reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
bry. ja odpoczywam po weekendzie :-) ale staram się co nieco czytać:-)

julia - a ja nie lubię takich plastikowych zabawek...i oby jak najmniej takich w domu bo wiadomo nie obejdzie się w 100% bez. A wg mnie mata to tak do roczku spokojnie będzie w użyciu. Ja mam taką 100x150 więc i jako "kocyk" na dworze mi posłuży...

Julia- ja tez tego nie mam i jako mam razy 2 wiem że to by było tylko na chwilę:tak: tak samo jak mata itd...a potem tylko graciarnia w domu bo jak maluchy zaczna raczkowac to juz na macie nie polezy:no::no: bo bedzie go interesowało wysztko inne:tak:
Marta- to czekamy na foty:-p
Futrzak watpię ze ci Piotrula do 12 m-c jeszcze na macie będzie się chciał bawić:-D:-D

Julia- ja tez tego nie mam i jako mam razy 2 wiem że to by było tylko na chwilę:tak: tak samo jak mata itd...a potem tylko graciarnia w domu bo jak maluchy zaczna raczkowac to juz na macie nie polezy:no::no: bo bedzie go interesowało wysztko inne:tak:
Marta- to czekamy na foty:-p
Futrzak watpię ze ci Piotrula do 12 m-c jeszcze na macie będzie się chciał bawić:-D:-D

pewnie i masz rację:-D chyba nie przemyślałam mojej odpowiedzi:-D dlatego zakupiłam taka która później jako kocyk/dywanik posłuży:-)

a do masy plastikowych zabawek i tak nie jestem przekonana:-)

to fakt wszystkie te plastikowe zabawki, grające i świecące cieszą oko na chwile, potem to kolejny niepotrzebny gadżet...nie mówiąc juz o tym że takie zabawki mogą doprowadzić do szewskiej pasji swoim ciągłym wyciem, a na wymianę baterii można wydać fortunę...
już jakiś czas temu zapowiedziałam w rodzinie żeby nie kupowali zabawek bo gdzie to trzymać...moja kochana babcia się stosuje hi hi i co się widzimy to w prezencie dostajemy pakę pieluch i chusteczki:)
jak Hanka zaczęła sie wspinać to koniecznie wymysliłam że kupimy jeździk pchacz i jak na mój gust nie wiele z niego skorzystała, fajniejsze są meble do nauki chodzenia:tak:
julia w takim razie teściówka musi być częstszym gościem u Was, wtedy się wyśpisz;)
Marta udanej sesji foto:tak:
Milutek i jak tam ? juz po??????melduj nam tu;-)
madzikm szalejesz z zakupami szalejesz:-D i jeszcze Zosie od młodego uczysz jak kobitki sobie humor poprawiają:-D ja tez jeszcze nie zlożyłam na becikowe, to jest w tej chwili dla mnie jak lokata w banku hi hi dokumenty wypisane czekają na odpowiedni moment:tak:

a ja się chwalę!!!!! Zosia pierwszy raz obróciła sie z brzuszka na plecki - jestem z niej dumna, tyle że nie dała mi tego uwiecznić, po chwili obróciła sie drugi raz i nie zdążyłam włączyć aparatu, a potem to mnie już olała i mam filmik jak pełza po kocyku:-D

Dziękuję Wam za miłe przyjęcie :)

Moja Niunia zazwyczaj po kąpieli spała do 4 albo i do 6 a dziś nagle pobudka o 1.30, potem o 4, to może jednak skok rozwojowy..? ;)

fifronka my też żelazo dajemy, po dwóch tygodniach coś się ruszyło do góry, ale dużo jeszcze przed nami

koncia a pomarudz sobie swobodnie, czasem to dobrze zrobi i już można z powrotem do roboty ;)

patik mojemu eMkowi sie taki jeździk podoba, ale ja też uważam że to nie bardzo się przyda, jak nie będzie "pomocników" to może sama szybciej zacznie chodzić ;)

julia czasem najlepsze "zabawki" dla naszych pociech to parę garnków, pokrywek i łyżka do bębnienia ;)

pozdrawiam słonecznie w ten zimny i pochmurny dzień

Ostatnia edycja:
Pinka gratki dla Eryczka z okazji ukończenia 4 m-ca:-D

Scarletka z tymi zakupami to masz w 100% rację;-) czekam na eMka , bo mi samochód zabrał :-D

Ciekawe czy Milutek juz po...

Ostatnia edycja:
Mila już świętuje pewnie :))))

Odwiedził nas chrześniak z rodzicami, ostatnio ciągle gadałam, że już chyba mamy zęba, więc ciocia chciała się przekonać na 100% i puknęła łyżeczką aż zadźwięczało huuuuurrrraaa
Wyszła tez druga kupa, chyba spacjalnie dla taty hahahahaha
Zbieramy się do tego neurologa..

Malinka gratuluję 1 ząbka ! :cool2: A czemu idziesz z Jaśkiem do neurologa?
Ania poszła w ślady Jaśka i też strzeliła przed chwilą już drugą kupencję;-)

reklama
Spring długa historia, opisywałam na początku, Jasiek ma taką ukrytą chorobę metaboliczną, która się niczym nie objawia, ale trzeba kontrolować. Byliśmy w akademii medycznej w Gdańsku, a tam wszystkim dają wskazanie do neurologa..

Do góry