lokata ja mysle ze vecia dobrze Ci pisze a tą twoja teściowa sie nie przejmuj bo widze ze ona wcale Ci nie pomaga tym gadaniem a wrecz przeciwnie jeszcze cie dobija.Czy wy mieszkacie razem ?? sorki ze tak dociekam ;-) wez ja poprostu olej bo niepotrzebnie sie denerwujesz
reklama
lokata
Fanka BB :)
Dziękuje Wam ... Kochane jesteście ...
Ewe ... nie, nie mieszkamy razem ale mamy do siebie 5minut drogi spacerem więc to tak jakbyśmy ze sobą mieszkali.
Poczekam jeszcze troche z decyzją o całkowitym mm do następnej wizyty 5 lipca, wtedy mamy szczepienie i pogadam z dr, choc wiem że on jest za karmieniem piersią jeśli tylko się da.
Ewe ... nie, nie mieszkamy razem ale mamy do siebie 5minut drogi spacerem więc to tak jakbyśmy ze sobą mieszkali.
Poczekam jeszcze troche z decyzją o całkowitym mm do następnej wizyty 5 lipca, wtedy mamy szczepienie i pogadam z dr, choc wiem że on jest za karmieniem piersią jeśli tylko się da.
Lokata- dostaniesz po dupsku noormalnie!!!!!!!!!!! ty zamiast skupić sie na karmieniu t sie stresujesz wagą młodej i tekstami tesciowej.....
moj tez zawsze 1kg przybierał na miesiąc a teraz ja byłam po 3 tygodniach to przybrał tylko 420 gr i sie nie martwie.....
moj tez zawsze 1kg przybierał na miesiąc a teraz ja byłam po 3 tygodniach to przybrał tylko 420 gr i sie nie martwie.....
lokatko to moze jej nie mow ja cos jest z Malwinka nie tak tzn. np. nie przybiera czy cos w tym stylu bo ja mojej tesciowej powiedzialam ze Emilka w 3 min zycia miala podany tlen i ona ciagle do tego wraca i przezywa wiec przestalam jej opowiadac bo sie nakreca niepotrzebnie i jeszcze mnie stresuje tym swoim gadaniem i doradzaniem chociaz zawsze jej wyslucham przytakne a robie po swojemu chociaz ona sporo mi pomaga ale na dluzsza mete jest meczaca dobrze ze mieszkamy juz osobno i na dodatek 20km od siebie ;-D
lokata
Wiecie co ... ja chyba potrzebuje dostac takiego buta na opamiętanie ... dzięki Pinka.
Kurde, laski ... nie dam się teściowej, miała swoje dzieci to mogła robi co chciała ... ja mam swoje i robię to co uważam za słuszne, a przecież nie chce w żaden sposób zaszkodzic Małej! Koniec kropka!
Kurde, laski ... nie dam się teściowej, miała swoje dzieci to mogła robi co chciała ... ja mam swoje i robię to co uważam za słuszne, a przecież nie chce w żaden sposób zaszkodzic Małej! Koniec kropka!
Wiecie co ... ja chyba potrzebuje dostac takiego buta na opamiętanie ... dzięki Pinka.
o wlasnie lokatko o to nam chodzilo karm np.Malwinke 20 min jeden cyc 20 min drugi i zwaz po tyg. ewentualnie wtedy razem z lekarzem zdecydujecie o dokarmianiu mm i tak jak napsalas miala juz swoje dzieci i swoj czas na ich wychowaniu nam polozna na 1 wizycie powiedziala to jest wasz dziecko i wy mu krzywdy nie zrobicie nie dlugo sie dotrzecie i poznacie.I tak wlasnie jest do tej pory poznajemy sie i docieramy powodzenia
Vecia, hehe ja zawsze mialam zagwozdke z tymi siuskami;-) bo niby wazy sie bez pampka i ciuszkow, a przy takim malenstwie to i te kilka gram ma znaczeńie, czy jest wewnatrz czy na zewnatrz.
Lokatko, dzieci roznie przybieraja , moze mala teraz nie ptzybiera duzo na wadze, bo co innego sie u niej rozwija, a za miesiac moze bedzie tylko jadla spala i tyla- takie sa nasze dzieciaczki nieprzewidywalne. Dobrze ci tu marcowki pisza- mleczko twoje jest najlepsze pod sloncem, i nawet nie mysl o calkowitym go zastapieniu,mpoki leci karm!
Ola, ja normalnie swojej niepozwalam sypiac tak pozno, ale dzis spala mi lacznie moze ze dwie godziny i wiedzialam ze jak sie nie kimnie to niewytrwa do kapieli, tylko sie najje i zasnie na nocny sen- albo bedzie mega marudna, bo od rana w sumie taka byla. Dzis wstala 18.20 zjadla mleczka i 19.20 kapu kapu, potem chwila na macie, cyc i zasnela- tym razem przy cycu :/ zobaczymy ile pospo, moze sie dobudzi na dokladke, moze nie
Lokatko, dzieci roznie przybieraja , moze mala teraz nie ptzybiera duzo na wadze, bo co innego sie u niej rozwija, a za miesiac moze bedzie tylko jadla spala i tyla- takie sa nasze dzieciaczki nieprzewidywalne. Dobrze ci tu marcowki pisza- mleczko twoje jest najlepsze pod sloncem, i nawet nie mysl o calkowitym go zastapieniu,mpoki leci karm!
Ola, ja normalnie swojej niepozwalam sypiac tak pozno, ale dzis spala mi lacznie moze ze dwie godziny i wiedzialam ze jak sie nie kimnie to niewytrwa do kapieli, tylko sie najje i zasnie na nocny sen- albo bedzie mega marudna, bo od rana w sumie taka byla. Dzis wstala 18.20 zjadla mleczka i 19.20 kapu kapu, potem chwila na macie, cyc i zasnela- tym razem przy cycu :/ zobaczymy ile pospo, moze sie dobudzi na dokladke, moze nie
Ostatnia edycja:
Ewi82
Madzik uznałam że się nie najada bo ciągle szuka cycka i ciągnie a jak zabiorę to płacze. Dałam butle to zjadła 100ml
Lokata nie słuchaj teściowej. Powiedż jej że z Malwinką wszystko ok i niech się zbędnie nie przejmuje i przy okazji nie denerwuje Ciebie.
Lokata nie słuchaj teściowej. Powiedż jej że z Malwinką wszystko ok i niech się zbędnie nie przejmuje i przy okazji nie denerwuje Ciebie.
reklama
Lokata - zasada oceny czy dziecko się najada przy karmieniu piersia jest taka jak napisała Ewe. 20 min jeden cyc, 20 min drugi i po taki nakarmieniu proponujesz butlę. Jesli dziecko dojada z butli to masz za mało pokarmu, jeśli odmawia to znaczy że jest najedzone. I tyle. Pokarm w ten sposób 2 tyg i dopiero oceń wagę Malwinki. A tesciową wyślij na wakacje na ten czas:-)