reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

tulipku-tym ze noskiem mleko sie ulewa to sie nie przejmuj, bo nos i jama gebowa "łączą" się właśnie w okolicy gardła i to że leci noskiem wcale nie zwieksza ryzyka zachłystu wrecz przeciwnie, jeśli duzo ulewa sie na raz lub pod duzym cisnieniem to ulanie noskiem zabezpiecza przez cofnięciem sie nadmiaru ulewanego mleczka - to taki wentyl bezpieczeństwa
Malinko-nosidełko niestety nie moze byc zamiast specerówki bo w nosidełku jest nieco inna technika noszenia niz w chuście i dziecko nie powinno w nim przebywać dłużej niż 2-3h dziennie
Bosa-wg mnie twoja Stella była ubrana w sam raz a kocyk zawsze można zdjąć, a uwagami "starszych pań" sie nie przejmuj! Ja usłyszałam przy synu że jak 3 tyg dziecko może nie mieć czapki a był sierpień i ok 34 stopni, a od słońca chroniła go uda od wózka

Ostatnia edycja:
reklama
Wlasnie wrocilam do domku. Operacje mialam wczoraj o 18 stej wycieli mi caly pecherz zolciowy. Boli i slabo mi jeszcze. Mam mocne srodki na bol i na wymioty ale przy tym nie mozna karmic ( no moge ale maly moze miec takie same efekty uboczne co ja) nie wiem co zrobic, do czasu zagojenia i brania lekow odstawic od cyca? Vetka doradz!!!

nie ma lekarza prowadzacego a gp to nic nie wie. anestoziolog i 2 lekarki ktore mnie widzialy i farmaceltka powiedzieli: jak chcesz, jedni karmia a inni nie, moga wystapic efekty uboczne u malego albo i nie, nie wiadomo tez jak dlugo bedzie sklad lekow w mleku. takie konkrety od nich wiem- czyli nic konkretnego. decyzja nalezy do mnie tylko nie wiem co lepsze.

czytam o diecie po zabiegu. Pytalam sie lekarki po zabiegu jaka mam miec diete a ona powiedziala ze nie trzeba zadnej i ma jesc to co zawsze a tu czytam w necie na polskich stronach ze musze uwazac i miec diete- no tak to sie u nas znaja

Ostatnia edycja:
Bylismy dzis u pediatry i wszystko jest ok,mała bardzo ładnie sie rozwija i przytyła od wypisu ze szpitala kilogram czyli teraz wazy 3800;) Niestety mamy mała przepuklinke i bedziemy sie plasterkowac,no i oczko ciagle łzawi,musimy je zakraplac i masowac specjalnym zelem.Na charczenie tez dostalismy kropelki.Ze szczepieniem poczekamy jeszcze ok kilograma;)
Co do ubrania na dzisiejszy spacerek to miała tylko pajac bawełniany i kombinezonik z cienkiego misia i czapusie bawełniana,na poczatku przykryłam kocykiem ale było tak ciepło ze go zdjełam,no i bez tej ''plandeki'' od gondoli;)
Lece sie wykompac i spac bo juz padam;)

Spokojnej nocki mamuski:)

Ło matko, ile wy tych warstw zakładacie :szok: To ja chyba nie mogę mojego bardziej rozebrać, bo nie mam z czego :-D Ale on jest taki gorący chłopak, w nocy mi się spocił w samych śpiochach bez przykrycia, musiałam przebierać. Teraz śpi w body z krótkim i skarpetkach bez przykrycia i mu pasuje. Kończyny ma ciepłe nawet...A w nocy mamy 22-23*

futrzaku, Bosa, Vetka i inne chustujące. Bolą was plecy od dźwigania maleństwa? Ja nie dałabym rady iść w tym na dłuższy spacer... A mój mały, to już ma z 6kg. Ogólnie wysiadają mi plecy od ciągłego schylania, do tego niewygodna kanapa w pokoju małego, na której śpię. Będę miała problemy z kręgosłupem na starość :baffled: do nauki chodzenia kupię mu chyba szelki, bo nie wyrobię!

madzik, u mnie kolki 2-3h od 17 do 20.

Koncia dwie warstwy to chyba nie tak duzo;) tym bardziej ze u nas nad morzem jest inne powietrze,nie jest duszno a dosc czesto mocno zawiewa.
W ciagu dnia miałam szeroko otwarte wyjscie na taras a mała lezała dwa metry od drzwi ,na macie edukacyjnej w samym pajacu to chyba tez nie za grubo ubrana była?

Ola, o Tobie akurat nie pisałam, bo Twój post się pojawił, kiedy ja pisałam swojego :-D ja właśnie mojego tak ubieram

I obcięłam pazurki po raz pierwszy! Czemu nikt nie mówił, że to takie proste? One są tak delikatne, że łatwiej niż u dorosłego. Tzn podczas snu, bo kiedy dziecię aktywne, to bym nie dała rady :-D

reklama
Jak was czytam, to stwierdzam, że ja za ciepło ubieram Elunie. Hmm, chyba bede musiala to przemyslec.

Malinka ja na 13 miesiecy wazylam 6900 :))))

Bylismy dzis u pediatry i wszystko jest ok,mała bardzo ładnie sie rozwija i przytyła od wypisu ze szpitala kilogram czyli teraz wazy 3800;) Niestety mamy mała przepuklinke i bedziemy sie plasterkowac,no i oczko ciagle łzawi,musimy je zakraplac i masowac specjalnym zelem.Na charczenie tez dostalismy kropelki.Ze szczepieniem poczekamy jeszcze ok kilograma;)
Co do ubrania na dzisiejszy spacerek to miała tylko pajac bawełniany i kombinezonik z cienkiego misia i czapusie bawełniana,na poczatku przykryłam kocykiem ale było tak ciepło ze go zdjełam,no i bez tej ''plandeki'' od gondoli;)
Lece sie wykompac i spac bo juz padam;)

Spokojnej nocki mamuski:)

Ola , a jak ci mala charczala, bo moja charczy strasznie, wiec zastanawiam sie co za kropelki dostalas

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry