reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Hejka, jak zwykle brak czasu a jeszcze kuzynka ze Szkocji przyjechała i zaraz nas odwiedzi.
a ja bede ewenement bo muszę prasowac:-D:-D nie wyobrażam sobie miec wygniecionych ubrań:no::no: i przy 2 dzieci i kilku innych obowiązkach mam na to czas..........:-p
Tej nocy próbowałam nadgonić prasowanie ale jeszcze sporo mi zostało - M musi mieć koszulę codziennie inną, młode do przedszkola nie wypada żeby w pogniecionym.
Buziolki.

reklama
Witajcie!!!

pinka też bym się zdenerwowała:baffled: ostatnio miałam swoją dwójeczkę u lekarza i bez emka nie dałabym rady, nie wybieraj się sama!

bosa pokaż proszę o jaką poduszkę chodzi? taki klin jak dla dorosłych np. do samochodu? nasza Helunia ma już spłaszczoną główkę:-( pilnuję od urodzenia ale ona rozbebeszy wszystkie podłoże pieluszki czy kocyki:no: a w nocy zupełnie kontroli nad tym nie mam:-(

katjusza my też się wybieramy do rehabilitanta, który obniży małej barki i to ponoć skutkuje obracaniem główki w obie strony, metoda NDT Bobath

Dziewczynki piekę niemal codziennie ciasta z truskawkami, dziś padło na tartę, dawno nie jadłam tak smacznego:rolleyes: deseru.

Hej laseczki-marcóweczki
ja też dzis dzień spędziłam w pracy, jeszcze jutro muszę podlecieć. Też zaczynamy "robić" mieszkanie więc będzie mnie mniej.
papcia-życzę zdrówka
pestusia - u mnie ten tydz. odpada, czyli kawka po twoim powrocie, ja jestem mobilna to podjadę do Ciebie:)
Pinkuś- macie pecha:(

obiad sie gotuje szybko obleciałam dół na górę nawet nie wchodzę:no:

Vecia- w takim razie miłej pracy w pracy;-) i koniecznie pochwal nam sie efektami kuchni:tak:
madzik- na własnie ze będę musiała isc sama bo mąż zawsze między 11:12 ma przyjęcie towaru:nerd: i nie moze z nami jechać:baffled:

Madzikm, a truskawy z ciasta nie uczulaja? ( dla karmiacych piersia? ) jesli nie to poprosze przepis. Ja mialam dzis znow problemy z gondola. Dopiero zaladowanie wozka do sampchodu i wywiezienie malej do pRku poskutkowalo. Napisze wiecje jak mi mala przestanie reke gryzc. Lezy na btzuchu gryzie i disney junior oglada. Takiej to dobrze a mimo to i tK zaraz bedzie ryk.

Pinka ale by mnie wku..w zlapal

Czesc laski:)
Moja mała dzis jak aniołek(tfutfu co by nie zapeszac;)) spała na spacerku przed południem a teraz od2h na ogrodku spi,nawet karmienie przespała;) pogoda u nas burzowa,było mocno parno i duszno mimo wiatru a teraz sie mocno chmurzy,dobrze ze spacer był wczesniej dzis.
Tulip ja juz dwa razy jadłam truskawki i nic sie nie stało:)sprobuj tez co se bedziesz załowac;)
Koncia i Mila &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pinus biedna Ty,cos masz pecha:(
Papciu wracaj szybko do zdrowia,niech nowe leki szybko zadziałaja:)
Bosa Twoja Stelka nie przepada za towarzystwem a moja odwrotnie,im wiecej ludzi tym spokojniejsza i grzeczniejsza,obojetnie czy w domu czy gdzies indziej;) ostatnio bylismy na komuni ,wyszlismy z domu po 12 a wrocilismy po 19 i niunia ciagle sama lezała w wozku gapiac sie w obraz na scianie w restauracji albo spała:)
Malinka ale super trafiłas z tym nosidłem:)

co do prasowania to ja nawet lubie ale brak czasu wiec mama za mnie to robi;) a lubie miec choc z grubsza wyprasowane;) ostatnio czytałam ze dzieciece ciuszki prasuje sie tylko nowe,po pierwszym praniu,ciekawe...
Z ta pozycja spania to ja tez mam u małej problem tzn ona zasypia w łozeczku tylko na boczku wiec co noc musze ja kłesc na innym boku,najgorsze jest ze M nie potrafi jej tak ułozyc i zawsze w nocy ja to musze robic.
Teraz czekam na mame i ciotke bo maja wpasc w odwiedziny i ciotka na strzyzonko przy okazji.
Miłego popołudnia.

tulip ja jem tonami truskawki i nie uczuliły Helenki.

Zupełnie niespodziewanie wyklarowały nam się pory karmienia:-) ok 10, 13, 16, 19:tak: i absolutnie nic nie robiłam w tym kierunku, samo wyszło! po każdym karmieniu kimanko ok30 minut a po 19 już spanie na noc:tak:

i dziś uwaga! ierwszy raz moje dziecko leży na macie 40 minut:szok: aż się boję podejść fotę zrobić żeby się nie rozwyła za mną;-)

reklama
hej
jakis dzisiaj dziwny ten dzień czas ucieka jak szalony, nawet nie zdążyłam wyjsc z dziewczynkami na dwór:( zaraz obiad zjemy, Hania sie obudzi z drzemki to tez cos zje zanim sie wybiore to bedzie po 17 i znów wieczór...doba ma stanowczo za mało godzin:-p

papcia ta choroba Cie wykończy, finansowo tez:-( kuruj sie kuruj:tak:
Pinka co oni w tej przychodni tacy niemyślący:angry: a jak tam głowa Wiki?
pestusia te Jaśki to rzeczywiście duże chłopaki! najważniejsze że zdrowo się chowa:-) u nas krostki przeszły po tych maściach co Ci pisałam po kilku dniach, teraz smaruje oilatum i buzia w miare ładna, jedynie co nie co wyskakuje w okolicy ust, ale to od śliny...nabiał tylko ograniczyłam wtedy, teraz jem normalnie:-)
katjusza może Natalka w koncu polubi lezenie na brzuszku:tak: dobrze ze tak ładnie śpi:-) moja Zosia układa głowke jak jej wygodnie, jak starałam sie ja ukladac na przemian to zawsze odwracała sie na przekór, wiec przestalam, na szczescie póki co nie ma widocznych spłaszczeń...
Agnes ale zabawa Was czeka! super!!! a wiesz ze za kilka lat powtórka z rozrywki bedzie dla Dawidka:)
Bosa moja czasami z cycem w buzi się uśmiecha zamiast pić:-D dobrze że czas pracy się skończyl znowu możesz wrócić na pełen etat mamy:-D może zaryzykuj i pozwól spać Stellce do oporu aż sama się obudzi, może Cie miło zaskoczy i będzie cale noce przesypiać:tak:
madzikm a te truskaweczki to z własnego ogródka? mniam mniam ale smaka mi narobiłaś:-D
ola prawdziwy aniołek z Gosiaczka:-) miłych odwiedzin:-)

Do góry