reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

ola wiem że to dużo, ale tak przynajmniej orientacyjnie można sprawdzić czy daleko do tej magicznej 5 czy nie, ale myślę że będzie dobrze, Małgosia rośnie i wcale na takiego okruszka nie wygląda;-) też się cieszę że te szczepienia przechodzi Zosia jak na razie bezobjawowo, zawsze to duży stres...
gaduły się robią te nasze dziewczyny, moja też już tak wyzywa, że z emkiem nie dowierzamy że tak potrafi gadać:-D
Ewi wiem wiem czas leci i bedzie coraz lepiej, czasami po prostu niepotrzebnie się denerwuje :-( mnie coś nie wychodzi, próbuję ogarnąc dziewczynki, a tu jedna płacze druga domaga się piciu jedzenia itp. a ja krąże miedzy jedną i drugą a Hanka wtedy wlaśnie próbuje coś pomieszać cos przenieść i rozlewa, przewraca i ja zamiast rozwiązywać 1 problem to mam kolejne 2 w kolejce do pokonania...

reklama
heh mamuśki mamuśki, podziwiam Was, ze znajdujecie chwile zęby popisać tu, mój mały niby spokojny ( no ze spaniem gorzej bo w dzień to ma drzemki po 20-30 minut i raz dłuższą a w nocy to wstaje o 1,3,5.7 tak że z mężem czasami na zmianę potem odsypiamy jak możemy po 2 godzinki choć) hiholek mały z niego ale jak mu coś nie pasuje to krzykkkk i to jaki.... a jeszcze zwyczajne zajęcia domowe i jakoś doba mi się dłuższa by przydała już :). dobrze że kolka mu się skończyła bo wtedy była masakra od 2 tygodnia miał a skończył gdzieś 2 tyg temu, ale żebym nie miała za dużo czasu na odpoczynek widzę że już ząbki mu za chwilkę będą szły :) A mały ważył 7 kg jak miał równe 3 m-ce jak się urodził 3450. może uda mi się częściej zaglądać
pozdrowionka i miłego popołudnia

Ola bo Gosia o taka subtelna, filigranowa kobietka:) Trzymam kciuki za 5 kilo!

Mi rok temu właśnie Katjusza podawała opis do robienia suwaczka hehe;)

Patik oj najwyżej będzie trochę bałaganu! Wszyscy zrozumieją!

Witam Dziewczyny!
Relacja z dnia trzeciego samodzielnego zasypiania w łóżeczku ... po kapieli, butla która ją dobiła, o 18:45 zasnęła konkretnie mocno na rękach, odłożyłam do łóżeczka ... obudziła się dopiero o o5:oo nad ranem! :happy: Potem cyc i pobudka o7:3o-cyc w łóżku i do o9 nynała z Tatusiem :-)
Zadziwia mnie moje dziecko! ;-) Aż jestem ciekawa jak to dziś będzie wyglądało.
Teraz Malwiś siedzi na leżaczku z wibracjami i słuchać wytoczyła kupę. O dziwo po raz kolejny kupę robi na leżaczku kiedy ją troche wytrzęsie. Oooo kurde, mega kupa! rampers mokry, kupa bokami wycieka! Lece to ogarnąć! :eek:

Ola bo Gosia o taka subtelna, filigranowa kobietka:) Trzymam kciuki za 5 kilo!

Mi rok temu właśnie Katjusza podawała opis do robienia suwaczka hehe;)

Patik oj najwyżej będzie trochę bałaganu! Wszyscy zrozumieją!
nie mają wyjścia hi hi
ale czas biegnie jak szalony co? ja jeszcze rok temu nie wiedziałam że jestem w ciąży, test robiłam 5 lipca

nie mają wyjścia hi hi
ale czas biegnie jak szalony co? ja jeszcze rok temu nie wiedziałam że jestem w ciąży, test robiłam 5 lipca

no dokładnie,czas gna ze hej,ja to rok temu jezdziłam na wystawy na drugi koniec kraju nie wiedzac jeszcze o ciazy;)domyslałam sie pod koniec czerwca a test zrobiłam chyba 16lipca.

A mój mały nauczył się wreszcie zasypiać sam w łóżeczku w dzień i nie ma takiego płaczu jak wcześniej :-) po prostu odkładam, czasem trzeba wrócić, żeby dać smoka, ale to jest spory plus! I dziś ma już 3 drzemkę, wczoraj na wyprawie był aniołkiem cały dzień, ostatnio więcej się śmieje, ząbek nam się wybił i mniej swędzi. Dziś (odpukać) mały też jest grzeczny. Nocki są cięższe, ale postanowiłam spać z M i chodzić tylko na karmienie. Emka to walnę w ramie i jest szansa, ze przestanie chrapać, a małego nie uspokoje jak tak bryka po łóżeczku całą noc :-p

Wiiiitam
Ja od rana zalatwialammalej paszport holenderski. Totalnie sprzedalam mkje dziecko, nie dosc ze nazwisko ojca ma to do tego paszport. Za to dowiedzialam sie ze narodowosc polska ma, bo przeze mnie w PL urodzona :D
Smkechowo bylo zdjecie takiemu maluchowi robic, fotograf byla przerazona, bo wczesniej miala dziecko z adhd. Laura na poczatku sie smiala (a nie mozna) potem wiecrila, a na koncu probowala siadac i niechciala oprzec na mnie glowki...no ale final finalow, mamy ladna paszportowa fotke
Patki kanalik chyba odblokowalam, bol czuje ale juz minimalny
Lokata pieknie ci idzie usypianie, malutka xasluguje na nagrode!
Milus i jak tam z ta praca, moniecznie daj znac!
Konciu twoj maly co rusz nowe doswiadczenia zdobywa, zdolny z niego chlopak!

:)ale sie am na sentymenty wzielo, heh czasy dwoch kreseczek...kiedy to bylo. Wydaje mi sie ze z pol zycia z Laura spedzilam

Edit Vetka cos mi nie wchodzi ta stronka allegro wczesniaczkowej mamy. Kurcze poczytalam odrobinke i serce mi sciska, a ja glupia narzekam, ze mk dziecko marudzi!! Przynajmniej jest zdrowa!!

Ostatnia edycja:
hej Marcóweczki,

my ostatnio czas spędzamy ciagle w parku, jest tak piękna pogoda, ze grzech siedzieć w domku. Nie za zimno i nie za goraco, w sam raz dla Jaśka.
Świerze powietrze dobrze mu robi, bo jak padł wczoraj ok.21.30 to wstał o 6 rano, wyciągnął dwie piersi, poprawił butlą, a teraz leży na macie i przeraźliwie piszczy do swoich zabawek. Co gorzej, bo ten pisk mu sie tak podoba, że robi to cały dzień:eek:

Bosa - współczuję problemów z lekarzami i przeprawami z receptami, tu mleko nie jest refundowane i musimy becalować 35$ za puszkę Similac lactose free, bo nasz Jasiek też "nielaktozowy", tylko, że ja go dokarmiam tym mlekiem, inaczej chyba byśmy zbankrutowali z tymi cenami.
Fifronka - ściskamy mocno Elunię i Ciebie, na pewno wszystko będzie dobrze, wymaga to czasu, my z Jasiem mocno trzymamy kciuki!

Koncia - moje gratulacje, idziesz jak burza na tych studiach, zdolna babka jesteś:tak: i oczywiście gratki dla Maksa z okazji pierwszego marcowego ząbka!

Milu - sytuacja na pewno się wyjasni na Twoja korzyść, no i naczej być przecież nie może, na studiach zawsze jakaś bździągwa się znajdzie co za cel zyciowany ma "umilać" życie studentom

Vetka - super wózek, też rozglądamy się za małą spacerówką do samolotu:)

Patik - my dokładanie rok temu "pracowalismy";-) nad Jaśkiem - test 01 lipca - a teraz moja fasolka leży tu obok mnie, pokrzykuje i popiskuje na zabawki!

Oluś - trzymam kciuki za Małgosię i jej wagę, z niej prawdziwa modelka, szczupła i zgrabna:)

Ewi - udanych zakupów, pozdrów Olsztym ode mnie - mieszkałam tam 15 lat:tak:

Lokata - Malwinka super zasypia, zdolna mamusia z Ciebie! Mój Jaś przeważnie tak się najada, że zasypia podczas jedzenia, odkładam go łóżeczka i spi jak aniołek. Ale jak nie doje, to po 10 min.jest pobudka i płacz o mleczko:-D Ja nadal karmię piersią, a pierwszy okres dostałam 6,5 tyg. po porodzie - nawet mój gin był tym zaskoczony..:)

Marciu - Ty na pewno robisz jakieś pyszne krokieciki lub pieczesz chlebek...miam

Pinuś - Eryczek rośnie jak na drożdżach, właśnie gdzieś doczytałam, że dzieciaczki podwajają swoja wagę urodzeniową w ciągu 3-4 miesięcy, a w ciągu roku potrajają, także będa teraz nasze szkraby przybierały na wadze zdecydowanie wolniej. Wzrost tez nie będzie juz tak szybko sie zmieniał, ponoć ok.roku maluchy mają 70-80cm. :cool:

Witam nowe Mamusie marcowe!

Wydaje mi się, że mój synek śpi więcej niż jak był noworodkiem:confused2::eek:

Czy też macie tyle ubranek, które założone raz, albo i wcale i już są za małe! Az mi szkoda!:-(

Pozdrawiam wszystkie Marcjanki (i te które tylko podczytują), miłego dnia kobietki.
My zmykamy na cały dzień do parku:)

reklama
Asco czytam co Ty wypisujesz o całym dniu w parku jak już po 17 hehe a przecież u Ciebie inna strefa czasowa;) też mam duzo ubranek załozonych kilka razy. Ale nie szkoda mi bo większosc z ciucha:)

Tulip pokaż nam poważne zdjecie Laurki please...!

Ja robiłam test tez na początku lipca jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki i szczerze to nie wierzyłam że uda się za pierwszym razem hehe ale jak widać Turcja sprzyja poczęciom;)

Do góry