec miesiąca, ale obudziliśmy się, że Gaba nie ma żadnego dokumentu.. :cool2: Jutro lecę wszystko załatwiać

reklama
Witam laseczki i zarazem życzę dobrej nocki
Ja tylko na 5 min sprawdzić jak sie Max od Konci czuje i czy Scarlecia zakończyła etap studiów;-) U nas dziś pogoda idealna,wiec wybyliśmy nad morze na cały dzień. Wieczorem jeszcze prasowanie mnie zastało także spie już na siedząco.

Acha i dołączam do dziewczyn które narzekają na ból pleców.U mnie to chyba związane jest z @ .Jak ma się pojawić to jest masakra,wyprostować się nie mogę a do tego Jamie tez swoje wazy.
pinka dziękuję:happy2:
scarletka gratuluje:-)
lokata zdążyłam jeszcze dziś złożyć Ci życzenia wszystkiego najlepszego
koncia pociesze Cie ze u was 4-ty ząb już prawie na wierzchu a u mnie nawet ani jednego
milutek współczuję tych upałów,dorosły czasem ciężko takie temp. znosi a co dopiero dzieciaczki
spring widzę ze wszystko już dopięte na ostatni guzik
marta mam nadzieje ze boleści szybko przejdą
ola pieknie Ci Małgosia śpi

Do góry