reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Czołem Marcóweczki !

No, muszę dziś Was pocieszyć:wczorajszy dłuugi sen Ani był jednorazową akcją :dry: Dziś w nocy wstała o 23.50, a potem o 5.00. To w sumie i tak nie jest źle porównując wcześniejsze pobudki. Wy śpicie , a ja już zdążyłam być w Tesco ;-):-D Są wyprzedaże, więc kupiłam małej śliczne pajacyki do spania -3 szt. za 24zł. ( wcześniej kosztowały 49zł.) i 3 szt. body z długim rękawkiem za 20 zł. ( z 41zł.). Jasiowi kupiłam śliczną kurteczkę, taką wiatrówkę, bo już ze wszystkiego wyrasta :cool:
Wybywam dziś do siostry na urodzinki, potem mały spacerek, pranko i BB :-D Na razie ! :-)

reklama
Witam się i ja:-)

Spring - jak ty byłaś w tesco to ja jeszcze smacznie spałam:-) hehe... ja ledwo po kąpieli jestem:-D

dziewczyny wiem że o tym pisałyście ale wtedy mnie to nie dotyczyło... WŁOSY MI WYPADAJĄ! brałyście coś na to? w ogóle można cos brac przy karmieniu piersią?

Ostatnia edycja:
Futerko , ja chyba tez zaczynam gubic, wiec czekam z toba na info od tych doswiadczonych.

Wreszcie mam chwile do was napisac, podczytuje was non stop, ale nie mam okazji sie wstrzelic,bo duzo nadrabiania.

Madzikm lokata ewe, moja nie dostala jeszcze nic oprocz mleka, nawet kropli wody. Za to mysle zeby butle jej dac. Z odciagnietym mlekiem, stad moj post na laktacyjnym ;-)

Wkurzona jestem bo mialam jechac na wyprzedarze do promenady, a tu okazalo sie ze mi ulice remontuja i sa dwie wielkie dziury w jezdni po dwoch stronach garazu, cholerka zadnej info nie bylo, ze nas zablokuja

Hello ja własnie uszykowałam mięsko na obiad dziś schabowe +młoe ziemniaczki z koprekiem+ mizeria z ogóreczków:-p Młody cos mi pokasłuje chyba go przewiało w niedziele:cool:

Futrzak no ja własnie miałam pisac ze 5-ty dzień biorę belissę i włosy juz mi mniej wypadają na ulotce jest napisane ze jesli karmisz piersia musisz skonsultować sie z lekarzem....

Spring- dzieki za wpisik na blogasku:-p

Mila- o taka rybkę to sama bym zjadła w sumie nie pamietam kiedy świeżą rybę jadłam:confused::confused: nad morze trzeba by sie było wybrać he he

Czesc:)
No i potwierdza sie ze moja mała juz nie sypia tak ładnie:(znowu po kapieli nie wytrzymała nawet do połnocy:(dzis pobudki były przed 24,przed 3 i przed 6,jedno dobre ze zje i szybko zasnie,tylko ze ja nie wyrabiam z produkcja mleka bo ona je czesciej i wiecej:(Za to dzien zaczoł sie super,niunia obudziła sie po 8 i poł godzinki gadała w łozeczku do karuzeli a potem dostała papu i bawiłysmy sie na łozku a teraz sama lezy na macie i bawi sie lusterkiem od 40min:)a wczoraj sama obrociła sie z brzuszka na plecy:)zdolna bestia;)
Futrzak,Tulip mi tez zaczeły wypadac ze trzy tyg. temu i to tak ze przy myciou wanna sie zapycha:( sa preparaty ktore mozna brac karmiac piersia ale szczerze mowiac to nie wiele da bo co ma wypasc to i tak wypadnie:(

Witam Marcówki
U nas noc całkiem całkiem,Jamie śpi a ja szykuje nas na kolejne szczepienie które mamy na 11-ta. Wiem ze to dla jego dobra ale już mnie serce boli ze będzie go bolało. Za to muszę się pochwalić ze nasz synuś wczoraj wieczorem poraz pierwszy śmiał się w głos:-D:-D Jego śmiech jest cudny,taki dziecinny,boski!!!

Futrzak,Tulip wypadanie włosów to normalka przy karmieniu piersią bo dzidzia wysysa z Ciebie to co najlepsze.Ja przy pierwszym miałam prawie ze zakola z przodu ale pociesze Cie ze to nie trwa wiecznie:-) Ja brałam zestaw witamin dla kobiet w ciąży które stosuje się również podczas karmienia piersią.A dla mam niekarmiących polecam Belisse,bo jest naprawdę skuteczna
Spring przynieś nam kawałek tortu;-)

Hej
Mnie też włosy wypadają garściami od 2 tygodni, ale tak jak Ola napisała co ma wypaść to wypadnie, w końcu przez 9 miesięcy praktycznie mi włosy nie wypadały:tak:
My czekamy na kuriera, a na 16 idziemy do neurologa.
Wierka - zgadzam się z Tobą w 100%, głośny śmiech takiego malucha jest cudny:-)

oleńka mój Bartuś też nie wrócił do takiego fajnego spania jak kiedyś:-( też mi się budzi równo o 0.00, a jak nie dodam mu wtedy łyżki kleiku to zaczyna charce już 3-4 i ciagle wstajemy zapychać go smokiem, bo ciągle się wybudza.:-(Jak dodam kleik o północy tak śpi już ładnie do rana 6.00-6.30:tak:. Po kąpieli nie dodaję kleiku, bo zapycha go na dwie godizny dłużej i zamiast o 0.00 budzi nas w środku nocy ok 2.00, już wolę nakarmić go o północy, bo nigdy jeszcze nie śpię.

futrzaku też muszę zadbać o włoski, bo ostatnio wychodzą mi garściami. również się zastanawiam, co można. Któraś karmiąca mama stosuje coś na włoski?

wierka trzymam kciuki z a szczepienie! będzie dobrze!;-)

pinia podziwiam cię jak sobie dajesz radę z dwójką dzieci, sprzątaniem i gotowaniem. O 10.00 być już ze wszystkim wyrobioną:szok::tak: u mnie jak ugotowane, to syf, a jak wysprzątam, to nie ma co jeść:-D

tulipku widząc jak karmią znajome widzę, że można pogodzić cycucha i butelkę, ale tak jak pisały dziewczyny, to pewnie indywidualna sprawa każdego dziecka. Jedne zaakceptuje taki styl karmienia drugie nie.Musisz próbować;-)

spring zrobiłaś mi ochotę na wyprzedaże:-) niedobra ty!:-D

Scarlet- ja jestem zawsze bylam dobrze zorganizowana:tak: dlatego wszystko mam zrobione:-p jeszcze muszę wstawic pranie i ogarnac w kuchni ale czekam az młody se obudzi b nie chcę hałasowac:-p

reklama
scarlet u mnie to samo,jak posprzątane,to nie ma co jeść:-D Dlatego opatentowałam sposób żeby obiadu na 2 dni nagotować wtedy na drugi dzień mam czas zająć się czym innym
pinka narobiłaś mi smaka tymi młodymi ziemniaczkami może kupie po drodze jak będę wracać ze szczepienia
ola w takim razie dokarmiaj może butla w nocy a pierś podawaj co drugie karmienie.

Dobra zmykamy się zaszczepić

Do góry