reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witam się porannie ;)
Dziękuję Wam dziewczyny za przyjęcie:-D
Ja już po śniadanku. Dziś noc była cudna-Anulka obudziła się o 3.00, a potem dopiero o 7.00. Jak dla mnie to mogłoby już tak zostać ;-) Kolki już też idą w zapomnienie, aż boję się żeby nie zapeszyć. Za chwilkę wybieram się na spacer. Dziś u nas ma być nawet 26st.

Futrzaczku-cieszę się,że zapamiętałaś mój nick , pisałam coś wtedy o brzuszkach ciążowych:tak:
magdzior-ale miałaś przeboje, dobrze,że wszystko się szczęśliwie skończyło; z tego, co wiem, to koty raczej zawsze wracają w swoje miejsce
Vetka-proszę Cię o opinię: moja Ania po urodzeniu miała obwód główki-34cm, teraz po 3,5 miesiącach-38,5 cm, a klatki piersiowej 36cm. Czy to nie za dużo? Pediatra mnie trochę zaniepokoił i kazał przyjść za 3 tygodnie na ponowny pomiar główki i klatki piersiowej. Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam Marcóweczki :-D Jeszcze dziś do Was zajrzę.

reklama
magdzior, niezłą przygodę mieliście w nocy! Całe szczęście, ze wszystko dobrze się skończyło :-)

malinaa, futrzak
, ale dobre z was żony! Mój P. na Dzień Ojca dostanie to samo, co ja na Dzień Matki, czyli NIC. Albo wiem.. Młodą ubiorę we wdzianko "I love Dad" i złożę życzenia w imieniu Gaby - musi wystarczyć.

Spałyśmy dzisiaj do 9 :szok: Gdyby nie to, że Gabrysia o 3 w nocy poczuła wielką chęć na zabawę i walczyłam z nią godzinę, mogłabym napisać "REWELACJA" :-D
EDIT: wlaśnie przeczytałam posta spring - chyba mnie moje dziecko rozpuściło, że narzekam na swoją nockę ;-)

Ostatnia edycja:
Witam:-)
Niunia wczoraj miała lekko podwyzszona temp ale była grzeczna,po kapieli zjadła o dziwo 100ml MM i 20 mojego i zaraz zasneła:tak: przebudziła sie ok 2 ale wystarczył smok i spała do 5.40 i znowu zjadła i grzecznie zasneła,spałysmy do 8.20;-)
Stwierdziłam ze chyba faktycznie czas małej cos dac do jedzenia innego niz mleko bo dzis jak jadłam sniadanie to ona patrzac na mnie otwierała szeroko buzie;-)
Malina co oni Wam zaserwowali na tych urodzinach;-) dobrze ze juz lepiej:tak: a pomysłu gratuluje,ciekawe jak wyjdzie bo my jak robilismy w gipsie odcisk stopek to to była masakra;-)
Patik zdolna Zosia:tak:poczekaj jak zacznie sama wyciagac tak jak moja;-) ona specjalnie tak robiła a potem ryk;-) teraz to smok jest najlepsza zabawa-sama wyciaga i wsadza albo trzyma przed usteczkami i ssie sam koniuszek,cwaniara;-)
Magdzior nastepnym razem nie martwcie sie az tak bo kotek sam by rano wrocił na pewno,mojaj mamy koty tez czasem wyskocza przez balkon a potem nad ranem pod klatka słychac wielkie ''miau'';-)
Bosa wracaj choc na chwilke;-)pewnie nie mozesz sie Stelka nacieszyc po powrocie z pracy:tak:

Kurcze zapomniałam o dniu ojca:zawstydzona/y: a kasy tez brak na prezent,musze cos wykombinowac,tylko co....
Miłego dnia :-)

spring - gratuluję cudnej nocki:-)

pabellka - ja tez dostałam NIC dlatego chcę pokazać eMkowi że jak się chce to można coś wykombinować:-)

Ola - ostatnio jak jadłam obiad mój się patrzył na mnie i zasysał wargi jakby miał butlę bądź cyca... i tak sobie ssał bardzo głośno:-D

hejka, ja tylko na sekundkę, bo zaraz smigamy na szczepienie :baffled: nóżki posmarowałam kremem,mam nadzieje, że zadziała, bo dzisiaj aż 3 szczepienia :zawstydzona/y:
Byłam wczoraj zaważyć małego i ma 6140, długość 63 cm

zycze miłego dnia, zajrze moze po szczepiłeniu jak mały pozwoli :tak:

witajcie Dziewczynki, cześć Wiosenko :-)

ja dziś wyekspediowałam Natkę z dwiema butlami odciągniętego pokarmu do babci gdzie zostanie aż do 15-tej - jakoś strasznie dziwnie i nieswojo się czuję, jakby mi ktoś część ciała odjął! :szok:

Zabiorę się lepiej szybko za sprzątanie i pakowanie, bo jutro wyjeżdżamy w Bieszczady. Może czas szybciej zleci, a jak nie wytrzymam to wsiądę w połowie dnia w autobus i pojadę do nich wcześniej ;-) Choć muszę małymi kroczkami przyzwyczajać małą do zostawania bez mamy, bo czas ucieka niemiłosiernie i trzeba będzie wrócić do pracy niestety...

idę robić :baffled: miłego dnia!!

Futrzak i co bedziesz mu cos podawac czy nie? Małgoska zaczeła popuszczac kupke przy baczkach i lekarka powiedziała ze ewidentnie brak błonnika i trzeba dawac juz warzywka.Myslisz ze wjechanie na ambicje eMkowi zadziała?;)
Agnes powodzenia i oby nie bolało&&&&&&&&&&& a ja wczoraj Małgos zmierzyłam i tez mi wyszło 63cm:)

Olcia u nas też brak kasy, więc musiałam włączyć kreatywność hihi Gośka mi obrobiła kilka fotek i teraz nie wiem, którą wybrać, poczekam na brata i może mi pomoże, wtedy szybko pójdziemy do fotografa je wywołać i pobawimy się w odciski, chyba po nich będzie potrzebna kąpiel hahahaha Mamy cały dzień, bo tata wraca dopiero na kąpiel..

Spring witaj!!

Pabellko ja też dostałam nic, ale stwierdziłam, że nie będę taka i sie postaram, dla Jasia, żeby miał pamiątkę :D

Agnes spokojnego dnia po szczepieniu :*

Kilka dni temu jak mierzyłam Jaśka to miał 70cm :D

nie wierze w to co widzę :szok: Jamie śpi :-D co się rzadko w ciągu dnia zdarza i na dodatek zasnął sam w łóżeczku:szok::szok:

magdzior
fajnie ze historia z kotem zakończyła się happy endem
spring witaj wśród nas:-) po suwaczku widzę ze Twoja Ania jest równy miesiąc starsza od mojego Jamiego który przyszedł na świat 1-ego kwietnia (ale i tak uważam się za marcówkę,bo termin był na 31;-))
katjusza 3mam &&&&&& by czas szybko minął
agnes powodzenia na szczepieniu
malina,futrzak,pabella u nas na dzien ojca bylo latwiej bo Sammy zrobił własnoręcznie laurkę i m się ucieszył a na dzień matki standardowo NIC :-)

reklama
My obecnie jesteśmy z eMem w stanie wojny, więc motywacji do robienia mu przyjemności nie mam najmniejszej :sorry2:
Ale tak poza już tematem jutrzejszego święta, odciski łapek i stopek Gaby muszę zrobić koniecznie! Kiedyś pewnie będzie ciężko uwierzyć, że takie to małe było :-)

Do góry